Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 10:36

Domaće pobjede Požege i Dinama u 12. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Odigrano je i 12.kolo međužupanijske nogometne lige Požega-Slavonski Brod u kojem su se mogle gledati vrlo dobre utakmice, s velikim brojem golova. Najznačajnije pobjede su ostvarili Dinamo Vidovci, Slavonac Nova Kapela, ali i Svačić koji je pobjedom protiv Zadrugara osigurao jesenski naslov prvaka ove sezone.

DINAMO  – PAPUK 3:0

Domaća ekipa Dinama je u Vidovcima ugostila goste iz Papuke te im nisu ostavili prevelike šanse za pobjedom, a pobjeda 3:0 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Vrhunsku predstavu domaće ekipe prvim golom započeo je Mateo Janjić pogotkom u 20.minuti utakmice. S rezultatom 1:0 se otišlo na predah, a u drugom poluvremenu Dinamo je zapečatio pobjedu golovima Ronalda Hodaka u 64. i u 67. minuti.

Utakmica je igrana na podosta lošem terenu zbog teških vremenskih uvjeta, a s time se slaže i trener Dinama, Krunoslav Podoljak: „Zasluženo smo pobijedili dobrog protivnika, iako i jednoj i drugoj ekipi užasno loš travnjak nije išao u prilog da pokažu nešto više. Uspjeli smo kontrolirati utakmicu većim dijelom i izbjeći neko iznenađenje. Gostima sretno dalje u prvenstvu, a mi idemo mirno završiti prvi dio sezone.“ 

Nakon ove pobjede Dinamo zauzima 7.mjesto prvenstvene ljestvice, s 2 boda ispred Slobodnice, a Papuk se nalazi na 11.mjestu, no s istim brojem bodova kao i pretposljednji Jakšić pa će se igrači trenera Nedeljka Marića morati potruditi za mirni nastavak prvenstva. 

POŽEGA – HAJDUK 4:1

U poprilično efikasnoj utakmici Požega je na svojem terenu ugostila Hajduk iz Pakraca te su pobjedom 4:1 nastavili svoj lov za Svačićem i prvim mjestom. Nakon početnog ispitivanja snaga na podosta teškom terenu za igru golijadu za domaće je otvorio Bruno Romić golom u 22.minuti. Samo 6 minuta nakon toga već je bilo 2:0 za domaće, a strijelac je bio Alen Jagodić.

Krajem poluvremena, u 39.minuti, već je bilo i 3:0 za Požegu, vrhunski prvi dio utakmice je zaključio drugim pogotkom na utakmici Alen Jagodić. S tim rezultatom se otišlo na predah, a i drugo poluvrijeme je otvoreno pogotkom, no ovaj put Hajduka. Odmah na početku, u 47.minuti, mrežu domaćina je zatresao Tvrtko Krpan te tako dao nadu Hajduku u povratak, no sve nade gostiju zapečatio je u 77.minuti Mislav Včelik te su na kraju Požežani mirno priveli utakmicu kraju.

Tomislav Vukoja nije krio zadovoljstvo nakon utakmice s predstavom domaćina: „Teška utakmica po jako zahtjevnom terenu koju su moji dečki odlično odradili. Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi, a protivniku na korektnoj igri. Preostaje nam jos teško gostovanje u Velikoj za koje se moramo dobro pripremiti.“

Pobjedom u ovom susretu Požega se i dalje nalazi iza vodećeg Svačića sa 25 bodova, 3 manje od vodećeg. Hajduk se nalazi na 5.mjestu, sa 20 osvojenih bodova iz 11 odigranih susreta te sa samo 2 boda ispred Sikirevaca.

SLAVONAC – BUDAINKA KOLONIJA 14:0

Najefikasnija utakmica 12.kola je odigrana na igralištu u Novoj Kapeli gdje je domaća ekipa Slavonca ugostila Budainku. Nepotrebno je komentirati nešto o rezultatu, 14:0 za domaćine govori sve. Golijadu je počeo Filip Bungić već u 4.minuti, a u 13. je već bilo 2:0. Nakon samo 4 minute vodstvo je povisio Josip Gospočić, a isti igrač je ponovno zabio odmah u 19.minuti za 4:0.

