Četvrtak, 24 Ožujak 2022 08:57

Slavonija uvjerljivo pobijedila Slogu (Nova Gradiška) u 22. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Svih 9 utakmica 22. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok odigrano je jučer u prvom proljetnom međukolu. Derbi kola igran je u Đakovu gdje je gostovao i slavio Zrinski, u Belišću je domaćin igrao i dobio trećeligaški clasico protiv Marsonije, dok je dvojac sa začelja imao dvoboje protiv “zelenih”, Čepina i Kutjeva i završio ih pognutih glava. Slavonija je u Požegi uvjerljivo svladala Slogu (Nova Gradiška). 

Na požeškoj Rekreaciji susjedski dvoboj, Slavonija je nakon prekida dobre serije ugostila Slogu koja je u prošlom kolu “skinula” Belišće i u Požegu došla puna samopouzdanja. Splash brothers, Matej Peharda i Ivan Antunović se se “upalili” i svaki po jednim golom doveli Slavoniju do dva gola viška, a priču je zaključio najbolji pojedinac utakmice Josip Solić koji je potvrdio osvajanje bodova koji su Slavoniju ponovno lansirali na 4. mjesto 3. HNL. I

Tvrda, čvrstam nervozna utakmica po izuzetno tvrdom i za igru nezgodnom terenu. Mislim da smo zasluženo pobijedili iako moram reći da je moglo biti i više pogodaka, i u našoj i u njihovoj mreži. Sve u svemu imali smo više šansi od Sloge. Marsonia? Idemo ne izgubiti, bilo bi bahato reći da idemo po tri boda, respektiramo ih, iako sam siguran da ćemo imati svoje šanse, sad hoćemo li ih iskoristiti ili ne vidjet ćemo. Pokazali smo u Jurjevcu da možemo sa svima igrati ravnopravno i u gostima – kazao je nakon susreta Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Čestitam domaćinu na pobjedi – poručio je kratko Miroslav Pavišić, trener Sloge.

U ostalim susretima 22. kola postignuti su ovi rezultati : Slavonac - Kutjevo 1:3, Vuteks Sloga - Bedem 2:0, Čepin - NAŠK 5:1, Slavija - Graničar 2:1, Đakovo Croatia - Zrinski 1:2, Belišće - Marsonia 2:1, Omladinac - Oriolik 0:3, Darda - Vukovar 1991 0:3.

Narednog vikenda odigrat će se utakmice 23. kola. U subotu, 26. 03. 2022. u 15,30 sati sastaju se Marsonia - Slavonija, Darda - Slavonac, Vukovar 1991 - Omladinac, Oriolik - Belišće, Sloga - Đakovo Croatia, Zrinski - Slavija, Graničar - Čepin i NAŠK - Vuteks Sloga. U nedjelju, 27. 03. 2022. u 16,30 sati igrat će Bedem - Kutjevo.

Tako će nogometaši Marsonie i Slavonije svoj prvenstveni susret odigrati dva dana poslije četvrte godišnjice smrti Brune Bobana (24. 03. 2018. - 24. 03. 2022.) koji nas je napustio upravo na utakmici ova dva kluba u Slavonskom Brodu.

(sportalo.hr) 

Pročitano 515 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Ožujak 2022 09:11