Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 14:00

Mihaljevačka Croatia odigrala neodlučeno na gostovanju kod Kaptola u derbiju 14. kola 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 14. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske s kojima je počeo drugi dio sezone. Prvu utakmicu u subotu su odigrali Mladost i Dinamo, a ostalih 6 odigrano je u nedjelju. Mihaljevačka Croatia je u derbiju kola odigrala neodlučeno, 2:2 na gostovanju kod jesenskog prvaka Kaptola. 

MLADOST – DINAMO 2:0

Uraganskih 10 minuta u otvaranju bilo je dovoljno Pavlovčanima za osvajanje prvih proljetnih bodova. U 6. minuti poentirao je Petar Barić, a tri minute kasnije Matej Markanjević za sigurno vodstvo domaćina koji je u prvom poluvremenu bio bolja momčad, dominirao i mogao i do veće prednosti. U nastavku druga slika na terenu, Dinamo je napadao i pokušavao se vratiti u igru, no obrana domaćina se uspješno othrvala i pridonijela slavlju Mladosti.

– Ozbiljan ulaz u utakmicu, rano vodstvo i rješena utakmica. Dojam je da se već nakon 15 min čekao kraj. Tri boda su važna, ekipa je u zimi ostala bez par igrača, ali je u svim linijama i došao bar jedan igrač tako da mislim da smo po snazi tu negdje. Mirno možemo igrati u nastavku prvenstva i skupljati bodove i dizati kvalitetu naše igre. Gostima puno sreće u nastavku – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

KAPTOL – CROATIA (M) 2:2

 Izvrstan derbi nakon kojeg je vodeći dvojac ostao na istom odstojanju, Kaptol i dalje ima dva boda prednosti i očigledno nas čeka duga i neizvjesna borba za naslov prvaka. Gosti su rano došli do prednosti, hitronogi Nikola Vasić iskoristio je neodlučnost obrane domaćih i donio radost velikom broju gostujućih navijača, no na odmor su radosniji otišli domaći. Najprije je stasiti Pavle Pranjić zabio glavom za poravnanje nakon što je ranije iz slobodnog udarca Mile Pavelić pogodio gredu, vjerojatno je veznjaku Kaptola to prvi gol glavom u karijeri, no sjajno se snašao i donio mir svojim suigračima. Nedugo potom, u 33. minuti igranje rukom gostiju u kaznenom prostoru, a kazneni udarac sigurno u vodstvo pretvara Matej Romštein. U nastavku dosta dinamičnija igra od početka u čemu su se bolje snašli gosti i preko Željka Parobeka došli do poravnanja, no najveći dio zasluga ipak ide na adresu Nikole Vasića koji je probio bok, sjurio se do peterca i servirao Parobeku koji je s 3-4 metra ostavio Bošnjaka bez mogućnosti obrane.

– Mislim da je utakmica opravdala epitet derbija, čvrsto, borbeno s obje strane. Nas je taj glupi gol poremetio u otvaranju no uspjeli smo se vratiti i okrenuti u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Croatia je uspjela izjednačiti nakon jedne naše nepotrebne greške nakon čega su složili izvrsnu kontru i preko Parobeka poentirali, odmah je vidljivo koliko će im on veliko pojačanje biti u proljeće. Kad se podvuče crta ovo je vjerojatno i najrealniji i najpošteniji ishod. Prvenstvo je dugo, puno je bodova u igri i puno teških iskušenja, nas čeka možda i najveće već u sljedećem kolu kad gostujemo u Vetovu – izjava je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

– Čvrsta, muška utakmica koja je mogla otići na obje strane. Vrlo teško i zahtjevno gostovanje. Prvo poluvrijeme je domaćin bio bolji i stvarali su nam dosta problema. U nastavku smo izjednačili zasluženo. Do kraja utakmice je bilo na obje strane prigoda nažalost ili na sreću ostalo je 2:2. Čestitam svojoj ekipi, svima od prvog do zadnjega svi su dali svoj doprinos. Kaptolu i kolegi Poletiju želim sreću u daljnjem nastavku prvenstva. Mi se okrećemo sljedećem protivniku i lovu na nova tri boda – riječi su Marka Krmpotića, trenera Croatije.

SLAVEN – GRAŠEVINA 3:4

Kako smo i najavljivali u Buku prava nogometna poslastica! Dvije izvrsne ekipe, dva trenera koji se vole nadigravati i na kraju prava golijada u kojoj su i jedni i drugi zaslužili poneki bod, no sva tri su ipak otputovala na Grot. Poveli su domaći golom kapetana Roberta Novića, do odmora gosti poravnavaju preko svoje devetke, Deana Pavića. U nastavku prednost seli na stranu Graševine, strijelac isti, Dean Pavić. Slijedi povratak Slavena, strijelac isti, Robert Nović. Mirko Soldo donosi novu prednost gostima iz Vetova, a dvije minute nakon što je ušao u igru za domaće i 3:3 zabija Davor Kaurić, da bi konačnih 3:4 postavio Matej Gomerčić pokazavši da će definitivno biti veliko pojačanje Pažinovoj momčadi. Uz sve to još je nekoliko prilika promašeno na svakoj strani, zaista utakmica za nogometne sladokusce!

