Nedjelja, 21 Studeni 2021 15:20

Slavonija osvojila sva 3 boda na gostovanju kod Vuteks Sloge u Vukovaru u 16. kolu 3. HNL - Istok

VUKOVAR - Iako su nakon utakmice sasvim sigurno dobro proslavili, putem kući su se nogometaši Slavonije vjerojatno dobro zamislili nad svojim igrama, naravno onima u otvaranju sezone. Dva boda prosuta u završnici u Ivankovu, pa “domaći” remi s NAŠK-om, pa poraz u Novoj Gradišci. Puno prosutih bodova tek sada imaju ozbiljan značaj, sa barem 3 boda iz tog uvodnog dijela sezone i Plavi bi bili među ozbiljnim kandidatima i za naslov prvaka.

Sjajnu formu Slavonija je potvrdila i na teškom gostovanju u Vuteksovoj “Rupi”, na krilima sjajnog Dine Bognara došli su do nove pobjede, učvrstili se na četvrtoj poziciji i u sljedećem kolu će imati priliku smanjiti zaostatak za barem jednim konkurentom i probuditi nadu da se može barem do 3. pozicije u proljeće

. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Karlo Antunović, u nastavku Dino Bognar podiže na 0:2 s bijele točke, a Nikola Kosić vraća nadu Vuteksu, da bi Bognar s istog mjesta kao i kod prvog svog pogotka u 82. minuti postavio konačni rezultat. 

– Današnja utakmica, gledano sa strane našeg tima je bila ispod svakog nivoa za ovaj rang natjecanja. Primili smo dva gola iz opravdano dosuđenih jedanaesterac, kao posljedica dekoncentracije i individualnih grešaka. Slavonija je više željela pobjedu, imali su veću energiju i odnijeli zaslužena tri boda na čemu im čestitam – poruka je Đorđa Bojića, trenera Vuteksa.

– Čestitam svojim dečkima na još jednoj pobjedi, potpuno zasluženoj jer ovo je bilo vjerojatno naših najboljih 90 minuta ove sezone. Potpuno smo iskontrolirali utakmicu, ostavili smo Vuteks praktično bez prave šanse. Posebno me veseli što potvrđujemo iz kola i kolo odličnu formu, sve čestitke još jednom mojim dečkima – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Rezultati 16. kola : Vuteks Sloga - Slavonija 1:3, Slavonac - Slavija 3:3, Čepin - Đakovo Croatia 0:0, NAŠK - Darda 1:1, Graničar - Vukovar 1991 0:1, Zrinski - Oriolik 3:2, Sloga - Marsonia 0:0, Kutjevo - Belišće 0:5, Bedem - Omladinac 3:1.

Slavonija je trenutno na 4 mjestu sa 29 bodova (8 pobjeda, 5 remija, 3 poraza). 

U 17. kolu koje je i posljednje kolo prvog dijela sezone u subotu, 27. studenoga, s početkom u 13,00 sati sastaju se Marsonia - Slavonac, Oriolik - Sloga, Vukovar 1991 - Zrinski, Darda - Graničar, Belišće - Bedem, Đakovo Croatia - Vuteks Sloga  i Slavija - Čepin. U nedjelju, 28. studenoga u 13,00 sati igrat će Omladinac - NAŠK. 

Slavonija bi svoj domaći susret 17. kola protiv Kutjeva trebala odigrati u petak, 26. studenoga, s početkom u 17,00 sati u Velikoj. 

Pročitano 458 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 09:28