Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 06:26

Požega pobijedila Papuk u Velikoj, Dinamo (V) poražen u gostima kod jesenskog prvaka Svačića u Starom Slatiniku

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega, a bilo je to i posljednje jesensko kolo u ovom četvrtom rangu hrvatskog nogometa. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju nogometaši Svačića jer su subotnjom pobjedom nad Dinamom potvrdili jesenski naslov i zadovoljni odlaze na odmor. Zadrugar također može biti zadovoljan pobjedom u Jakšiću, a također je lijepo vidjeti da su sve utakmice bile izrazito efikasne te da se igrao jako lijep nogomet u kojem su gledatelji mogli uživati.

 SVAČIĆ – DINAMO 3:2

Kakva utakmica u Starom Slatiniku! Domaći Svačić je ugostio Dinamo Vidovce te je sve bilo spremno za feštu i slavlje jesenskog naslova prvaka. Dinamo kao da se nije htio složiti s time te su pružili strašan otpor domaćinu, no ipak odlaze kući s porazom 3:2 (1:2). Utakmica je započela katastrofalno za domaćine jer je odmah u 5.minuti susreta najbolji strijelac lige, Ronaldo Hodak, zabio za vodstvo gostiju. To kao da nije bio dovoljan znak za uzbunu kod domaćina nego je u 42.minuti isti igrač povisio na 0:2.

Nakon toga kreće preokret Svačića, a koji je najavljen pogotkom u sudačkoj nadoknadi ponajboljeg igrača Svačića, Tomislava Žuljevića. Na predahu su se igrači Miroslava Buljana skupili te su u drugom poluvremenu odlučili pobjedom zaključiti jesenski dio prvenstva. To se dokazalo drugim pogotkom Tomislava Žuljevića u 61., a potvrdu pobjede i velikog slavlja domaćina donio je Josip Nižić pogotkom pred kraj utakmice, u 81.minuti.

Mario Tadić definitivno može biti sretan kako su igrači Svačića odigrali: “Teško je danas kad uđeš sa mislima da si već uzeo tri boda i samo misliš na feštu poslije utakmice, a protivnik odličan, rastrčan i sa jasnom idejom kako dobiti utakmicu! Gubili smo 2:0, ali na kraju opet osovina Žuljević-Nižić jos jednom rješava utakmicu i odlazimo na zasluženi odmor zadovoljni! Čestitam svim igračima i članovima uprave na odličnom rezultatu, ali ovo je tek prvo poluvrijeme i moramo se spremiti za drugi dio sezone i odraditi najbolje što možemo da ostvarimo zacrtani cilj! Čestitam gostima i sucima utakmice!” 

S druge strane, trener gostiju Krunoslav Podoljak teško da može biti zadovoljan porazom, a koji je lako mogao biti pobjeda za kraj jesenskog dijela lige: “Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo odigrali korektno, dobro krenuli u utakmicu, ali nismo izdržali do kraja. Ovoj mladoj ekipi predstoji lijepa budućnost, bez obzira na uspone i padove. Domaćinu čestitam na zasluženoj tituli jesenskog prvaka.”

Ovom pobjedom Svačić je potvrdio jesenski naslov te će u drugi dio sezone ući kao vodeći na tablici sa 31 osvojenim bodom iz 12 susreta. Za mladu ekipu Dinama slijedi zanimljiv drugi dio sezone, 18 bodova u 12 odigranih kola dovoljno je za 7.mjesto prvenstvene ljestvice.

JAKŠIĆ – ZADRUGAR 0:3

Zanimljiva utakmica mogla se pratiti u Jakšiću gdje su domaćini dočekali Zadrugar, no nisu se dobro proveli na svojem terenu jer Zadrugar odnosi veliku, 0:3 (0:2), pobjedu kući. Utakmica je započela jako loše za domaće jer u 3.minuti susreta Kristijan Blažević dovodi goste u vodstvo, a povećanje istog je došlo već u 22.minuti kad je Denis Kljajić zabio za goste. Ispostavilo se da je pobjeda sigurna za Zadrugar, a istu je potvrdio svojim drugim pogotkom na susretu Kristijan Blažević u 77.minuti susreta te tako Zadrugar odlazi puno zadovoljniji na zimski odmor.

Ova pauza će definitivno dobro doći za domaće nogometaše jer se nakon 12 odigranih kola nalaze na 13.mjestu sa 10 osvojenih bodova te je sva sreća u tome da Budainka igra katastrofalnu sezonu te nisu zaprijetili Jakšiću. Zadrugar može biti zadovoljan ovom pobjedom jer su na taj način 2 boda ispred Papuka i Jakšića, na 11.mjestu s 12 osvojenih bodova, no zanimljiv će biti proljetni dio sezone, odnosno borba u donjem dijelu ljestvice. 

