Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 09:22

Croatia uvjerljivo poražena na gostovanju kod Graševine u Vetovu u 17. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 17. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Mihaljevačka Croatia uvjerljivo je poražena u Vetovu od domaće Graševine rezultatom 6:2 što je iskoristio Kaptol koji je pobjedom u Dobrovcu ponovno preuzeo vodstvo na ljestvici. 

U subotu je Kuzmica s 2:0 nadigrala posljednjeplasirane Sulkovce i tako otvorila 17. kolo 1. ŽNL dok je u nedjelju odigrano preostalih 6 utakmica.

 

KUZMICA – SULKOVCI 2:0

Sulkovčani su propustili priliku sustići Slogu, Kuzmica je opravdala ulogu favorita i golovima Mateja Grbeša i Fabria Novaka došla do tri vrijedna boda. Imali su gosti priliku pri vodstvu Kuzmice 1:0 doći do poravnanja s bijele točke, no najprije je udarac Josipa Knezovića zaustavio Siniša Klasić, a drugi pokušaj nakon odbijene lopte otišao je iznad grede.

Sulkovci ostaju tako na posljednjoj poziciji s dva boda manje i utakmicom više od Sloge, dok su Kuzmičani stigli do 25 bodova što je trenutno dovoljno za 7. mjesto.

 

CROATIA DO – MLADOST 1:1

Nakon što su prebrinuli brige oko ostanka nogometaši Croatije tražili su domaće slavlje protiv Mladosti, bili su na nekoliko minuta od njega, ali se na kraju moraju zadovoljiti bodom. Povela je Croatia u 19. minuti. Za one koji redovito prate izvještaje nije ni potrebno pisati strijelca, za one koji nisu baš redoviti – Marko Giacometti.

U 78. minuti činilo se da bodovi ostaju u Obriježi, tada je naime Tomislav Vinković zaradio drugi, isključujući žuti karton, no i s igračem manje gosti iz Pavlovaca u 89. minuti dolaze do boda zahvaljujući Antoniju Šariću.

Teški uvjeti za igru, mekan teren, blatan. Lakše se braniti, a domaći su brzo poveli. Imali smo loptu i inicijativu, ali malo šansi ipak pred kraj dajemo gol i uzimamo bod u trenucima kada smo imali igrača manje. Na kraju smo ipak zadovoljni bodom, domaćin čvrst i borben. Puno kartona, ali tome je pridonio teren – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

 

SLOGA – BSK 0:5

Bučani su opravdali ulogu favorita i uvjerljivo slavili u trenkovačkom Parku. Ponovno je Sloga imala dobre periode igre, na odmor otišla samo sa jednim golom zaostatka, no u nastavku su gosti s Hrvatskinje došli do uvjerljive pobjede iako Josip Jakovljević nije bio među strijelcima. Jedini pogodak u prvom dijelu postigao je Ivan Buturac, dok se u nastavku s dva istaknuo Gabrijel Marčinović, dok su po jedan dodali kapetan Tomislav Tvrdy i iskusni Damir Petković.

Moja ekipa je bila dobra prvo poluvrijeme gdje smo promašili neke šanse, zadnjih 20 minuta smo totalno pali i gosti koji su iskusna i kvalitetna ekipa su to kaznili. Čestitam Buku – komentar je Tomislava Pavkovića, trenera Sloge.

Kad shvatiš ozbiljno utakmicu i protivnika mora doći i rezultat, imali smo rano vodstvo i par šansi za mirnu utakmicu, ali nismo uspjeli, nego smo kroz par grešaka i njima dali koji šansu. Drugo poluvrijeme još ozbiljnije ulazimo u utakmicu i rješavamo utakmicu u našu korist. Čestitke dečkima na zalaganju. Sada se okrećemo kupu u srijedu – kazao je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

 

