Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 10:36

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivo svladala Sulkovce u 12. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 12. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu su odigrane dvije utakmice, a u nedjelju preostalih pet. Mihaljevačka Croatia je došla do jedanaeste uzastopne pobjede, a momčad trenera Gorana Vrgoča je na drugom mjestu sa 33 boda koliko ima i prvoplasirani Kaptol od kojeg su Mihaljevčani jedino poraženi ove jeseni i to još u 1. kolu. 

MLADOST – KAPTOL 0:2

Momčad Kaptola je s još jednom pobjedom otvorila predzadnje jesensko kolo. Bila je to njihova deveta uzastopna pobjeda. Iako još uvijek nisu osigurali titulu, vjerojatno će to učiniti u posljednjem kolu pred svojim navijačima. Mladost iz Pavlovaca je dočekala lidera na svom terenu u vrlo dobroj formi, s obzirom da su posljednje četiri utakmice bez poraza.

Dobro su parirali Kaptolu, no ipak gosti su sve bodove ponijeli sa sobom kući. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio i više nego dovoljan za ostanak na čelnoj poziciji i potvrdu devete pobjede zaredom. U vrlo nervoznoj i tvrdoj utakmici u kojem je dodijeljeno čak 9 žutih i po jedan crveni u svakoj ekipi, na poslijetku su gosti ipak izašli kao pobjednici. Kaptol je poveo u 24. minuti preko kapetana i najboljeg strijelca ekipe Valentina Pranjića. Do drugog pogotka se čekalo do same završnice. Igrala se 81. minuti kada Matias Šulc stavlja točku na “i”, te tako osigurava važnu pobjedu u borbi za prvaka.

- “Čestitam gostima, tvrda i dosta nervozna utakmica. Imali smo svojih šansi, posebno nakon njihovog crvenog, ali i mi ubrzo dobijemo crveni i u otvorenoj završnici gol pada u našu mrežu. Čestitke mojim dečkima na borbi, još smo mladi i imamo grešaka, ali i dalje rastemo.” – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

DINAMO  – SLAVEN 0:0

Dinamo iz Rajsavca je dočekao gradački Slaven ove subote. Obje ekipe su ušle u ovaj susret s dva poraza u posljednja dva susreta, te su se nadali prekidu negativnog niza. Slaven je dominirao cijeli susret, kako igrom tako i prilikama, no jednostavno lopta nije htjela u gol. Najveći “krivac” što gosti nisu odnijeli puni plijen iz Rajsavca je domaći vratar i kapetan Petar Pečur. Imali su i domaći svoje prilike, no kratka klupa i fizička sprema nisu bili dovoljni da uzmu više od boda iz ovog susreta.

- “Ako ništa drugo barem smo prekinuli niz od dva poraza za redom. Drugo poluvrijeme smo odigrali puno bolje nego prvo,stvorili i dosta pravih prilika ali nismo zabili gol. Njihov vratar obranio je sve naše pokušaje, a kada nije on onda ili smo promašili ili je netko izbio sa crte. Čestitke domaćinu na borbi,dali su sve od sebe i time i zaslužili ovaj rezultat.” – kazao je Bernard Raguž, trener Slavena

Nakon što su u subotu nogometaši Dinama i Slaven podijelili bodove u utakmici bez golova, te nakon što je Kaptol pobjedom u Pavlovcima zasjeo na vrh s tri boda više od Croatije iz Mihaljevaca, u nedjelju je odigrano i preostalih 5 susreta 12. kola Požeško slavonske 1. ŽNL.

CROATIA M. – SULKOVCI 7:1

Mario Rudar te Nikola i Stjepan Vasić već su u prvom poluvremenu riješili sve dileme, ako ih je i bilo, oko pobjednika, Croatia je za 45 minuta sustigla privremeni zaostatak za Kaptolom i utrka u dvoje se nastavlja i nakon 12. kola. U nastavku nastavak Vasić showa, Stjepan je postigao još dva, Nikola još jedan, a u priču se jednim uključio i Đuka, dok se za počasni pogodak gostiju pobrinuo David Šunjo.

