Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 06:24

Croatia (M) odigrala neodlučeno sa Slavenom u 13. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, a bilo je to i posljednje kolo prvog dijela sezone u elitnom rangu županijskog nogometa. U subotu je odigrano pet utakmica, a u nedjelju dvije. Croatia je u subotu nakon 11 uzastopnih pobjeda kiksala na svom Grabovcu protiv Slavena (Gradac) i osvojila samo bod pa je Kaptol nedjeljnom uvjerljivom pobjedom na svom terenu nad rajsavačkim Dinamom osvojio naslov jesenskog prvaka sa dva boda više od Mihaljevčana. 

KUZMICA – MLADOST 1:0

Kuzmičani su jednu ne baš uspješnu jesen ipak zaključili domaćom pobjedom kojom su stigli do 16 osvojenih bodova i sredine ljestvice što je ipak razočaranje s obzirom na talent koji ova ekipa posjeduje. Jedini strijelac bio je Mislav Brnčić u 18. minuti. Mladost jesen završava sa 20 osvojenih bodova, s obzirom na mladost ekipe sasvim zadovoljavaljuće iako Smoljanovićeva momčad može žaliti i za još ponekim bodom.

SLOGA – OMLADINAC 3:0

Iz kopački u cipele, zvuči kao sjajna priča za Juricu Bešlića dosadašnjeg trenera i igrača trenkovačke Sloge. Bešlić naime kreće u utrku za mjesto predsjednika Nogometnog saveza Požeško slavonske županije, njegov moto nogomet nogometašima danas je zorno demonstrirao. Ovaj dio o nogometašima, jer pokazao je da je i u poznim igračkim godinama Nogometaš s velikim N! Dva komada spremio je u mrežu Omladinca i predvodio Slogu do iznimno važne pobjede u borbi za ostanak među prvoligašima. Osim njega strijelac za Trenkovčane bio je i Josip Drežnjak koji je načeo goste iz Čaglina, a posao je domaćinu olakšao Kristijan Lovrić koji je zaradio isključenje početkom drugog poluvremena.

– Prije svega čestitam mojim dečkima što su odigrali do kraja ovu tešku polusezonu. U današnjoj tekmi smo bili prenervozni i tek nakon drugog gola smo se opustili, a nakon toga smo imali i igrača više pa nam je bilo još lakše. Omladinac je došao oslabljen pa je i to puno pomoglo. Bili su nam ovo supervažni bodovi da klub ostane blizu momčadima iznad nas u proljetnom nastavku sezone. Čestitam mojim igračima na pobjedi kao i gostima na fer borbi i sretno im dalje. Meni je drago što sam posljednju tekmu u aktivnoj igračkoj karijeri odigrao upravo protiv “Young boysa” iz Čaglina, lijepog, pitoresknog mjesta gdje sam živio prve 3 godine svog života, od 1976. do 1979. Još sam zabio i 2 gola, mogao sam čak 7, da nisam fulao 3 mrtve i da mi pomoćni nije digao 2 ofsajda koja nisu bila. Ali to je nebitno, i 2 su dosta. Igrao sam danas kao Semir Tuce u mostarskom Veležu 1986. Dao sam sve što sam imao. Slogi sretno u nastavku sezone! Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

CROATIA (DO) – DOBROVAC 0:0

Susjedski derbi u Obriježi završen je miroljubivom podjelom bodova uz mirne mreže na obje strane. Zadovoljniji su gosti koji jesen završavaju u miru sredine ljestvice sa 17 osvojenih bodova, dok će Croatia tokom zime morati poraditi na osnaživanju ekipe kako bi pobjegla iz opasne zone.

BSK – GRANIČAR 3:1

Još jedan susjedski derbi igran je u Buku, pleternički klasiko ponovno je završen slavljem BSK-a koji već pomalo nabija komplekse susjedima iz Zagrađa. Nogomet je prilično jednostavna igra, posebice kada imaš Josipa Jakovljevića u ekipi. Ako si Josip Jakovljević trener i imaš sebe u ekipi onda je posebno lako jer igrač zna što trener traži od njega. Dva komada samo da podsjeti sve da nije zaboravio zabijati, jedan je dodao kapetan Tomislav Tvrdy, pa je gostujućem kapetanu Josipu Petkoviću ostalo samo da ublaži poraz svoje momčadi na Hrvatskinji.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a ekipi Zagrađa želim sreću u nastavku prvenstva. Idemo svi zajedno na odmor, pa ćemo vidjeti što i kako dalje, neke stvari nesmiju se ponavljati, u razgovoru s upravom i sa igračima ćemo odlučiti šta je najbolje za klub – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

– Bila je to ravnopravna utakmica na Hrvatskinji do 41 minute kada sudac svira kazneni udarac na Gabrijelu Marčinoviću po meni prestroga, a koji za 1:0 realizira Josip Jakovljević. U drugom poluvremenu iz našeg kontranapada i gubitka lopte domaćin povećava vodstvo u 50 minuti golom Josipa Jakovljevića a potom i u 67 minuti novim golom Tvrdya. U 85 minuti iz kaznenog udarca smanjujemo rezultat golom Josipa Perkovića na konačnih 3:1 za Bsk Buk. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

CROATIA (M) – SLAVEN 2:2

Iako je jasno da je Slaven dobra ekipa, bod u Mihaljevcima ipak je iznenađenje, ponajprije zbog svega što je Croatia pokazala ove jeseni. Bernard Raguž vratio se na svoj stadion i vrlo vjerojatno oteo jesensku titulu Croatiji, sada je na Kaptolu da sutra odradi svoj dio posla. Povela je Croatija golom Marka Piščevića, no na odmor se odlazi u egalu nakon što je za goste poentirao Bruno Čolak. U nastavku prednost seli na stranu Slavena, strijelac je Marko Blašković, a njemu epitet junaka susreta otima Piščević koji svojim drugim golom u 83. minuti postavlja konačnih 2:2.