Nakon toga mreža gostiju je mirovala, a u 36.minuti Nemanja Prodanović je zabio za 5:0. Kad se mislilo da će prvi dio završiti tim rezultatom ukazao se opet Nemanja Prodanović svojim trećim golom na utakmici za 6:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a da stvar bude gora za goste, domaćini su bili još nemilosrdniji u drugom dijelu. Odmah u 49.minuti Karlo Grgić je zabio za 7:0, a dvije minuti kasnije isti igrač je zabio i za 8:0.

Tri minute kasnije, u 54.minuti, stajalo je već 9:0 za domaćine, a strijelac je bio Hrvoje Mikulić, da bi nakon toga, u 57.minuti, Ivica Kovačević zaokružio rezultat na 10:0. Tu nije bio kraj golijadi domaćina, 60.minuta je tekla, a Karlo Pavlović je zabio za 11:0. Gabrijel Didović je povisio rezultat na 12:0 u 66.minuti, a posljednja dva pogotka su djelo Filip Bungića u 70. i 74. minuti koji je time zabio drugi hat-trick dana za domaćine. Nakon ove opuštajuće utakmice, Slavonac se nalazi na 10.mjestu, osvojili su 12 bodova, a nalaze se ispred Papuka sa samo 2 boda više. Budainka se nalazi na posljednjem mjestu te su već sad djelomično siguran putnik za nižu ligu.

SLOBODNICA –  MLADOST 1:2

Zanimljivu utakmicu 12.kola odigrali su Slobodnica i Mladost, a s(p)retniji su na kraju bili gosti koji u tijesnoj utakmici ipak 3 boda nose kući pobjedom 1:2. Relativno brzo se utakmica otvorila, strijelac za 1:0 je bio Karlo Fligić te je nakon tvrdog prvog poluvremena upravo to bio rezultat kojim se otišlo na predah.

Drugo poluvrijeme je bilo još zanimljivije, a na kraju su se bolje snašli gosti. Josip Jukić u 56. i Anto Gavran u 70.minuti su zabili za potpuni preokret Mladosti te tako gosti osvajaju vrlo bitna 3 boda kojim bjeze od posljednje Budainke, dok je domaću ekipu na tablici preskočio Dinamo te se sada Slobodnica nalazi na 8.mjestu sa 13 osvojenih bodova. Darko Vrljić nam je u svojem, uvijek šaljivom, stilu prokomentirao ovu utakmicu: „Konačno su kladioničari došli na svoje,klasični prijelaz 1/2. Zapratite me za više parova na vrlja.tips!“

SIKIREVCI – TOMISLAV 2:1

Vrlo zanimljivu utakmicu su također odigrali domaća ekipa Sikirevaca te njihovi gosti, ekipa Tomislava. Početno odmjeravanje snaga nije donijelo prevelike napetosti, a prvi pogodak na utakmici djelo je Josipa Petrića u 33.minuti utakmice. Igor Bešlić je pogotkom u 36. minuti ubrzo vratio stvari na početak, a upravo se rezultatom 1:1 otišlo na predah. U drugom poluvremenu se također gledao zanimljiv nogomet, a da obje ekipe ne izgube po 2 boda pobrinuo se Tomislav Glavačević pogotkom u 68.minuti, a upravo s tim golom domaćini odnose lijepu i jako vrijednu pobjedu.

Trener gostiju Damir Išasegi nije krio nezadovoljstvo rezultatom, iako je zadovoljan predstavom svojih izabranika: „Smatram kako danas nismo trebali izgubiti, ali naše dvije greške domaćin je iskoristio, dok mi njihvoe nismo i zato su nas pobijedili. Mojim igračima ne mogu ništa zamjeriti jer su odigrali vrlo borbeno, bilo je jako puno želje i htijenja, ali falilo nam je nešto malo da nas nagradi. Utakmica je bila više borbena nego kvalitetna, a glavni krivac za to je loš teren. Domaćinima čestitke na pobjedi, a mi se okrećemo sljedećoj utakmici.“

Ovom pobjedom Sikirevci su došli na 6.mjesto prvenstvene ljestvice s 18 osvojenih bodova u 11 odigranih kola, a Tomislav ovim porazom zauzima 3.mjesto s 24 boda te zaostaju jedan, odnosno četiri boda, za Požegom i vodećim Svačićem.