GRAŠEVINA – BSK 1:4

Vjerojatno najbolja partija aktualnih prvaka u ovoj sezoni i uvjerljivo slavlje na teškom gostovanju u Vetovu. U izvrsnoj predstavi čitave momčadi prednjačio je Gabriel Marčinović koji se dva puta upisao u listu strijelaca, po jednom su poentirali Ivan Buturac i trener Josip Jakovljević, dok je koliko toliko poraz Graševine ublažilo Mirko Soldo.

– Čestitam igračima Buka na pobjedi. Iskoristili su sve svoje šanse i zasluženo pobijedili. Na žalost moji dečki danas nisu bili na utakmici, nisu pokazali svoj pravi stav i mentalitet. Na meni je da to popravim u sljedećem tjednu i probamo se skupiti za zadnju utakmicu da ju probamo odraditi na pravi način– izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

– Danas bi čestitao svojim dečkima na odličnoj utakmici i na svemu pruženom oni znaju zašto, sve što smo se dogovorili to su i ispostovali, svaka im čast. Ekipi Graševine puno sreće u nastavku prvenstva – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

GRANIČAR – CROATIA DO 2:1

Teže od očekivanog Graničar je došao do domaćih bodova protiv neugodne Croatije koju su sekunde dijelile od boda. Poveli su gosti golom Matea Špelića sredinom drugog poluvremena, no to kao da je naljutilo domaće koji su nakon toga zaigrali bolje i golovima Tihomira Živanovića te Stjepana Jovanovića u posljednjoj minuti došli do pobjede.

– Iako smo imali od početka posjed lopte nije to bila lagana utakmica niti ljepotica jeseni. Vidjelo se po raskvašenosti terena što nas očekuje. Na poluvrijeme se ide bez golova gdje su obje ekipe imale svoje prigode. Iz jednog brzog napada gosti iz Obriježi dolaze u vodstvo no nije nas to pokolebao nego smo još silovitije krenuli i izjednačili oko 70 minute golom Tihe Živanovića a pred kraj utakmice i dali pobjedonosni gol Stjepana Jovanovića. Čestitke cijeloj ekipi na pobjedi, a gostima sretno dalje u zadnjem kolu polusezone – rekao je Darko Čengić, trener Graničara.

DOBROVAC – SLOGA 1:1

Obrijež je ostala blizu iznenađujućeg boda u gostima, ali Sloga ga je zato u Dobrovcu i osvojila. Dobra partija protiv Graničara bila je najava da Bešlićeva momčad može igrati sasvim dobar nogomet i to su ovoga puta i okrunili vrijednim bodom u borbi za opstanak. Iskusni Franjo Kolomaz donio je prednost Slogi u 27. minuti, dok su se Dobrovčani spasili od poraza golom svog najboljeg igrača Željka Popovića nakon točno sat vremena igre.

– Zajedno do pobjede, vrijeme je za promjene! Nogomet nogometašima! – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

OMLADINAC – KUZMICA 4:2

Briljantna partija Matea Bluhe bila je i više nego dovoljna Omladinca za domaće slavlje protiv Kuzmice. Osim što je zabio hattrick raspoloženi Bluha je iz auta i asistrirao za četvrti pogodak i da ime si priskrbio epitet igrača kola u 1. ŽNL. Za goste iz Kuzmice strijelci su bili Josip i Matej Novak, dok je Bluhinu asistenciju u pogodak pretvorio Kristijan Lovrić po stavivši konačnih 4:2.

U 13. kolu, u subotu, 13. 11. 2021. s početkom u 13,45 sati sastaju se Sloga - Omladinac, Kuzmica - Mladost, Croatia (DO) - Dobrovac, BSK Buk - Graničar, Slaven - Croatia (M). U nedjelju, 14. 11. 2021. u 12,00 sati igrat će Sulkovci - Graševina a u 13,00 sati Kaptol - Dinamo.

(sportalo.hr)

Pročitano 404 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Studeni 2021 13:01