OMLADINAC – SLAVEN 0:3

U Čaglinu su zaustavljena dva niza, domaćinov bez poraza i gostujući bez pobjede. Ali potpuno zasluženo, tokom svih 90 minuta Slaven je bio bolja momčad i mogao je i do uvjerljivijeg slavlja. Omladinac nije imao svoj dan, ili bolje reći Topalović od 4-5 pokušaja iz slobodnih udaraca ništa nije pogodio, pa je mladi gostujući vratar manje više bio besposlen, ono što je imao odradio je odlično i konačno Gračani završavaju utakmicu bez primljenog gola. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Marko Blašković koji je iskoristio opuštenost domaće obrane, povaljao pod protivničkim vratarom i praktično ušetao u gol. U nastavku prekrasan dalekometni pogodak Roberta Novića, i sjajna reakcija nogometnog velemajstora Davora Kaurića koji je glavom prebacio Vidmara za konačnih 0:3.

Nedjelja za zaborav!!!!! Čestitam NK Slavenu na osvojenim bodovima i želim im puno sreće i uspjeha u daljnjem natjecanju, a mi moramo malo posložit glave pa se pripremit za ostale utakmice – rekao nam je trener Omladinca Tomislav Topalović.

Konačno smo i mi uspjeli pobijediti u utakmici u kojoj smo bili puno bolji protivnik od prve minute.Sama pripremama utakmice nam je bila u drugom planu nakon tragičnog događaja koji se dogodio u četvrtak i sve nas potresao. Ovim putem bi želio izraziti sućut u ime svih nas iz Slavena obitelji stradaloj, a našem Jakovu želim da se što prije oporavi fizički i psihički i vrati u svoju ekipu – izjava je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

 

DOBROVAC – KAPTOL 0:2

Kaptol je uspješno odradio jedan težak ispit, iskoristio izostanak Željka Popovića i uz pomoć susjeda iz Vetova došao ponovno na vrh ljestvice. U prvih 45 minuta u Dobrovcu su mreže mirovale, a onda čim se krenulo u nastavak Branko Sadilek pokazuje kakva je klasa i koliko je nedostajao Kaptolu u dosadašnjim utakmicma. Ekspresnih 0:1 uvelike je olakšalo posao Poletijevoj ekipi, a i trener Crvenih pokazuje nos, u 78. u igru ubacuje Filipa Matića koji 5 minuta kasnije zahvaljuje i golom potvrđuje slavlje Kaptola.

– Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi te fer i korektnoj utakmici. Danas je presudilo iskustvo koje Kaptol ima te im želim sve najbolje u nastavku prvenstva – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

– Prije svega čestitke mojim dečkima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi, a onda i Dobrovcu na borbi, jako dobroj igri i maksimalno korektnom pristupu. Kad se sve zbroji, iako je i Dobrovac imao svoje šanse, mislim da smo bili bolji za ta dva gola. Teren je bio jako težak, jučer je puno snijega palo pa se stvorilo blato koje je otežavalo i jednima i drugima, mi smo se tu bolje snašli i zasluženo slavili – izjavio je Krešo Poleti, trener Kaptola.

GRANIČAR – DINAMO 4:2

U Zagrađu su odlučili razmaziti svoje gledatelje, prosjek golova u Zagrađu ovog proljeća je – 6! 3:3 protiv Slavena i danas 4:2 protiv Dinama. Dinamo je pak pokazao da definitivno ima kvalitetu i da može svima parirati, odigrali su sjajno prvo poluvrijeme, no na njihovu žalost u nastavku su ipak morali potpisati kapitulaciju pred raspucanim dvojcem Srdarević – Jakovljević.

Krenulo je vatreno, u uvodnih 15 minuta dva se puta tresla domaća i jednom gostujća mreža. Za Dinamo su strijelci bili Zvonimir Metić i Ivan Madaj, za Graničar Ivan Jakovljević. Kakva bi to utakmica Graničara bila da se među strijelce ne upiše i Adam Srdarević? Prvi topnik lige pogodio je 5 minuta prije odmora za 2:2. U nastavku je Graničar pokazao više od Dinama, po još jednom su strijelci bili Srdarević i Jakovljević pa su sva tri boda ostala u Zagrađu.

