Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:12

Slavonija poražena na gostovanju kod Marsonie u Slavonskom Brodu u 23. kolu 3. HNL - Istok

SLAVONSKI BROD - Nogometaši Marsonije su u Brodu s minimalnih 1:0 bili bolji od Slavonije, a pobjednika je odlučio fantastičan pogodak Marka Žuljevića iz slobodnog udarca. Prvo poluvrijeme od potpunog zaborava spašava samo taj vanserijski potez napadača Bijelo - crnih koji je u 39. minuti najprije izborio, a onda i realizirao slobodni udarac sa dvadesetak metra od Vasića.

Teško se sjetiti ičega zanimljivog u prvom dijelu osim gola. U nastavku je to ipak bilo dosta sadržajnije, iako i dalje nismo vidjeli puno prilika i velikih obrana vratara. Zapravo se možemo sjetiti samo jedne intervencije gostujućeg golmana, ponovno je u napadu bio Žuljević, no njegov udarac glavom sa 6-7 metra išao je suviše blizu da vratar Vasićevog kalibra to ne bi bez problema ukrotio.

Na drugoj strani pamtimo udarce s ruba kaznenog prostora, dva puta Antunovića, jednom u blok jednom je to zaustavio Iličević, te Mateja Peharde čiji je pokušaj otišao s vanjske strane vratnice, dok je Marčetić u zapravo najboljoj situaciji što se gostiju tiče pogodio vanjski dio mreže.

Nakon što je u 64. minuti Marsonia ostala bez opravdano isključenog Lukasa Rošića gosti su napravili ozbiljan pritisak, no Balentović i društvo su sve zaustavili, a u sudačkom dodatku ih je nagradila i sportska sreća kada je Ivan Antunović fantastično pogodio gredu.

Marsonia je ovim slavljem ponovno skočila na četvrto mjesto, a u subotu Brođane čeka novi derbi, ovoga puta gostuju kod Đakovo Croatije. Požežane pak čeka domaći susret s još jednim klubom iz Brodsko posavske županije – Oriolikom.

Čestitke mojim prijateljima iz Požege na fer i korektnoj utakmici, pokazali su da su prava ekipa. Moji dečki su ostavili srce na terenu, tri utakmice u sedam dana, zadnjih 35 minuta s igračem manje, stvarno nije bila laka protiv ovako dobrog protivnika. Mislim da je naša pobjeda čista i potpuno zaslužena. Ne volim komentirati suđenje ali moram reći da mi nije jasno da se nama na domaćem terenu stalno ovako sudi, dijele se olako kartoni, pa mi nije jasan ovaj današnji crveni karton. Mi još nismo odigrali utakmicu da smo kompletni, evo nećemo ni sljedeću kada idemo na noge odličnoj ekipi Đakova, ponovno je riječ o derbiju. Znamo sve o njima, izvrsna momčad, odlično organiziran klub i iskusan i kvalitetan trener. Bez obzira na sve muke koje nas muče, uz podršku naše Legije u svaku utakmicu idemo po pobjedu! Za kraj bih želio u ime čitave momčadi ovu današnju pobjedu posvetiti našem Bruni, našem i Slavonijinom, koji nam je svima bio u mislima – riječi su Roberta Špehara, trenera Marsonije.

Nemam što prigovoriti svojim dečkima, pogotovo za drugo poluvrijeme kada smo bili dosta bolja momčad, mogu ih samo pohvaliti. Evo nažalost drugu gostujuću utakmicu gubimo 1:0 iz praktično jedine šanse protivnika. Bilo je kako smo i očekivali, u prvom dijelu smo stali u blok i sve iskontrolirali, dok smo u drugom dijelu imali svoje šanse koje nismo iskoristili i bodovi su ostali u Brodu. To je nogomet – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

U ostalim susretima posstignuti su ovi rezultati :  Darda - Slavonac 1:3, Vukovar 1991 - Omladinac 3:0, Oriolik - Belišće 1:5, Sloga - Đakovo Croatia 3:1, Zrinski - Slavija 3:1, Graničar - Čepin 1:0, NAŠK - Vuteks Sloga 0:2, Bedem - Kutjevo 1:4.

U 24. kolu, u petak, 01. 04. 2022. u 17,00 sati sastaju se Slavonija - Oriolik. U subotu, 02. 04. 2022. u 16,30 sati sastaju se Slavonac - Bedem, Vuteks Sloga - Graničar, Čepin - Zrinski, Slavija - Sloga, Đakovo Croatia - Marsonia i Belišće - Vukovar 1991. U nedjelju, 03. 04. 2022. u 16,30 sati igrat će Kutjevo - NAŠK i Omladinac - Darda. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 406 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Ožujak 2022 12:19