Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:13

Croatia pobijedila Mladost u Pavlovcima u 16. kolu 1. ŽNL

POŽEGA  - Subotnjim dvobojima u Rajsavcu i Pavlovcima započelo je treće proljetno, odnosno 16. prvenstveno kolo 1. ŽNL Požeško slavonske.

MLADOST – CROATIA M. 0:2 

Vodeća momčad lige uspješno je odradila ne lako gostovanje u Pavlovcima i golovima u prvom poluvremenu koje su potpisali Nikola Vasić i Željko Parobek došla do vrijednih bodova koji bacaju dodatni pritisak na Kaptol da sutra mora srušiti Graničara. Mladost je još jednom potvrdila kvalitetu, izvrsno je parirala lideru i uz malo mirnoće u završnici mogla je i do povoljnijeg rezultata.

Mihaljevci su ekipa koja dobro stoji na terenu i koristi greške protivnika. Mi smo ih pravili od početka zbog nekog grča u igri, iako je njima utakmica puno važnija, i brzo dolaze do vodstva od dva gola. S druge strane teško primaju golove, ipak su oni vodeća ekipa lige, bez obzira na neke prilike i igru nismo uspjeli učiniti utakmicu rezultatski neizvjesnom. Idemo dalje, učimo, poraza će biti, dobro je što su sve rijeđi mi smo mlada ekipa koja uči – poručio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

Neugodno gostovanje kod ekipe koja je u prva dva kola proljetnog dijela osvojila 6 bodova bez primljenog pogotka. Stvarno su neugodni kod kuće. Čestitam svojim igračima koji su odradili odgovornu i pametnu utakmicu. Okrećemo se pripremama za sljedeće kolo. Slijedi nam jedno od težih gostovanja. No veselimo se novim izazovima – komentirao je Marko Krmpotić, trener Croatije.

DINAMO – GRAŠEVINA 2:5

Na kraju vrlo uvjerljiva pobjeda Graševine iako joj nije bilo lako u Rajsavcu. Poveo je Dinamo u samom otvaranju utakmice preko Zvonimira Metića, nakon čega su domaći odlično čuvali svoju prednost s planom da na odmor odu u plusu. No pad koncentracije u samoj završnici bacio ih je u minus. U samo tri minute Dean Pavić i Branko Šaur sele prednost na stranu gostiju.

U nastavku se potpuno razigrao Dean Pavić, postigao još dva gola i zakapario pobjedu svoje momčadi. Sad mu ostaje zapakirati koverte s premijama jer bodovi stižu u maksimalnim količinama! Osim predsjednika mrežu Dinama u drugom je poluvremenu pogodio i Petar Pažin, dok je domaći poraz ublažio još jednom precizni Zvonimir Metić.

Utakmica jako teška. Domaćin prvih 35 min i bolji, ali na sreću uspijevamo se probuditi pred kraj prvog poluvremena i postižemo 2 gola za vodstvo na poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo ipak digli tempo i zasluženo pobijedili. Svojim dečkima čestitam na pobjedi, a domaćinu hvala na korektnoj utakmici i sretno dalje u prvenstvu – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

U nedjelju je odigrano preostalih 5 utakmica 16. kola.

KAPTOL – GRANIČAR 2:0

Graničar se još jednom pokazao kao iznimno neugodan protivnik Kaptolu, tek u samoj završnici gosti su položili oružje i morali priznati poraz. Graničar s Vinkom Ančurovskim u sastavu i bez njega nije ista momčad! Posljednjih 20ak minuta Graničar je imao igrača više nakon što je isključen domaći vratar, no nije to iskoristio, naprotiv, legendarni Nino Parmaković je pogodio za vodstvo, a sigurni Matej Romštein iz kaznenog udarca u sudačkom dodatku za konačnih 2:0.

Jako dobra utakmica u kojoj smo pokazali više od protivnika i zasluženo slavili. Sve pohvale gostima, i oni su odigrali vrlo dobru utakmicu, znali su priprijetiti. Nama se mora nešto loše dogoditi da bi krenuli igrati kako treba, ili trebamo primiti gol ili kao danas ostati s igračem manje. To je bio okidač da krenemo igrati. Čestitke mojim dečkima na igri i pobjedi – komentar je Kreše Poletija, trenera Kaptola. – Vrlo dobra utakmica s puno prilika s jedne i druge strane. Ali nam je ipak popustila koncentracija kod jednog kornera u samoj završnici utakmice i Kaptol preko Nine Parmakovića vodi 1:0. Konačan rezultat je 2:0 za domaćina ali bih se drznuo i rekao da smo do prvog gola odlično stajali na terenu i imali nekoliko izglednih prilika, naravno imao ih je i domaćin nekoliko. Zaslužena pobjeda na kraju Kaptola. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice, a posebno mojim igračima na odličnom pristupu – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara

SLAVEN – DOBROVAC 1:2

Novo razočaranje za Gračane, promjenom na golu smanjili su broj primljenih golova, no ovaj put je zaštekalo u napadu unatoč punih 45 minuta s igračem više. Opravdanja za poraz Slaven može potražiti u dvije činjenice, prva manje bitna je loš teren, ali kakav jednima takav i drugima. Druga je da je Dobrovac zaista dobra momčad, bez loše karike, tjelesno su djelovali jako dobro i potpuno su zasluženo odnijeli sva tri boda iz Drenovca gdje je ovaj put Slaven bio domaćin.