– Evo nisam davao duugo izjave, znači bio sam u samoizolaciji 2 tjedna i dolazim danas na utakmicu ja imam kolinje kod kuće, ostavljam sve i dolazim na utakmicu a poslije utakmice saznajem da Kaptol igra u nedjelju. Osjećao sam se poniženo jer su svi zbog reprezentacije MORALI igrati u subotu. Danas dajem ostavku iako to nikom ništa i ne znači. Pozdravljam sve radnike u ovom sportu i ispričavam se svima ako sam nekoga uvrijedio a Kaptolu svu sreću u 4. HNL u kojoj su se lijepo proveli. Vidim otkad sam ja u Mihaljevcima mi smo stalno neki problem, ali nismo, ljudi mi treniramo više od ostalih – kazao nam je Goran Vrgoč, trener Croatije.

– Tvrda, teška i napeta utakmica pogotovo u završnici. Svi bodovi su definitivno mogli otići na obadvije strane i kad se sve sagleda na kraju mislim da je rezultat pošten i realan. Iza nas je teška polusezona, ovo nam je bilo sedmo uzastopno gostovanje i hendikepirani povredama i izostancima zbog poslovnih obveza jedva smo dočekali kraj. Sada ćemo se svi dobro odmoriti pa onda idemo raditi, idemo pokušati da povratkom na Megdan igramo još bolje i ostvarimo još bolji rezultat iako sam i sa ovim učinkom obzirom na sve probleme koji su nas pratili prezadovoljni. Hvala NK Slaviji na ustupljenom Vašarellu, hvala Buku, Kaptolu i Croatia Mihaljevci na zamjeni domaćinstva, pomogli su nam kad nam je najviše trebalo – izjava je gostujućeg trenera Bernarda Raguža.

SULKOVCI – GRAŠEVINA 1:3

Sulkovci su sezonu okončati onako kako su je uglavnom i provodili – porazom. Morat će se dobro osnažiti u zimi ako se uopće žele uključiti u borbu za ostanak. Graševina je povela golom Mirka Solde, a da se na odmor ode s egalom pobrinuo se Marko Hruškar koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu. U otvaranju nastavka, u 54. minuti novo vodstvo gostima iz Vetpva donio je Branko Šaur, dok je u trenucima dok su gosti imali igrača više konačni rezultat postavio Vinko Kljajić. U 60. i 79. minuti sudac je pokazao put u svlačionicu domaćim igračima, najprije Stjepanu Majetiću a zatim i Damjanu Oreču, no nisu gosti dugo imali dva igrača više jer je već u 80. isključujući drugi žuti zaradio Rafael Penava.

– Čvrsta i teška utakmica, čestitke domaćinu na korektnosti, tri crvena kartona ali nije to bila gruba utakmica. Čestitam svojim dečkima cilj smo ostvarili i završavamo na 5 mjestu. Sad idemo na zasluženi odmor, skupiti glave i pripremiti se za drugi dio sezone. Još jednom bravo za HNK Graševina – izjavio je za kraj jeseni Dario Pažin, trener Graševine.

KAPTOL – DINAMO 5:0

Sve je lako kad si mlad, ili kad malo ostariš ali si Mile Pavelić. Legenda požeštine kao vino, što stariji to bolji, pa je odlučio za kraj jeseni sebe, svoje suigrače i navijače Kaptola počastiti hattrickom, ali i dvostrukim naslovom jesenskog prvaka. Osim ovog seniorskog Mile je svoje mlađe pionire doveo do jesenskog naslova u njihovom natjecanju uz gotovo savršen učinak, samo su jednom remizirali i sve ostalo pobijedili. Lako kad se ima takvog učitelja, no o njima pišemo sljedećih dana. U ovom posljednjem jesenskom dvoboju osim Pavelića za Kaptol su zabijali Noa Sluganović i kapetan Valentin Pranjić.

– Prije svega čestitam svojim dečkima na pobjedi i stvarno dobroj igri. Ušli smo od početka vrlo ozbiljno i pokazali da smo kvalitetnija momčad te tako na najbolji mogući način završili ovu izvrsnu jesen. Onaj kiks u Zagrađu nam je zapravo jako dobro došao, nakon toga smo shvatili da nema lakih protivnika i sve ostalo odradili na vrhunskoj razini. Zahvaljujem igračima, upravi i našim navijačima na jednoj sjajnoj polusezonu, kada tu dodamo i to da su nam juniori drugi u svojoj ligi, pioniri jesenski prvaci svi skupa imamo puno razloga za zadovoljstvo. Zahvalio bih se i svim konkurentima, mislim da je liga dobra i zanimljiva, vjerujem da će tako biti i u proljeće za koje se mi moramo još bolje spremiti jer će sada svi imati dodatni motiv da nas pobjede – poručio je Krešo Poleti, trener Kaptola.

Sezona će se nastaviti krajem ožujka 2022., a u 14. kolu sastaju se Mladost - Dinamo, Kaptol - Croatia (M), Slaven - Graševina, Sulkovci - Graničar, BSK Buk - Dobrovac, Croatia (DO) - Omladinac i Sloga - Kuzmica. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 575 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 13:30