– Siguran sam i ja moji igrači htjeli bi da se 1. poluvrijeme današnje utakmice zaboravi.. Loše i bez dovoljne koncentracije ušli smo u utakmicu, dosta nervozno. Praktički nije niti započela a već u 3. minuti dobili smo gol, ali srećom već tri minute kasnije je 1:1 gol je postigao Ivan Jakovljević. Zatim u 14. minuti Madaj daje za goste a prekrasnim golom kapetana Srdarevića Josipa odlazimo na odmor u egalu. 2. poluvrijeme bili smo pravi i golovima Ivana Jakovljevića u 75. i Josipa Srdarevića u 79. minuti utakmicu smo zaključili. Svima čestitke a posebno mojoj ekipi na vraćanju iz minusa dva puta i pobjedi – komentirao je Darko Čengić, trener Graničara.

GRAŠEVINA – CROATIA 6:2

Berba 2022 u vetovačkom vinogorju bi mogla biti najbolja godinama unazad, Pažinova kapljica puna je sladora, ali varljiva, lako omami i sruši protivnika ma kako se zvao i u kakvoj formi bio… Nakon Slavena, Kaptola i Graničara omamljena je i srušena ekipa iz Mihaljevaca koju čeka težak mamurluk sljedećih dana. Svašta se lijepog krije u vetovačkim vinskim podrumima, a gostima iz Mihaljevaca servirana su vina Soldo. Tri puta! Sve je polazilo za nogom domaćinu, Mirko Soldo spakovao je tri komada, Šauri nisu puno zaostajali, svaki po jedan, ne zna se koji ljepši od kojeg. Za kraj, predsjednička vina Pavić. Mihaljevčani nisu imali odgovora, tek po gol Željka Parobeka i Ante Kavedžije, teško možemo reći za popravljanje dojma nakon 6 inkasiranih komada…

Kao prvo moram reći svojim dečkima – “DEČKI VI NISTE NORMALNI” Utakmica prava i stvarno je ispunila epitet derbija. Ušli smo u utakmicu čvrsto i odlučno i mogu reći ispoštovali sve dogovoreno. Čestitam ekipi Croatije iz Mihaljevaca na fer i korektnoj utakmici i želim im sreću dalje. Mojim dečkima mogu samo čestitati, ali i reći nastavite tako i u nastavku prvenstva. Promili opet na velikom nivou Hvala im!! – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

Zaslužena pobjeda domaćina. Od prve minute su bili agresivni, brži, bolji i sa puno više želje, volje i motivacije. To se na kraju očituje i na rezultatu. U prvom dijelu smo primili jeftine pogotke iz prekida. U drugom poluvremenu smo se otvorili i pokušali prema naprijed stvarati domaćinu probleme, što smo i uspjeli. Postigli pogodak u ranoj fazi drugog dijela i smanjili zaostatak. Nažalost moja ekipa ne reagira dobro i nastavlja u istom tonu, dosta indisponirano i protivnik to kažnjava. Čestitke Graševini na pobjedi. Definitvno su najkompletnija ekipa, igra im ima glavu i rep. Imaju jako dobar raspored u nastavku prvenstva i svašta je još moguće. Mi se okrećemo prvoj sljedećoj utakmici, a to je već u srijedu. Na rasporedu drugo kolo kupa u goste nam dolazi Hajduk Pakrac – kazao je za Sportalo Marko Krmpotić, trener Croatije. 

U 18. kolu, u subotu, 09. 04. 2022. u 17,15 sati sastaju se Dinamo - Dobrovac i Mladost - Graševina dok će u nedjelju, 10. 04. 2022. u 17,15 sati igrati Croatia (M) - Graničar, Kaptol - Omladinac, Slaven - Kuzmica, Sulkovci - Sloga i BSK Buk - Croatia (DO). 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 357 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:57