Ponedjeljak, 07 Ožujak 2022 09:38

Požega, Croatia (M) i Parasan prošli 1. kolo Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Nakon što su u subotu Mladost iz Pavlovaca i pakrački Hajduk uvjerljivim pobjedama izborili plasman u drugo kolo kupa, u nedjelju je odigrano preostalih 12 utakmica prvog kruga.

Najzanimljivija dva susreta igrana su u Kuzmici gdje je Dinamo dočekao Požegu te u Kaptolu gdje je gostovao velički Papuk.

Očekivano zanimljiva i tvrda utakmica završena je sa po jednim pogotkom na svakoj strani, poveo je Kaptol u 33. minuti golom Šulca, Papuk se vratio u samom otvaranju nastavka preko Begića. U raspucavanju s 11 metara Kaptol nije iskoristio dva promašaja gostiju, dapače nadmašili su to jednim više i oprostili se od ovog natjecanja.

U Kuzmici uzbuđenja nije bilo, Požega je “pomela” Dinamo s uvjerljivih 6:0, a već u 16. minuti sve je bilo jasno kada su gosti zabili za 0:3. Kahanek je poentirao dva puta, a Martinović, Matanović, Japarić i Bojić po jednom.

Jednako uvjerljiv bio je i Jakšić na gostovanju u Zagrađu uz fantastičan nastup Marka Grbeša koji je domaću mrežu gađao četiri puta, dok su se u strijelce upisali i Brus te Dorić.

Željko Popović donio je prednost Dobrovcu u Golobrdcima u završnim trenucima prvog poluvremena, no odmah na početku nastavka domaćin preko Zdravkovića dolazi do poravnanja s bijele točke pa je o prolasku odlučivala serija udaraca s istog mjesta u kojoj su igrači Parasana bili mirniji i s 5:4 osigurali drugo kolo Kupa.

Slično kao i Grbeš briljirao je i Branko Šaur koji je u domaćoj pobjedi Graševine nad Dinamom iz Rajsavca sudjelovao sa četiri pogotka. Imala je i Graševina uz pomoć jednog autogola i još jednog pogotka Šaura, ovaj put Patrika, velikih 6:0, no u završnim minutama gosti koriste pretjerano opuštanje domaćina i golovima Miškulina i dva puta Metića čine poraz oku ugodnijim.

Najzanimljivije je bilo u Pleternici gdje su na Vašaru Gračani ugostili Omladinac. Dva puta je Slaven vodio golovima Novića i Muškovića, no gosti su se vraćali preko Bluhe i Anđala pa onda u raspucavanju s bijele točke došli do slavlja zahvaljujući jednoj obrani Vidmara.

Croatia je u Obriježi dobro parirala Lipiku koji je ipak izborio prolaz dalje. Poveli su gosti preko Marjanovića, Croatia se brzo vratila u egal preko Hofmana, no na odmor se ipak odlazi s vodstvom Lipika kojeg im je donio Kaurin s bijele točke. Bio je domaćin u igri sve do 75. minute kada Rančić pogađa za konačnih 1:3.

Mihaljevačka Croatia uvjerljivo je slavila u Badljevini, poveli su gosti u 17. minuti golom Kavedžije, domaćin u završnici prvog poluvremena ne koristi kazneni udarac, pa u nastavku mora potpisati kapitulaciju nakon što su mu mrežu pogađali Nikola Vasić i dva puta Marko Piščević.

U Drenovcu je do prolaza došla Sloga, s obzirom na sve možemo reći u iznenađenju prvog kola. Za prolaz je Pavkovićevoj momčadi bio dovoljan jedan pogodak do kojeg su došli u završnici prvog poluvremena preko Bošnjaka.

BSK Buk je uvjerljivo slavio u Sulkovcima, no domaćin ima za čime žaliti jer je u prvom dijelu imao svoje šanse za doći do prednosti, kad ih nije iskoristio u nastavku je kažnjen, dva puta je pogađao Gabrijel Marčinović, a po jednom kapetan Tvrdy te s 11 metara Jakovljević za konačnih 0:4.

Utakmice 2 kola igrat će se u srijedu, 06. 04. 2022. s početkom u 17,00 sati. 

 

Rezultati 1. kola Kupa NS PSŽ : 

Kuzmica – Hajduk 1:5

Mladost – BSK Biškupci 2:4

Graničar – Jakšić 0:6

Graševina – Dinamo Rajsavac 6:3

Croatia DO – Lipik 1:3

Dinamo Badljevina – Croatia Mihaljevci 0:4

Slaven – Omladinac 2:2 (4:5)

Hrvatski dragovoljac – Sloga 0:1

Kaptol – Papuk 1:1 (2:3)

Dinamo Vidovci – Požega 0:6

Sulkovci – BSK Buk 0:4

Parasan – Dobrovac 1:1 (5:4)

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 433 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Ožujak 2022 12:04