MLADOST – SIKIREVCI 2:4

Dosad najefikasniju utakmicu kola odigrali su Mladost i Sikirevci, a gosti sretni odlaze kući zbog pobjede 2:4 (0:2). Utakmica je počela vrhunski za goste jer su već u 8.minuti poveli pogotkom Mije Živića. Kad se mislilo da se na predah odlazi s tim rezultatom, Živić je svojim drugim pogotkom na utakmici, u 44.minuti, povisio vodstvo gostiju na 0:2. S tim se rzeultatom odlazi na predah, a drugo poluvrijeme se ispostavilo kao još zanimljivije i puno efikasnije. Golijada se nastavila u 62.minuti kada za domaće smanjenje rezultata zabija Antonio Tušek. Na kraju su se nogometaši Sikirevaca uozbiljili te su postigli još 2 pogotka do kraja utakmice.

Prvi je došao minutu nakon pogotka domaćina, strijelac je bio Matej Janković, a potvrdu pobjede donio je Adam Živić pogotkom u 71.minuti. Do kraja su domaćini uspjeli smanjiti za, ispostavilo se, konačnih 2:4, a strijelac je bio Anto Gavran u 73.minuti. Ovom pobjedom Mladost zaključuje promjenjivu jesen, osvojeno je 13 bodova u 12 susreta, što je bilo dovoljno za 9.mjesto. Sikirevci su odradili bolju jesen, 5.mjesto s 21 osvojenim bodom dovoljno govori, a za priključak Svačiću i Požegi morati će se odigrati bolji proljetni dio.

BUDAINKA KOLONIJA – SLOBODNICA 1:4

Najgora momčad prvenstva, slavonskobrodska Budainka, je ugostila Slobodnicu u posljednjem jesenskom kolu, a upisan je novi poraz za domaćine jer ovaj put je bilo prihvatljivih 1:4 (0:1) za Slobodnicu. Kao i većina današnjih susreta, prvi gol je pao skoro na početku utakmice. U 7.minuti strijelac za goste je bio Marin Aračić te se ovim rezultatom otišlo na predah.

Drugo poluvrijeme je otvoreno pogotkom u 52.minuti za goste, a strijelac je bio Toni Sedlo. Povećanje vodstva na 0:3 došlo je u 62.minuti kad je zabio Filip Barukčić, a potvrda pobjede je došla samo 2 minute kasnije kad je za 0:4 zabio Adrijan Jackiv. Do kraja susreta nije bilo prevelikih uzbuđenja, a domaćini su i uspjeli postići počasni pogodak u 74.minuti, a zabio je Damir Mijić. Darko Vrljić kratko poručuje da je šteta što se sad završava polusezona: “Šteta što je zadnje kolo jer smo taman uhvatili formu. Domaćinu želim sreću u nastavku prvenstva.”

TOMISLAV - LIPIK 1925  2:1

Danas je odigrana i posljednja utakmica 12.kola Međužupanijske lige Požega – Slavonski Brod, a time je i kompletiran jesenski dio natjecanja u kojem je Svačić pokazao najbolji nogomet te tako odnio naslov jesenskog prvaka kući. Za kraj prvog dijela sezone sastali su se Tomislav iz Donjih Andrijevaca i Lipik. Domaćini su bili sretniji u ovoj utakmici te slave lijepu pobjedu 2:1 (1:1) te tako zaključuju vrlo dobru jesen.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi su mrežu zatresli domaćini, a strijelac je u 26.minuti bio Dino Smajo. Nisu dugo mreže mirovale, gosti se vraćaju u igru 10-ak minuta kasnije, strijelac za izjednačenje je bio Dominik Marjanović u 38.minuti. Izjednačenim rezultatom su momčadi otišle na predah, a u nastavku su se domaći bolje snašli. Drugi pogodak, a ujedno i pobjednički, djelo je Tomislava Bliznaca u 58.minuti današnjem susreta.

Do kraja nije bilo nikakvih promjena, a ovim rezultatom Tomislav je potvrdio kako je iza njih jako dobra jesen te se nogometaši trenera Damira Išasegija mogu nadati čak i vrhu tablice. Trener Išasegi može biti zadovoljan današnjom utakmicom koju je obilježio vrlo borben i zanimljiv nogomet, a lijepo je čuti kako je suđenje ponovno bilo na nivou te da nema nikakvih repova nakon utakmice: “Bila je to jedna prava borbena, prvenstvena utakmica dvije ekipe koje su htjele pobjedu. Poveli smo i imali igru, no iz jednog kornera gosti izjednačuju i dovode utakmicu u neizvjesne vode. Drugo poluvrijeme smo bili bolji od protivnika i iz jednog majstorski izvedenog slobodnog udarca vodimo 2:1. Do kraja susreta smo imali još 3 prave prilike, ali ih nismo iskoristili. Mojoj ekipi čestitke na borbenosti, dobroj igri, a zato smo i nagrađeni pobjedom. Gostima sretno dalje. Suci su odsudili vrhunski i bez greške”

Domaćini su ovom pobjedom osvojili treće mjesto u jesenskom dijelu natjecanja s 24 osvojena boda u 12 kola te će biti neugodan protivnik za Požegu i Svačić u borbi za naslov. Njihovi današnji gosti, nogometaši Lipika, također mogu biti zadovoljni jer su na kraju prvog dijela sezone na 4.mjestu sa samo jednim bodom manje od Tomislava te su nogometaši Vedrana Dude pokazali kako su vrlo dobra ekipa, spremna za borbu do zadnjeg sučeva zvižduka.