LIPIK 1925 –  JAKŠIĆ 3:1

Vrlo lijepu utakmicu odigrali su u Lipiku domaći igrači protiv gostujuće ekipe Jakšića te nakon teških 90 minuta Lipik odnosi vrijednu pobjedu 3:1. Početak utakmice je dao naslutiti kako će se gledati vrhunska utakmica jer je već u 4. minuti Antonio Đusi zabio za vodstvo domaćina 1:0.

Strašan početak domaćina nagrađen je opet u 10.minuti kad je rezultat bio već 2:0, a strijelac za Lipik bio je Ivan Rančić. S rezultatom 2:0 se otišlo na predah te su se gosti iz Jakšića mogli sabrati u svlačionici, no sve nade im je uništio Roberto Đusi pogotkom za 3:0 u 60.minuti susreta. Kako ne bi ostali na nuli u rubrici postignutih golova, gosti su preko Marka Grbeša smanjili rezultat na 3:1 počasnim pogotkom u 78. minuti susreta.

Ovom pobjedom Lipik dijeli 4. mjesto s Hajdukom iz Pakraca s 20 osvojenih bodova, dok se Jakšić nalazi na predzadnjem mjestu s 10 osvojenih bodova, ali i uz sigurnost iza sebe jer im posljednja Budainka teško može zaprijetiti.

ZADRUGAR – SVAČIĆ 2:3

Jako dobru utakmicu smo mogli gledati u Oprisavcima gdje je domaći Zadrugar ugostio vodeću ekipu prvenstva Svačić. Postignuto je 5 golova, a zadovoljniji mogu biti gosti s pobjedom 2:3, dok će domaća ekipa tražiti bodove u nekim drugim utakmicama. Za prvi gol se moralo čekati do druge polovine prvog poluvremena kada je u 28. minuti susreta Tomislav Galovac zabio za vodstvo domaćina. S tim rezultatom se otišlo na predah, a ono što se moglo gledati u drugom poluvremenu spada u ponajbolje poluvrijeme ove sezone.

Već u 48.minuti za izjednačenje je zabio Tomislav Žuljević, a 14 minuta kasnije, u 62. minuti, isti je igrač zabio gol za vodstvo gostiju 1:2. Nije dugo trajalo zadovoljstvo i vodstvo gostujućeg Svačića jer je u 67. minuti Kristijan Blažević zabio za izjednačenje na 2:2 za Zadrugar. Kad se mislilo da će utakmica završiti podjelom bodova, za vodstvo i pobjedu Svačića 2:3 zabio je Anto Pranjić u 84. minuti susreta, a Zadrugar do kraja nije uspio izjednačiti rezultat.

Mario Tadić nije krio zadovoljstvo nakon utakmice kojom su gosti osvojili naslov jesenskog prvaka: „Očekivano tvrda utakmica, uvijek u Oprisavcima bude teško, a tako je bilo i danas. Domaćin, silno motiviran, dva puta je vodio, ali na kraju smo dva puta gubili i vraćali se i pokazali smo tako pobjednički karakter te tako pobijedili i na kraju osigurali jesenski naslov! Čestitam svim igračima na odličnoj jeseni, ostaje nam domaća utakmica sa Vidovcima gdje želimo završiti pobjednički i proslaviti zasluženo prvo mjesto!“

Kao što je napisano, Svačić je ovom pobjedom potvrdio naslov jesenskog prvaka sa 28 osvojenih bodova, a Zadrugar se mora zadovoljiti trenutnim 9. mjestom sa 12 osvojenih bodova.

U 13. kolu, u subotu, 13. 11. 2021. s početkom u 13,45 sati sastaju se Jakšić - Zadrugar, Budainka Kolonija - Slobodnica, Hajduk - Slavonac, Svačić - Dinamo i Mladost - Sikirevci dok će od 15,45 sati igrati Papuk - Požega. U nedjelju, 14. 11. 2021. u 12,45 sati igrat će Tomislav - Lipik 1925. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 395 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 12:46