Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 10:06

Domaći porazi Požege i Dinama (Vidovci) u 18. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu je odigrano prvih 5 susreta 18. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega, a taj dan su obilježile minimalne pobjede u skoro svim susretima. Požega je poražena na svom terenu od Lipika 1925 koja je ponovno poražena s minimalnih 0:1 kao i prije dva tjedna protiv Slobodnice. 

POŽEGA - LIPIK 1925 0:1

Vrlo tvrd i neizvjestan je bio jedan od derbija kola u Požegi, a na kraju je gostujući Lipik svladao domaću Požegu 0:1 (0:0). Nakon prvih 45 minuta mreže vratara obje momčadi su mirovale, a mali trenutak genijalnosti je bio potreban da utakmica bude riješena. U 57. minuti nakon dosuđenog prekršaja Giulijano Pierobon namješta loptu te u maniri vrhunskih majstora pogađa za 0:1 gostiju, a ispostavilo se kako je to jedini pogodak na susretu te 3 boda idu za Lipik. Požega u sljedećem kolu ide kod Zadrugara, a Lipik na domaćem terenu dočekuje Slavonac.

PAPUK - ZADRUGAR 0:2

Nogometaši Papuka su ugostili Zadrugar u 18. kolu, a bolji susret su odigrali gosti te slave pobjedu 0:2 (0:0). Nakon prvog dijela u kojem nije bilo pogodaka, susret se rasplamsao u drugih 45 minuta kad su postignuta oba pogotka. Već u 49. minuti poveli su gosti pogotkom Tomislava Galovca, a odlično odigran susret Galovac je okrunio drugim pogotkom na susretu u 78. minuti. Ispostavilo se da je to konačan rezultat tako da gosti mogu biti puno zadovoljniji. U sljedećem kolu Papuk će na teško gostovanje kod Svačića, a Zadrugar dočekuje Požegu.

Braslav Ostojić je zadovoljan današnjom pobjedom: –Zaslužena pobjeda u Velikoj. Dečki su odigrali pravu utakmicu. Pohvalio bih fer i korektnog domaćina, kao i sudačku trojku.

HAJDUK - SVAČIĆ 2:1

Nogometaši Hajduka su danas ostvarili vrhunsku pobjedu rezultatom 2:1 (1:1) nad vodećim Svačićem u Pakracu. Jako je dobro domaća momčad započela ovaj susret te su već u 14. minuti poveli 1:0, kad je precizan bio Filip Dietzman. Samo 10 minuta poslije već je bilo 1:1 jer su gosti dobro reagirali te su izjednačili pogotkom Tomislava Žuljevića tako da se s 1:1 otišlo na predah. Čitav drugi dio je protekao u prilikama obje momčadi jer su i Hajduk i Svačić htjeli puni plijen iz ovog susreta. Odlučujući trenutak se dogodio u 90. minuti, kad je za konačnih 2:1 zabio Filip Matijašević pa tako Pakračani slave odlična 3 boda, dok Svačić nastavlja s promjenjivom formom u posljednje vrijeme. U sljedećem susretu Hajduk ide u Jakšić, a Svačić dočekuje Papuk.

 BUDAINKA KOLONIJA - JAKŠIĆ 1:6

Nogometaši Jakšića su gostovali kod Budainke te su slavili s uvjerljivih 1:6 (0:1). Prvih 45 minuta nije donijelo previše toga za gledatelje, a jedini pogodak je zabio Ivan Brus u 19. minuti. Izjednačili su domaćini preko Petra Ćorluke u 51. minuti susreta, a nakon toga kreće rapsodija gostiju. Prvo Brus postiže svoj drugi pogodak u 61. minuti, a minutu poslije Marko Grbeš zabija za 1:3. Dominik Dorić podiže vodstvo Jakšića na 1:4 u 76. minuti, a u 84. minuti zabija svoj drugi gol za 1:5. Konačnih 1:6 je postavio Grbeš svojim drugim pogotkom u 88. minuti. U sljedećem kolu Budainka ide u Donje Andrijevce, a Jakšić dočekuje Hajduk na domaćem terenu.