Budainka je odigrala katastrofalnu jesen te se nalaze uvjerljivo na posljednjem mjestu te su najsigurniji kandidat za nižu ligu, dok je Slobodnica odigrala zanimljivu jesen te su s 13 osvojenih bodova zauzeli 10.mjesto.

HAJDUK  – SLAVONAC 2:3

ednu od zanimljivijih utakmica ovog kola odigrali su Hajduk i Slavonac, a zadovoljniji opet, kao i u skoro svakoj odigranoj utakmici, mogu biti gosti jer kući nose 3 boda pobjedom 2:3 (1:1). Nakon početnog ispitivanja snaga prva je popustila obrana Slavonca, a strijelac za domaćine u 20.minuti bio je Ivan Keć.

Da se na odmor ne ode vodstvom Hajduka pobrinuo se Filip Bungić golom u 45.minuti susreta. Nakon odmora gledali smo vrhunski nogomet u drugom dijelu, a to je najavio pogotkom u 51.minuti za goste Gabrijel Didović. Mreže su mirovale narednih 20 minuta, a strijelac za izjednačenje domaćina u 71.minuti susreta bio je Matija Benković.

Kad se mislilo da će utakmici završiti podjelom bodova, ukazao se Daniel Bungić te je pogotkom duboko u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Slavoncu, a očaj u redove Hajduka. Ovom pobjedom Slavonac se približio Dinamu na 3 boda razlike te zauzimaju 8.mjesto sa 15 osvojenih bodova ove jeseni. Hajduk se nalazi iznad njih, osvojeno je 20 bodova u 12 odigranih susreta te nas čeka zanimljiv proljetni dio sezone.

PAPUK  – POŽEGA 1:3 

Posljednji današnji susret se igrao u Velikoj gdje je domaći Papuk dočekao Požegu, koja se na kraju pokazala kao tvrd gost te kući odnose pobjedu 1:3 (1:1). Čini se da je ovo kolo pretplaćeno na jako rane golove, a već u 2.minuti su domaći preko Andreja Milera došli u vodstvo.

Nakon toga se igrala tvrda utakmica, a u 27.minuti Valentino Podobnik je izjednačio na 1:1 te se tim rezultatom odlazi na predah. U drugom dijelu se gledao dosta tvrd nogomet, da bi gosti u 7 minuta potvrdili svoju pobjedu i nova 3 boda. Prvo je u 72.minuti Miroslav Lujić zabio za vodstvo Požege, a potvrdu pobjede je donio Teo Japarić u 79.minuti utakmice trećim pogotkom za Požegu.

Domaći ne mogu biti zadovoljni ovim ishodom jer ih on i dalje drži pri dnu prvenstvene ljestvice sa 10 osvojenih bodova, a to nam je potvrdio i Dalibor Banović, kojem se ujedno i zahvaljujemo na lijep riječima za rad: “Čestitke ekipi Požege na pobjedi, kao i mojim dečkima. Idemo se odmoriti i dogodine pojačati sa dva-tri igrača što nam fali. Prva sezona je i mogu biti zadovoljan jer smo vidjeli da se može sa svima igrati, ali nam fali igrač-dva što nose prevagu, a što drugi klubovi imaju. Želim i ekipi Sportala sve najbolje u budućnosti, dečki rade odličan posao. Još bih čestitao ekipi Svačića na zasluženom prvom mjestu.”

S druge strane, Tomislav Vukoja je jako zadovoljan odrađenom jeseni za Požegu: “Čestitam svojim igračima na pobjedi, protivniku na fer i korektnoj igri te im želim puno sreće u daljnjem natjecanju. Odlično smo odradili jesenski dio, bilo mi je zadovoljstvo raditi. Ovim putem bih pohvalio sve u klubu, od domara, uprave, a prvenstveno igrače koji su vrhunski odradili posao na terenu.”

Požega nastavlja lov za vodećim Svačićem, osvojen je 31 bod u 13 kola tako da nas čeka jako zanimljiv proljetni dio prvenstva gdje će izabranici trenera Vukoje probati preskočiti Svačić te uzeti naslov prvaka.

Prvenstvo će se nastaviti krajem ožujka 2022. U 14. kolu sastaju se Dinamo -  Požega, Papuk - Slavonac, Hajduk - Slobodnica,  Budainka Kolonija - Sikirevci, Mladost - NK Lipik 1925, Tomislav - Zadrugar i Jakšić - Svačić. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 340 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 14:15