Poveli su Gračani preko Marka Blaškovića koji se najbolje snašao u jednoj gužvi, dok su gosti do poravnanja došli golom Ivana Šahinovića koji je nakon prekida malo ali dovoljno skrenuo loptu da završi u mreži. U nastavku prednost u 66. minuti seli na stranu gostiju, Željko Popović je iskoristio poigravanje domaće obrane, s centra se sjurio u kazneni prostor, izišao sam pred Poljakovića, a takav majstor takve poklone ne odbija.

Do kraja je domaćin pokušavao, ali manje više je to bilo stihijski, obrana na čelu sa Sinišom Polettom i izvrsnim Vinkom Galovićem je to bez puno uzbuđenja otklonila i preskočila Slaven na ljestvici. Osim toga, pokazao je Gračanima i kako se daje maksimum za dres svog kluba, bez kalkulacija, bez čekanja da netko od suigrača nešto napravi za njega…

Očito da se u Gradcu promijenilo samo računanje vremena i da je sat jedino što je otišlo naprijed. Ponovno smo poveli pa izgubili na dječji način, jako sam razočaran sa sobom i sa svojim igračima. Jutro je pametnije od večeri pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Čestitam Dobrovcu na pobjedi – komentirao je Bernard Raguž, trener Slavena. –

Danas smo uzeli nama jako bitne bodove od neugodnih i dobrih domaćina. Teren je bio jako težak za igru pa smo se morali prilagoditi tome. Igrali smo pametno, borbeno, odgovorno i zbog tog faktora uzeli danas vrijedna tri boda. Iako je suđenje bilo katastrofalno dokazali smo da se ako si hrabar i ako gineš za svaku loptu sve vrati i nagradi te za to. Imali smo igrača manje od 43. minute ali nismo pokleknuli i pokazali kako se gine za klub, grb i bodove. Čestitam od srca svojim dečkima na pobjedi. Mi se sada okrećemo sljedećem kolu u kojem nam dolazi odlični Kaptol – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

SULKOVCI – OMLADINAC 0:1

“Tomislav G-točka Topalović” ne posustaje. Da netko ne bi nešto krivo pomislio G-točka je jedno od najboljih vina Kutjeva dd. Pa je legendarni Topa kao vino, što stariji to bolji. I to dobro vino! Nakon što je spakovao iz slobodnjaka u 90 za bod u Obriježi, sada je pogodio i u Sulkovcima za minimalnu ali vrijednu pobjedu koja Omladincu definitivno otklanja sve dileme oko ostanka.

Domaćin će u nekim budućim utakmicama tražiti način kako preskočiti Slogu. Sreća pa ni ona ne skuplja bodove…

Psihički teška utakmica gdje smo iz dobre obrane imali polukontre i kontre sa dvije brze špice Bluha i Topalović, zadnji puta su pobjegli u osmom razredu iz škole. Par talenata promijenilo datum na kalendaru a ne sat pa nisu došli na utakmicu. Ma čestitam svojim dečkima na odrađenoj utakmici, a sada slijedi koncert Tome Vidmar Zdravkovica u Skayu – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

BSK – KUZMICA 2:0

Bučani su tek u nastavku slomili goste iz Kuzmice i ostavili sva tri boda na Hrvatskinji nakon jako dobrih 90 minuta. Kuzmica se uobičajeno došla nadigravati, stvorila je dosta problema no na kraju je kući otišla praznih ruku. Prednost domaćinu donio je gostujući igrač Franko Marinović, da bi pobjedu BSK-a ovjerio tko do Josip Jakovljević u 85. minuti.

Ulazimo jako loše u utakmicu, nismo jednostavno bili tu, utakmica je tu a mislima miljama daleko, imali par šansi koje smo morali iskoristiti, drugo poluvrijeme mijenjamo sustav igre i dolazimo do veliki broj šansi koje nismo iskoristili, ali na kraju iz jedne polušanse dolazimo do gola gdje lakše dišemo, kasnije dolazi i drugi gol kojim rješavamo utakmicu. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici. I jos jedna pohvala našim igračima koji cijelo vrijeme rade na dobrobit kluba kroz razne radove na igralištu, klupskim prostorijama i okolišu vidi se da dišu za klub – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a

CROATIA DO – SLOGA 5:0

I Croatia je kao i Omladinac uglavnom odradila sve što je potrebno za ostanak u 1. ŽNL i u sljedećoj sezoni. Na svom su terenu na kraju uvjerljivo svladali Slogu iako je s obzirom na prikazano, posebno u prvom poluvremenu, gost iz Trenkova zaslužio barem postići poneki pogodak jer su napadački bili prilično dobri. U nastavku su domaći razbili Slogu, najvažniji dio posla, prvi gol, odradio je Marko Giacometti, nakon njega je dva puta pogađao Pavle Tepeš a po jednom Domagoj Nenadović i Alen Lenće.

Drugo poluvrijeme smo se neobjašnjivo povukli, domaćin je to iskoristio i na kraju zasluženo pobijedio – rekao nam je Tomislav Pavković, trener Sloge.

U 17. kolu, u subotu, 02. 04. 2022. u 18,45 sati sastaju se Kuzmica - Sulkovci dok će u nedjelju, 03. 04. 2022. s početkom u 16,45 sati igrati Croatia (DO) - Mladost, Sloga - BSK Buk, Omladinac - Slaven, Dobrovac - Kaptol, Graničar - Dinamo i Graševina - Croatia (M). 

 (sportalo.hr)

Pročitano 420 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 12:40