Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 09:20

Slavonija pobijedila Oriolik (Oriovac) u 24. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Na požeškoj Rekreaciji još u petak je odigrana prva utakmica 24. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok, a u dvoboju protiv Oriolika Slavonija je osvojila 3 boda i vratila se na 4. mjesto prvenstvene ljestvice.

SLAVONIJA – ORIOLIK 3:1 

Slavonija se vratila pobjedama nakon minimalnog poraza u Slavonskom Brodu, dok Oriolik sada ima dva vezana poraza pa će u sljedećem kolu protiv Đakova na svom terenu tražiti popravak dojma. Počelo je sjajno za Slavoniju, već u 3. minuti Matej Peharda pogodio je za vodstvo Plavih. Još je bolje to izgledalo nakon 15. kada je Matej Martinović poentirao za 2:0. Do odmora su gosti pokušavali, imali posjed, no prilike su se ipak događale pred Matićem. U nastavku Oriolik ipak dolazi do smanjenja zaostatka preko Mateja Marušića petnaestak minuta prije kraja pa je završnica bila zanimljiva, da bi ipak u 87. Dino Bognar otklonio upitnike oko pobjednika. 

Čestitam dečkima na pobjedi, mislim da je potpuno zaslužena. Kod 2:0 imali smo 3-4 prave šanse za odlučiti utakmicu no kako ih nismo iskoristili Oriolik je iz prve prilike smanjio i uveo nas u nervozu do tog trećeg gola koji je odlučio pobjednika. Oriolik je pokazao ono što smo i očekivali, dobra momčad, jako dobro stoje na terenu i koriste sve što im se ponudi. Mi smo im malo prepustili sredinu terena, ali smo po bokovima bili vrlo opasni. Vukovar? Ostali smo bez Peharde i Jančeka zbog kartona, idemo tamo pokušati ostati neporaženi, ali iskreno u mislima mi je samo Kutjevo s kojim u srijedu igramo u kupu, to nam je prva i najvažnija utakmica u ovom trenutku – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Parirali smo dobro, imali i posjed i u jednom dijelu utakmice bili jako opasni u jednom dijelu utakmice, usudim se reći da je izjednačenje visilo u zraku, no na kraju je Slavonija došla do trećeg gola i zasluženo slavila. Ta dva nesretna gola u otvaranju su nas bacila nazad, nije se lako izvući iz toga. Slavonija je stvarno odlična ekipa, posebno s ovom dvojicom napadača koji odskaču i donose im bodove. Svojim dečkima nemam što zamjeriti, dapače, zadovoljan sam kako smo danas odigrali, idemo se sada spremati za Đakovo na našem terenu gdje nas zanima samo pobjeda – riječi su Roberta Dujića, trenera gostiju iz Oriovca.

 U ostalim susretima 24. kola postignuti su ovi rezultati : Slavonac - Bedem 1:4, Vuteks Sloga - Graničar 3:0, Čepin - Zrinski 3:4, Slavija - Sloga 5:1, Đakovo Croatia - Marsonia 2:2, Belišće - Vukovar 1991 0:0, Kutjevo - NAŠK 0:1, Omladinac - Darda 1:3.

U 25. kolu, u subotu, 09. 04. 2022. u 16,30 sati sastaju se Vukovar 1991 - Slavonija, Darda - Belišće, Oriolik  - Đakovo Croatia, Marsonia - Slavija, Sloga - Čepin, Zrinski - Vuteks Sloga, Graničar  - Kutjevo i NAŠK - Bedem. U nedjelju, 10. 04. 2022. u 16,30 sati igrat će Omladinac - Slavonac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 365 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 11:37