Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 06:22

Slavonija pobijedila Čepin u 15. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

KUTJEVO - U prvom dijelu vrlo dopadljiv nogomet, Slavonija je igrala i pokušavala preko bokova izraditi situacije za pogodak, a Čepin je strpljivo čekao svoje prigode iz polukontri. I dočekao dvije, dvije i realizirao i na odmor otišao s golom prednosti.

Vodstvo je Čepinu nakon neopreznosti u obrani domaćina i odličnog skoka Matokovića donio Matej Fingernagl, a na 0:2 je podignuo Zvonimir Fusić koji je pobjegao domaćoj obrani i s igračem na leđima prebacio Vasića u dosta teškoj situaciji. Četiri minute nakon toga sreća je pomazila Plave, Dino Bognar je tukao iz slobodnog udarca, prizemna lopta je zapela za nekog od igrača putem do gola, promijenila smjer i prevarila Jukića.

Na odmoru Dalibor Bognar baca sve karte u napad, u igru šalje Solića, Antunovića i Pehardu i već nakon 4 minute prošlosezonski najbolji strijelac lige ubacuje s desne strane, netko od gostiju nesmotreno igra rukom a Dino Bognar majstorski s bijele točke pogađa za poravnanje iako je Jukić pogodio stranu.

U 74. minuti krasna akcija Slavonije, Ivan Antunović je majstorski izbacio Mateja Pehardu u situaciju 1 na 1, a ovaj gostujućem vrataru gura kroz noge za veliki preokret Slavonije. Pet pogodaka, po jedan poništeni zbog zaleđa na svakoj strani, veliki preokret, još nekoliko izvrsnih akcija, sasvim dovoljno za visoku ocjenu ovom susretu! 

– Prvo čestitke mojim dečkima što su se vratili nakon 0:2, pokazali su kvalitetu ali i karakter, kada na poluvremenu kažu treneru mi ćemo ovo pobijediti kako da im trener ne vjeruje! Moram zaista pohvaliti i goste, još su jednom pokazali da su puno kvalitetnija momčad nego li to bodovni učinak pokazuje, u prvom poluvremenu su zabili dva komada iz dvije šanse, odlično stajali na terenu i osujetili puno naših pokušaja. U nastavku smo ulaskom Antunovića i Peharde dobili puno u napadačkoj igri i mislim zasluženo došli do preokreta. Zaista smo u dobrom ritmu, s puno optimizma gledamo na gostovanje u Vukovaru, znamo da je Vuteks izvrsna momčad, imaju prvog strijelca lige i još nekoliko odličnih igrača, igraju otvoren nogomet, tako igramo i mi i idemo tamo probat produžit seriju dobrih rezultata uz maksimalan respekt prema protivniku – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Malobrojni gledatelji mogli su svjedočiti odličnoj utakmici u Kutjevu. Svojim dečkima mogu samo skinuti kapu, dali su sve od sebe, odigrali su zaista izvrsno prvo poluvrijeme ali i ostali bez po meni zaslužene nagrade. Moram reći da nam je kod vodstva 2:1 poništeni čisti pogodak za 3:1, isto tako moram reći da je moj dojam da je i Slavoniji poništen čist gol u završnici, ali nije ista važnost gola za 3:1 ili za 4:2. Bez obzira na sve čestitke Slavoniji na odličnim drugom poluvremenu, a mojim dečkima poruka da samo nastave raditi i vjerovati u sebe, rezultat mora doći – riječi su Braslava Ostojića, trenera Čepina.

Rezultati 15. kola : Slavonija - Čepin 3:2, Oriolik - Graničar 1:0, Sloga - Slavonac 5:0, Marsonia - Zrinski 0:1, Vukovar 1991 - NAŠK 3:0, Darda - Bedem 0:0, Omladinac - Kutjevo 2:0, Belišće - Vuteks Sloga 3:1, Đakovo Croatia - Slavija 5:0.

Slavonija je trenutno na 5. mjestu sa 26 bodova (7 pobjeda, 5 remija, 3 poraza) koliko ima i Đakovo Croatia na 4. mjestu. 

U narednom, 16. kolu Slavonija u subotu, 20. 11. u 13,30 sati gostuje u Vukovaru kod Vuteks Sloge. U isto vrijeme igrat će i Slavonac - Slavija, Čepin - Đakovo Croatia, NAŠK - Darda, Graničar - Vukovar 1991, Zrinski - Oriolik i Sloga - Marsonia. U nedjelju, 21. 11. u 13,30 sati sastaju se Kutjevo - Belišće i Bedem - Omladinac

(sportalo.hr) 

 

Pročitano 424 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 09:02