Srijeda, 11 Veljača 2015 01:00

Županijski nogometni prvoligaši krenuli s pripremama

POŽEGA - Početkom veljače s pripremama je krenula i većina županijskih nogometnih prvoligaša. Tri od četiri člana 1. Županijske nogometne lige s područja grada Požege također su počela s treniranjem iako je svima početak priprema donekle poremetio snijeg koji je prekrio njihove travnjake.

NK Dinamo (Vidovci) i NK Croatia (Mihaljevci) prozivku i prvi trening imali su u nedjelju, 01. veljače dok je NK Požega s pripremema krenula u subotu, 07. veljače. NK Lipa (Stara Lipa) kreće s pripremama u nedjelju, 15. veljače. 

Gradski nogometni klubovi u nastavak sezone ulaze u različitim raspoloženjima i s različitim ambicijama.

NK Dinamo se proteklih nekoliko godina grčevito borio za ostanak u ligi. Ove sezone se pak igrači trenera Kreše Poletija bore za naslov prvaka i samo zbog kiksa u posljednjem jesenskom susretu kada su na domaćem terenu neočekivano poraženi od veličkog Papuka, nisu i prezimili na prvom mjestu već je jesenski naslov neočekivano ali zasluženo osvojio novak u ligi NK Slaven Gradac. 

Vidovčani su već u pripremama za skorašnju proslavu velike godišnjice odnosno 70 godina postojanja kluba (1946. - 2016.). Zbog toga uprava i igrači Dinama sigurno neće propustiti priliku za dobar rezultat, a ako se ukaže prilika i za osvajanje naslova prvaka. 

To bi sigurno bila najbolja nagrada i zadovoljština članovima agilne uprave Dinama koju je okupio i predvodi predsjednik kluba Tomislav Čabraja. Oni su u posljednjih nekoliko godina znatno podigli standard na svom sportskom objektu, a koji bi u konačnici trebao dobiti konture pravog malog Stadiona sa svim potrebnim sadržajima koji zadovoljavaju uvjete čak i za regionalni rang natjecanja.

Uz radove na objektu uprava je svake godine podizala rad u Školi nogometa čije je temelje postavio proslavljeni požeški trener Dragutin Krizmanić. U omladinskom pogonu Dinama rade mladi treneri (Ivica Čabraja, Marko Krmpotić, Milan Paun) koji su izašli iz tog kluba a ove zime je struka dodatno osnažena dovođenjem također bivšeg igrača kluba Gorana Vrgoča koji će kao diplomirani viši nogometni trener uz vođenje jedne mlađe kategorije obnašati i funkciju voditelja omladinskog pogona.

Ostali gradski nogometni klubovi će se za razliku od Vidovčana u nastavku sezone boriti za ostanak u ligi. U ligi od 12 klubova NK Požega je deseta sa 12 bodova, NK Croatia je jedanaesta s 8 bodova a na posljednjem, dvanaestom mjestu je NK Lipa sa 5 bodova. 

NK Požega je prije dvije sezone (2012./2013.) bila prvak 1. ŽNL i igrala kvalifikacije za 3. HNL- Istok. Već u prošloj sezoni klub je pao na ljestvici, a ove sezone je završio i u samoj borbi za ostanak. Krunoslav Podoljak koji je trener prve momčadi tog kluba već punih 12 godina (od 2003.) poveo je svoje igrače u pripreme za novu sezonu suočen s brojnim odlascima iz kluba. U klubu vjeruju da će Požega kao gradski klub s odličnim uvjetima i koji je posljednjih desetak godina bio u vrhu županijskog nogometa ipak uspjeti ostati u ligi. 

NK Croatia je godinama stabilan član elitnog razreda županijskog nogometa. Uvijek je klub iz Mihaljevaca bio više prema vrhu ljestvice nego prema dnu. Iskusni trener Željko Mitrović prije dvije godine već je spasio Croatiu od ispadanja te ga je tamošnja vrijedna uprava kluba vjerojatno i zbog toga ponovno angažirala. Zbog svega toga Mihaljevčani očekuju da će se na njihovom legendarnom igralištu Grabovac prvoligaški županijski nogomet gledati i u sljedećoj sezoni.

NK Lipa je sigurno u najtežem položaju jer su u jesenskom dijelu skupili samo 5 bodova. Uprava kluba se sigurno neće predati bez borbe što su potvrdili i dovođenjem novog trenera Davora Fučeka koji je napustio NK Eminovce i prešao u NK Lipu. Klub je za trenera pionira također angažirao novog trenera. Riječ je o Dejanu Mariću koji je dugi niz godina bio trener u mlađim kategorijama NK Požega, a jedno kratko vrijeme vodio je i juniore ŠNK Slavonija (Požega) u regionalnom rangu. 

Očekuje nas zanimljivo nogometno proljeće u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, a nogometnim klubovima članovima Požeškog športskog saveza želimo puno dobrih rezultata te da ostvare svoje ciljeve u nastavku natjecateljske sezone. 

 

Pročitano 1936 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Veljača 2015 08:24