Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 09:21

U 17. kolu MŽNL Požega osvojila bod u Sikirevcima, Dinamo teško poražen od Tomislava u Donjim Andrijevcima

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikedna odigrane su sve utakmice 17. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Vidovački Dinamo je uvjerljivo poražen na gostovanju kod Tomislava u Donjim Andrijevcima dok je Požega osvojila bod na gostovanju u Sikirevcima. 

U subotu su odigrana prva dva susreta, a ostali su bili na rasporedu u nedjelju. 

TOMISLAV - DINAMO 5:0

Došao je gostujući Dinamo u Donje Andrijevce bez jako puno standardnih igrača te uz podosta kadetskih igrača tako da su domaćini bili favoriti, a iako rezultat sugerira kako je Tomislav odigrao vrlo jednostavnu utakmicu, mladi igrača Dinama su pokazali kako će u budućnosti biti jako zanimljivi čak i za klubove viših liga. Došli su domaćini u vodstvo već u 11. minuti, kad je za 1:0 bio precizan Ivan Tunuković, a 2:0 je postavio Ivan Ivanković u 44. minuti te se s tim rezultatom otišlo na predah.

Na 3:0 povisio je Ivanković svojim drugim pogotkom, a u 66. minuti Marinko Kvesić je zabio za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Stjepan Tolić u 83. minuti susreta. Trener Tomislava Damir Išasegi je zadovoljan sigurnom pobjedom svojih pulena: -Utakmica u kojoj smo dominirali i stvarali prilike u oba poluvremena. Zaslužena pobjeda protiv vrlo mlade gostujuće ekipe kojoj zelim sreću u narednim kolima, a mojim dečkima čestitke na visokoj pobjedi.

Trener Dinama Krunoslav Podoljak realno shvaća u kakvoj je situaciji bila njegova momčad u ovom susretu: – Nemam puno toga za reći. Došli smo u goste bez osam igrača, a naši kadeti koji su ih zamijenili bolje nisu mogli. Domaćinima čestitam na pobjedi, a za nas se nadam da ćemo se za sljedeće kolo uspjeti koliko toliko ekipirati i odigrati utakmicu za 3 boda.

JAKŠIĆ -  MLADOST 4:2

Jakšić je u posljednjih nekoliko kola pokazao zavidnu formu, a potvrda odličnog nogometa je stigla pobjedom 4:2 (2:1) protiv sibinjske Mladosti. Domaćini su došli u vodstvo preko Dominika Dorića u 22. minuti susreta, a već 3 minute poslije je Marko Grbeš zabio za 2:0.

Smanjili su gosti do poluvremena preko Gabrijela Kovačevića u 40. minuti. U 58. minuti susreta Jakšić je povećao na 3:1 drugim pogotkom Grbeša, a u 64. minuti precizan iz kaznenog udarca za Jakšić bio je Domagoj Kovačević. Konačnih 4:2 postavio je Krunoslav Ivanković u 87. minuti susreta.

U nedjelju su odigrani preostali susreti 17. kola MŽNL PŽ-SB, a velike pobjede ostvarili su Svačić i Zadrugar. Jedina utakmica kola koja nije odigrana ovaj vikend je dvoboj Lipika i Papuka, razlog tome je veliki snijeg u Lipiku tako da teren nije bio spreman za igru, a termin te utakmice će biti određen naknadno.

SVAČIĆ -  BUDAINKA KOLONIJA 8:1

Teško je bilo očekivati da će Budainka napraviti veliku štetu domaćem Svačiću, a to se na kraju i ispostavilo točno te su domaćini slavili s vrlo uvjerljivih 8:1 (4:0). Strašnu utakmicu za domaćine odigrao je Tomislav Žuljević, koji je postigao hat-trick. Kao dvostruki strijelac priključio mu se Ivan Vrhovac, a na listu strijelaca su se još upisali i Josip Grgić, Luka Vrljić i Gabrijel Čuljak.

Počasni pogodak za Budainku postigao je Mijat Samardžić. Svačić ovom pobjedom ostaje na vrhu sa 8 bodova prednosti nad Tomislavom, a Budainka je na posljednjem mjestu bez osvojenog boda ove sezone.

ZADRUGAR  HAJDUK 6:0 

Trebao je to biti jedan od derbija kola jer je prije utakmice Zadrugar bio odmah ispod Hajduka na prvenstvenoj ljestvici. No, domaćini su odigrali utakmicu za pamćenje te su vrlo uvjerljivo svladali Pakračane 6:0 (3:0). Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom dijelu kad su domaćini preko Kristijana Blaževića, Tomislava Galovca i Marka Kolesarića vodili 3:0 te su u drugom dijelu trebali samo privesti utakmicu kraju.

No, domaćini su i u drugom dijelu bili neumoljivi te su Marko Kolesarić, Tomislav Galovac i Kristijan Blažević postavili konačnih 6:0 te su tako nogometaši Zadrugara izjednačeni s Hajdukom na prvenstvenoj ljestvici, obje momčadi imaju po 24 osvojena boda.

Trener Zadrugara Braslav Ostojić zadovoljan je pobjedom u današnjem susretu: – Zaslužena pobjeda koja je ipak previsoka jer je gostujuća momčad u prvom poluvremena bila potpuno al pari s nama.

SIKIREVCI - POŽEGA 0:0

Najveći derbi kola odigrali su Sikirevci i Požega, no iako su obje momčadi imali određene prilike, mreže se u 90 minuta susreta nisu tresle te tako obje momčadi osvajaju po bod iz ovog susreta. Požega jedino može biti nezadovoljnija jer će u sljedećem susretu morati igrati bez Petra Jušića, koji je zbog namjernog igranja dobio crveni karton te će morati odraditi suspenziju.

Požega je s ovim bodom na 35 osvojenih bodova te podosta kaska za vodećim Svačićem, dok su Sikirevci sa 29 bodova izjednačeni s Lipikom, ali imaju i utakmicu više.

SLOBODNICA - SLAVONAC 1:2

Posljednja utakmica kola igrala se između Slobodnice i Slavonca, a gosti mogu biti puno zadovoljniji jer kući nose 3 boda pobjedom 1:2 (1:2). Mirovale su mreže u prvom dijelu, a u vodstvo su došli domaćini pobjedom Marka Puškarića. Ipak, završnica potpuno pripada gostima koji su prvo preko Josipa Gospočića izjednačili na 1:1, a ubrzo potom su i zabili za konačnih 1:2 preko Ivana Ivanagića.

Nova 3 boda za Slavonac znače ukupno 25 osvojenih u dosadašnjem tijeku prvenstva, dok je Slobodnica na 22 boda, jednako kao i Dinamo Vidovci.

U 18. kolu, u subotu, 09. 04. 2022. u 17,15 sati sastaju se Požega - Lipik 1925, Papuk - Zadrugar, Hajduk - Svačić i Budainka - Jakšić dok će od 19,45 sati igrati Slavonac - Sikirevci. U nedjelju, 10. 04. 2022. u 17,15 sati igrat će Dinamo - Slobodnica i Mladost - Tomislav. 

 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 386 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 11:27