Srijeda, 06 Travanj 2022 13:59

Učenici OŠ Julija Kempfa osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju Školskih sportskih društava u mini nogometu za 5. i 6. razrede

POŽEGA - Na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Požega na Sportsko - rekreacijskom centru danas je održano županijsko natjecanje u mini nogometu za učenike 5. i 6. razreda. 

Prijavile su se 4 ekipe. U polufinalu je ŠSD Sloga (OŠ Julija Kempfa Požega) rezultatom 10:0 bila bolja od ŠSD Velika dok je ŠSD Slavonac (OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica) rezultatom 4:0 svladala ŠSD Vitez (OŠ Grigora Viteza Poljana). 

U finalu je Sloga rezultatom 3:1 (1:1) pobijedila Slavonac.  Josip Gašparović doveo je Požežane u vodstvo u 7. minuti, a izjednačio je Niko Babić u 10. minuti. Josip Gašparović ponovno zabija za novo vodstvo u 26. minuti, a pobjedu je potvrdio Ante Pavičić u 28. minuti postigavši pogodak za konačnih 3:1. 

Za Slogu su prvo mjesto osvojili Josip Rožić, Ivan Barić, Nikola Balog, Rafael Bešlić, Patrik Čakalić, Josip Gašparović, Ante Pavičić, Luka Cekinović, Marko Pisker i David Vidović, a vodio ih je profesor Alen Ivanović. 

Natjecanje je organizirao Školski sportski savez Požeško – slavonske županije, a pehar najboljoj ekipi uručio je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović. Igrači ŠSD Sloga predstavljat će Požeško - slavonsku županiju na daljnjoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Kod djevojčiča prijavile su se dvije ekipe, ŠSD Slavonac (OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica) i ŠSD Velika. Prvo mjesto osvojila je ekipa Slavonca koja će predstavljati našu županiju na regionalnoj završnici. 

 

Pročitano 626 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 06 Travanj 2022 14:20