SLAVONAC - SIKIREVCI 0:0

Jedini današnji susret bez pogodaka igrao se u Novoj Kapeli, gdje je domaći Slavonac ugostio Sikirevce. Bilo je nekoliko prilika s obje strane u oba poluvremena na današnjem susretu, ali Vlaić i Topčić su uspjeli sačuvati svoje mreže čistima tako da utakmica završava najprevednije bez pobjednika. U sljedećem kolu Slavonac gostuje kod Lipika, a Sikirevci dočekuju Slobodnicu.

U nedjelju su odigrana i posljednja dva susreta 18. kola MŽNL PŽ-SB te ja završen vrlo zanimljiv vikend, a u kojem smo mogli vidjeti sve što nogometni zaljubljenici vole: pregršt dobrih poteza, velik broj golova, ali i određene rezultati koji unose nered na prvenstvenoj ljestvici. 

MLADOST - TOMISLAV 0:0

Vrlo tvrd dvoboj igrali su Mladost i Tomislav u Sibinju, a nakon 90 minuta mreže se nisu tresle te svaka momčad osvaja po bod. Znalo se i prije utakmice kako je Mladost na domaćem terenu jedna jako neugodna momčad, spremna za oduzimanje bodova svakom favoritu. Tako je bilo i danas, a gosti iz Donjih Andrijevaca definitivno mogu biti nezadovoljniji ovim rezultatom jer su mogli smanjiti prednost vodećeg Svačića zbog njihova poraza jučer. U sljedećem kolu Mladosti u Sibinj dolazi Dinamo, a Tomislav dočekuje fenjeraša Budainku.

Trener Tomislava Damir Išasegi sigurno može žaliti zbog izgubljena dva boda, no već se okreće novim susretima: –Prvo poluvrijeme zbog vjetra i lošeg terena igra je bila obostrano rastrgana. Moram reći da nas je poremetila i ozljeda našeg napadača u 1. minuti utakmice. Drugo poluvrijeme smo bili bolja ekipa te smo bili bliže pobjedi, ali 3-4 izgledne prilike za gol nismo iskoristili tako da je utakmica završila bez golova. Čestitam mojoj ekipi na borbenosti i htijenju, posebno u drugom dijelu, a domaćinu želim sreću u narednim kolima.

DINAMO - SLOBODNICA 0:2

Nogometaši Dinama su u Kuzmici ugostili Slobodnicu, a nakon 90 zanimljivih minuta slavili su gosti 0:2 (0:2). Samo pola sata bilo je dovoljno gostima da riješe pitanje pobjednika dvama pogocima u prvom poluvremenu. Mrežu oslabljenih domaćina načeo je Tomislav Bazina već u 11. minuti, a konačnih 0:2 postavlja Silvio Velić iz kaznenog udarca u 36. minuti susreta. U sljedećem kolu Dinamo ide Mladosti u Sibinj, a Slobodnica gostuje u Sikirevcima.

Već nekoliko kola Dinamo je oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, a trener Podoljak to shvaća te se nada boljim vremenima u posljednjih nekoliko kola: –Nema se puno toga za reći, dali smo koliko smo mogli. Golove smo dobili zbog grešaka, a prema naprijed nismo bili dovoljno opasni. Nismo kompletni, velik broj igrača nije na raspolaganju pa moramo čekati da sve dođe na svoje mjesto za neki bolji rezultat. Gostima čestitam na pobjedi, a mojim igračima na pristupu i zalaganju.

U 19. kolu sve utakmice će se igrati u subotu, 16. 04. 2022. U 17,15 sati sastaju se Mladost - Dinamo, Jakšić - Hajduk, Svačić - Papuk, Zadrugar - Požega, Lipik 1925 - Slavonac i Sikirevci - Slobodnica dok će od 19,15 sati igrati Tomislav - Budainka. 

www.sportalo.hr

 

 

Pročitano 492 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Travanj 2022 12:43