– Čestitke ekipi Graševine, zasluženo su pobijedili. Puno toga smo im poklonili da nas ne bi iskažnjavali. Idemo dalje, tek smo krenuli u drugi dio. Puno posla je pred nama ako želimo ostvariti rezultat u skladu sa našim željama – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

– Čvrsta, fer I korektna utakmica. Ovaj put sreća nas je pomazila i odnosimo sva 3 boda sa teškog gostovanja. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici. Svojim dečkima mogu samo reći da sreća prati hrabre i sa ovakvim pristupom mislim da mora biti dobro. Čestitam im od srca. Okrećemo se prema sljedećim utakmicama ozbiljno i sa punim gasom – kazao nam je Dario Pažin, trener Graševine.

SULKOVCI – GRANIČAR 2:0

Ugodno iznenađenje priredili su nogometaši Sulkovaca koji su slavljem u susjedskom derbiju vratili neizvjesnost u borbu za ostanak. Iako kratkog kadra Sulkovci su golovima Vidmara, Kristijana i Ivana, došli do velika tri boda. Dodatno im na značenju daju porazi Sloge i Croatije, ali i činjenica da su posljednjih petnaestak minuta i s igračem manje izdržali i time pokazali da će proljeće svakako za njih biti puno uspješnije od jeseni jer bodovni učinak su već izjednačili!

– Do prvog gola neizvjesna utakmica, pomalo i gruba na momente. Čestitam svojoj ekipi na pristupu, a protivničkoj na pobjedi. Mi idemo dalje čeka nas Slaven na našem igralištu – rekao je Darko Čengić, trener Graničara.

DOBROVAC – BSK BUK 1:5

S teškog gostovanja u Dobrovcu BSK se vratio s tri nova boda i to nakon vrlo uvjerljive pobjede. Na odmor su Bučani otišli s dva gola prednosti, strijelci u prvih 45 minuta bili su iskusni Josip Jakovljević i Ivan Bonić, a kada je u nastavku prednost BSK-a povećao Ivan Buturac bilo je jasno da bodovi idu na Hrvatskinju. Slabu utjehu domaćinu donio je pogodak Božidara Tutića jer su nakon njega Bučani još dva puta tresli Galovićevu mrežu, najprije se u strijelce drugi put upisao Buturac, a onda je točku na i stavio Roberto Marčinović.

– Danas nismo bili uopće u utakmici od prve do zadnje minute. Gosti su pokazali više želje i volje za pobjedom. Bili su u igri 100%, ginuli za svaku loptu i duel dok smo mi ostali disponirani i samo gledali i nismo uspjeli odgovoriti na sve to. Ovo nam je dobra lekcija da se utakmica ne može dobro odigrati i uzeti bodove gledajući i misleći da će pobjeda doci sama od sebe.Gostima cestitam na zasluzenoj pobjedi a na nama je da skupimo glave i ozbiljno shvatimo ostatak prvenstva – izjavio je trener Dobrovca Tomislav Kužilek.

– Čestitao bi svojim dečkima na pobjedi, znali smo da se ekipa Dobrovca pojačala pa smo se tako i pripremali, dobro smo otvorili utakmicu sa par prilika i kasnije iskoristili dvije, to nam je dalo vjetar u leđa i kasnije smo samo kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili, pohvalio bi i svoje dečke jer su redovito i na treninzima što nam puno pomaže kad dođe trenutak gdje se lomi utakmica. Hvala ekipi Dobrovca na fer i korektnoj utakmici i na večeri – poručio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

CROATIA (DO) – OMLADINAC 2:2

Jako dobra, uzbudljiva nogometna predstava u Donjoj Obriježi u kojoj su Croatia i Omladinac na kraju osvojili po bod. U samom otvaranju Marko Giacometti pogađa za vodstvo Croatije koje je bilo aktualno do 40. minute kada za poravnanje pogađa Mateo Bluha. U nastavku još jednom do prednosti dolaze domaći nogometaši, s bijele točke siguran je Ivan Hofman. Nakon drugog pogotka Croatije dodatnu vodu na njihov mlin tjera Antonio Matanović koji je u samo 5 minuta skupio dva žuta kartona, no unatoč brojčanoj inferiornosti gosti iz Čaglina dolaze do poravnanja golom iz slobodnog udarca neuništivog Tomislava Topalovića, trenera Omladinca. – Utakmica za nogometne sladokusce, puno trke i dobrih akcija i šansi. 2 puta stižemo rezultatski minus sa igračem manje. Bili smo pojačani nedolaskom Brisa i Brkanovica. Čestitke domaćinu i Omladincima na zalaganju – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

SLOGA – KUZMICA 1:3

Sloga je odlično krenula u utakmicu i dobra igra joj se isplatila u 8, minuti kada je gostujuću mrežu pogodio Luka Banović. Nakon toga Kuzmica preuzima inicijativu, stvara i propušta prilike sve do 39. kada Benjamin Banožić pogađa za poravnanje. U nastavku po nekoliko prilika na svakoj strani, ali nažalost po domaćina jedini koji ih koriste su gosti koji golovima Franka Marinovića i Luke Šporčića odnose sva tri boda iz trenkovačkog u svoj kuzmički Park.

– Čestitam ekipi Kuzmice na zasluženoj pobjedi, a mojim igračima na borbenosti i zalaganju. Idemo dalje! – izjavio je Tomislav Pavković, trener Sloge.

U 15. kolu, u subotu, 19. 03. 2022. s početkom u 17,30 sati sastaju se Kuzmica - Croatia (DO), a u nedjelju, 20. 03. 2022. u 15,30 sati igrat će Croatia - Dinamo, Sloga - Mladost, Omladinac - BSK Buk, Dobrovac - Sulkovci, Graničar - Slaven i Graševina - Kaptol. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 529 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 14:25