Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 10:01

Croatia uvjerljivo svladala Dinamo (Rajsavac) u 15. kolu 1. ŽNL i izbila na prvo mjesto

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 15. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Kaptol je poražen na gostovanju u Vetovu od domaće Graševine s minimalnih 1:0 što su iskoristili igrači Croatie koji su na svom Stadionu Grabovac u Mihaljevcima svladali Dinamo (Rajsavac) s uvjerljivih 4:0 čime su izbili na prvo mjesto sa bodom više od Kaptolčana. 

KUZMICA – CROATIA (DO) 2:0

Kuzmičani su proljeće otvorili slavljem u Trenkovu koje su sinoć “potvrdili” domaćom pobjedom nad gostima iz Donje Obriježi kojom su preskočili Slaven i probili se u gornji dio ljestvice. Doduše, ostale ekipa imaju utakmicu manje pa ćemo danas doznati konačni izgled ljestvice nakon 15 odigranih utakmica. U ravnopravnoj utakmici s podjednakim brojem prigoda na obje strane Kuzmica je bila mirnija u završnici i iskoristila svoje dvije te zahvaljujući Fabriju Novaku i Benjaminu Banožiću poslala goste put Obriježi promrzle i praznih ruku.

SLOGA – MLADOST 0:4 

Uvjerljiva pobjeda Mladosti na gostovanju u Trenkovu još jednom potvrđuje da Trenkovčane čeka vrlo teško proljeće, no ono što je najvažnije s obzirom na situaciju u kojoj se klub našao je da se sezona odigra do kraja i da se stvari poslože za novu sezonu. Pavlovčani su u drugom poluvremenu slomili otpor Sloge nakon što su u prvom stvorili minimalnu prednost preko Petra Barića. U nastavku su Šetku u desetak minuta matirali Martin Blažević, Leonardo Ilić i Karlo Garić. 

– Čestitam ekipi Pavlovaca na zasluženoj pobjedi, moji momci su dali maksimum ali bez nekoliko standardnih nismo mogli više – komentirao je Tomislav Pavković, trener Sloge.

– Utakmica u kojoj smo mi ipak trenutno puno jači. Rano vodstvo i puno propuštenih prilika u prvom poluvremenu. U drugom ulaze igrači s klupe koji koriste prilike i rezultat raste. Trenkovo mi izgleda kao mi prije 3 – 4 godine kad smo krenuli iz početka i dugo bili bez bodova. Treba im i želim im puno sreće da ostanu u ligi. U klubu sam zadnjih 5 godina i druga sezona kao trener i nikad nisam spomenuto suđenje, ali danas moram. Utakmica je odsuđena bez greške, kako glavnog tako i pomoćnih, prekidanje igre, suđenje prekršaja, puštanje prednosti… Općenito osjećaj za igru i suđenje da utakmica bude bolja nešto što još nisam vidio do sad – izjava je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

OMLADINAC - BSK 0:0

Kladionice su “digle lovu” na ovom rezultatu, 0:0 u dvoboju Omladinca i BSK-a nitko nije ni sanjao, i jedni i drugi igraju nogomet s puno golova pa je ovo pravo iznenađenje. Bučani tako nakon dva gostovanja imaju četiri proljetna boda, Omladinac dva remija u proljeće. Valja s utakmice istaknuti domaćeg “Brave hearta”, načelnika Dalibora Badrača koji je razbijene glave odradio 20ak minuta pokazavši da kako se bori za svoj klub.

– Sportski pozdrav sa Triblja! Utakmica prava prvenstvena, po vjetrovitom vremenu i izvrsno pripremljenim uvjetima za najljepšu sporednu stvar na svijetu bili su ispunjeni svi preduvjeti za dobru utakmicu. Gosti tradicionalno neugodni i dobro vođeni, mi cijeli tjedan se pripremali kako da im pariramo i u tome uspjeli pa čak i sa kojom boljom šansom za pogodak. Današnjim dolaskom Pejakušića, Brkanovića i ulaskom Briša, zbog živog zida, dobili smo agresivnost, skočnost i brži protok lopte i na kraju moramo biti zadovoljni bodom. Okrećemo se Sulkovcima u nedjelju – kazao nam je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Čestitam svojim dečkima koji su danas odigrali jednu borbenu utakmicu po dosta teškom terenu. Imali smo danas dosta izostanaka ali uspjeli smo se nekako pokrpati – rekao je nakon susreta trener gostiju Josip Jakovljević.

DOBROVAC – SULKOVCI 6:2

Sulkovčani su startali pobjedom, vratili se u igru za ostanak i očigledno je da će ga tražiti na domaćem terenu. U Dobrovac su stigli s hrabrih 11 koji su parirali koliko su mogli, no Dobrovac se na kraju malo i iskalio na njima za svoje lošije rezultate u posljednje vrijeme. Pobjednik je odlučen već u prvom poluvremenu, Kužilekova momčad je imala nedostižnih 3:0 zahvaljujući Božidaru Tutiću, Darku Derenju i Lovri Skenderu. U nastavku gosti smanjuju, s bijele točke siguran je Josip Knezović, a onda ponovno tri komada Dobrovca, strijelci su bili Igor Galko i dva puta Željko Popović, da bi točku na i ove efikasne utakmice stavio Damjan Oreč ublaživši poraz Sulkovaca.

