Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Prosinac 2021 12:41

Drago Lucić po peti put izabran za predsjednika Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

PLETERNICA - U Pleternici je u utorak, 07. 12. 2021. održana redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije. Dosadašnji predsjednik Drago Lucić koji je na čelu Saveza od 08. 11. 2006. godine izabran je kao jedini kandidat na svoj novi, peti po redu četverogodišnji mandat za razdoblje od 2021. - 2025. godine pa će na čelu Saveza ako i ovaj mandat odradi do kraja provesti punih 19 godina. 

Njegov prethodnik Vlado Zec bio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza 12 godina odnosno od njegovog osnutka, 18. 11. 1994. godine pa do 08. 11. 2006. godine. Lucić je izabran na prijedlog Nogometnog kluba Slavija Pleternica, a podršku je dobio od još 37 klubova.

Skupština NS PSŽ trenutno broji 47 delegata (32 nogometna kluba, 13 malonogometnih klubova, 1 ženski nogometni klub i 1 predstavnik Zbora nogometnih trenera). Tako je Lucić skupio ukupno 38 potpisa podrške dok je preostalih 9 dobio Jurica Bešlić. 

Na Skupštini NS PSŽ koja je održana 08. lipnja 2021. u Požegi promijenjen je Statut kao i Poslovnik o radu Skupštine pa je za izbor predsjednika trebalo prikupiti 11 potpisa podrške klubova, a ne 7 kao do tada. Također se više članovi Izvršnog odbora i dopredsjednik ne biraju izravno i svaki pojedinačno nego na prijedlog klubova odnosno izabranog predsjednika. 

Lucić je samo na svojim prvim izborima imao protukandidate (Željko Žuljević - NK Tim osvježenje Kuzmica i Krešimir Bubak - NK Požega) dok je na izborima 2010., 2014., 2017. i 2021. bio jedini kandidat. 

Za dopredsjednika je ponovno izabran Tomislav Čabraja (NK Slavonija Požega), a članovi Izvršnog odbora su još Zdravko Novak (NK Kuzmica), Josip Solić (NK Papuk Velika), Vladimir Gazić (NK Hajduk Pakrac), Ivica Malnar (NK Kutjevo) i Jurica Matijević (NK Požega). Čabraja, Novak i Solić bili su i u prošlom sazivu Izvršnog odbora (2017. - 2021.). 

Izabran je i novi Nadzorni odbor u sastavu Dario Lončarević (NK Kaptol), Marko Markota (NK Slavija Pleternica) i Darko Pandžić (NK Požega). 

Prigodnim pozdravnim riječima nazočnima na izbornoj sjednici obratili su se zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i zamjenik županice Ferdinand Troha. Skupštini su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, dopredsjednici Slavko Prišćan i Mario Smodlaka, savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, članovi izvršnog odbora HNS-a, koordinator svih nogometnih natjecanja Neven Šprajcer i predsjednik Sportske zajednice Požeško - slavonske županije Vlado Drkulec. 

Požeško - slavonska županija od 2008. nema drugoligaša, a od ljeta 2022. formiranjem jedinstvene 3. Hrvatske nogometne lige koja će se igrati na nivou cijele države vjerojatno više neće imati niti jednog trećeligaša. Naša Županija je također među rijetkima koja nema teren s umjetnom travom normalnih nogometnih dimenzija. 

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1127 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Srpanj 2022 10:54