– Ovog puta nismo prepustili slučaju za loše odigranu utakmicu. Od prve minute smo ušli kako treba i igrali igru kakvu želim tako da smo već u prvom poluvremenu riješili utakmicu. Želim čestitati dečkima na dobrom pristupu i dobro odigranoj utakmici. Gostima na fer i korektnoj utakmici. Mi se okrećemo sljedećem kolu i treninzima – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

GRANIČAR – SLAVEN 3:3

Sjajna utakmica u Zagrađu, možda ne za trenere, ali za gledatelje svakako. Fenomenalnu partiju odigrali su suigrači iz MNK Pleternice Adam Srdarević i Robert Nović, svaki je zabio po hattrick! Dva puta su gosti imali po dva pogotka prednosti, no Srdarević je neumorno vraćao svoje suigrače i na kraju im donio prvi proljetni bod.

Gosti su bili osjetno kvalitetnija momčad tokom najvećeg dijela utakmice, osim tri postignuta imali su još tri mrtve šanse, no malo sebičnost, malo Bošnjak, malo nepreciznost i kazna je stigla na drugoj strani. U dva susreta Slaven je inkasirao 7 komada, s obzirom na to jedinim proljetnim bodom mogu biti – zadovoljni. Zadovoljni mogu biti i gledatelji, za ovo se stvarno isplatilo i platiti ulaz i pomalo smrznuti!

– Svjesni smo bili da nam dolazi jako dobar i kvalitetan protivnik. Naravno i da nam nedostaje nekoliko prvotimaca i da smo prošarani ozlijedama, međutim u susret smo ušli maksimalno i s pravim pristupom gdje pohvaljujem svoju ekipu. Vraćali smo se kod 0:2 i kod 1:3 te stigli do 3:3, a vjerujem da nam je malo nedostajalo i za potpuni bi preokret. Čestitam svojim dečkima što su pokazali karakter, a gostima sve najbolje u nastavku prvenstva – kazao je za Sportalo Darko Čengić, trener Graničara.

– Čestitam mojim dečkima, odigrali smo odličnu utakmicu, nadigrali domaćina ali nije bilo dovoljno za više od boda. Definitivno sportska sreća danas nije bila na našoj strani – izjava je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

GRAŠEVINA – KAPTOL 1:0

Graševina je “skinula” lidera i otvorila put Croatiji da zasjedne na vrh ljestvice. Pokazalo se ono što smo i najavljivali, izostanci Šulca i Parmakovića veliki su minus za Kaptol, a njihovi izostanci su se dogodili u najgorem trenutku za Poletija, baš protiv odličnih i motiviranih susjeda iz Vetova. Promili će večeras letjeti u nebo, a najzaslužniji za to je jedini strijelac Branko Šaur koji je pogodio u 68. minuti i donio velika tri boda svojoj momčadi.

– Odlična utakmica, mislim da su mnogobrojni gledatelji mogli uživati. Unatoč vjetru bili smo za nijansu bolji. Zabili smo jedan gol, ali imali smo i još šansi. Čestitam dečka na velikom zalaganju, trudu i pobjedi zaslužili su ovakvo zadovoljstvo. Sve što smo dogovorili ispoštivali su i na tom im se zahvaljujem. Prvenstvo je tek počelo i moramo igrati i dalje sa takvim entuzijazmom i voljom nema posustajanja. Čestitam ekipi Kaptola na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje. Moram pohvaliti i naše navijače Promile stvarno su pravi i danas su pokazali da su naš dvanaesti igrač Hvala Promili!! – poručio je Dario Pažin, trener Graševine. –

- Čestitam Graševini na potpuno zasluženoj pobjedi, bili su bolji danas kad se sve zbroji iako smo i mi imali svoje šanse. Drugo poluvrijeme smo odigrali dosta bolje, no na kraju se pokazalo da su nam presudili ti izostanci koje nije lako nadomjestiti. Jak vjetar je dosta ometao igru, no kako jednima tako i drugima. Mi sada više nismo lovina, vjerujem da će sada pritisak ipak biti nešto manji. Dobro radimo tokom tjedna, porazi su sastavni dio igre, idemo nastaviti dalje skupljati bodove – komentar je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

CROATIA (M) – DINAMO 4:0

Unatoč nekoliko izostanaka iz početnih 11 Croatia je sa stilom preuzela čelnu poziciju. Mirnih, rutiniranih 4:0 protiv Dinama Krmpotićevu je momčad u kombinaciji s porazom Kaptola lansiralo na vrh ljestvice. Sve je riješeno u prvom poluvremenu kada su Pečura matirali domaći napadači, Željko Parobek jednom i Nikola Vasić dva puta. U nastavku je domaćin digao nogu s gasa i preko Stjepana Vasića samo jednom pogodio za konačnih 4:0.

– Od prve minute smo bili dominantni u svim segmentima nogometne igre. Čestitam svojim dečkima na prikazanom i na osvojenim bodovima. Okrećemo se pripremama za sljedećeg protivnika i borbu za nove bodove – kazao nam je Marko Krmpotić, trener Croatie.

U  16. kolu, u subotu, 26. 03. u 15,30 sati sastaju se Mladost - Croatia i Dinamo - Graševina, a u nedjelju, 27. 03. s početkom u 16,30 sati igrat će Kaptol - Graničar, Slaven - Dobrovac, Sulkovci - Omladinac, BSK Buk - Kuzmica i Croatia (DO) - Sloga. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 453 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 10:26