Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 10:12

Mihaljevačka Croatia svladala Graničar (Zagrađe) u 18. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 18. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško slavonske. U subotu su odigrana dva susreta, a preostalih pet u nedjelju. U subotu je u Pavlovcima Mladost dočekala u proljeće maksimalnu Graševinu, a u Rajsavcu Dinamo remizirao s Dobrovcem. 

 

MLADOST – GRAŠEVINA 0:4 

Momčad Darija Pažina igra sjajno ovog proljeća, u prvenstvu su maksimalni, pet nastupa – 15 bodova. Po prvi put u nastavku sezone pokazali su da mogu odigrati i bez primljenog pogotka, srušili su do sada tri izvrsne momčadi, Slaven, pa dva kandidata za naslov Kaptol i Croatiju, relativno očekivano Dinamo, a sada i vrlo dobru Mladost na njenom terenu. Nevjerojatno ali istinito, Graševina je u 5 nastupa zabila okruglih 20 komada, odnosno u prosjeku 4 po susretu!

U Pavlovcima je Graševina sve ekspresno riješila, već u 5. minuti imala je 2 gola prednosti, strijelci Pavići, Dean i Josip. Do odmora je Tin Mršić obranio udarac s bijele točke Branka Šaura i spriječio potpuni potop svoje momčadi, no u nastavku je još dva puta išao po loptu u mrežu, veliku pobjedu Graševine zapečatili su Filip Jakobović i još jednom Josip Pavić.

Čestitke gostima, trenutno su u naletu. Ulazimo opušteno i na samom početku dobijamo dva gola. Probali smo nije išlo, imali su gosti inicijativu i šanse i zaslužno pobijedili – riječi su Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

– Utakmica dobra, napravili smo pritisak odmah na početku utakmice i to je urodilo plodom sa dva brza pogotka u 5 min. Domaćin se probudio i poluvrijeme je završilo sa tih 0:2. Drugo poluvrijeme smo uspjeli dati još dva gola. Bilo je još prilika koje definitivno moramo koristiti, sada znamo na čemu raditi. Čestitam domaćinu na fer I korektnoj utakmici I zahvaljujem im se na trećem poluvremenu. Mojim dečkima čestitam ,nastavimo trenirati i zabavljati se! Bravo dečki!!! – poručio je trener gostiju Dario Pažin.

 

DINAMO – DOBROVAC 2:2

Dinamo je jako loše otvorio proljeće i u susretu s Dobrovcem je jednostavno morao zaigrati puno bolje i doći do nekakvog bodovnog učinka što je na kraju i napravio. Nije puno, ali bolje jedan nego ni jedan. Dobrovac kao vrijeme ovog proljeća – promjenjiv! Vatromet na početku utakmice, već u drugoj minuti Ivan Glavaš zabija za vodstvo Dinama, ali u devetoj je već ponovno egal, strijelac za goste bio je Matej Nemeth.

Početkom drugog dijela Željko Popović seli prednost na stranu Dobrovca, kada su u 80. minuti Dinamovci zapucali kazneni udarac činilo se da će ponovno ostati praznih ruku, no onda se minutu nakon toga ukazao Jakov Jakić i spasio svoju momčad od novog poraza.

 

U nedjelju je preostalo još 5 zanimljivih utakmica, među njima i derbi začelja u Sulkovcima te nastupi vodećih Kaptola i Croatije

 

CROATIA (M) – GRANIČAR 1:0 

Iako bez Vinka Ančurovskog i Adama Srdarevića, svojih najboljih pojedinaca, nogometaši Graničara propisno su namučili Croatiju na njenom terenu. Mihaljevčani su rano poveli, strijelac je u 12. minuti bio Mario Rudar, sve je slutilo na sigurnu i uvjerljivu pobjedu drugoplasirane momčadi lige, no na kraju se taj gol pokazao ključnim.

Bilo je prigoda za Mihaljevčane da još uvjerljivije slave, ali u nekoliko navrata i gosti su bili blizu poravnanja, no na kraju bodovi ostaju u Mihaljevcima i trka za naslovom ostaje potpuno otvorena. 

Vrlo teško izborena tri boda. Bili smo prazni i ispuhani nakon srijede. Mučili smo se u stvaranju igre od samog početka. Trenutak inspiracije Maria Rudara nam je donijela slavlje i nova tri boda. Kvalitetne ekipe osvajaju bodove i kad igraju loše – izjavio je Marko Krmpotić, trener Croatije.

Bili smo danas bez nekoliko igrača ali to ne umanjuje vrijednost Croatijine pobjede. Čestitam im, a i svojim dečkima na pravom borbenom pristupu ali bodovi ostaju domaćinu. Danas naše lopte nisu htjele u mrežu, nadam se da u subotu hoće jer nam dolazi ekipa bez poraza u nastavku prvenstva i imamo za nju puni respekt – riječi su Darka Čengića, trenera Graničara.

 

OMLADINAC – KAPTOL 0:2

Puno problema sa sastavom imao je Tomislav Topalović pa je put do pobjede Kaptolu bio olakšan, no i dalje je trebalo dobro zapeti za osvajanje bodova i ostanak na vrhu prvenstvene ljestvice. U 15. minuti kazneni udarac za goste, a kada Crveni imaju jedanaesterac stvar je uglavnom jasna, Matej Romštein je – nepogrešiv! Minimalna prednost gostiju bila je aktualna sve do 77. minute kada sve dvojbe oko pobjednika otklanja stari majstor Branko Sadilek.

Naše greške nas koštaju danas bar boda, ali da nema grešaka bilo bi 0:0 svaki put. Čestitam Kaptolu na osvojenim bodovima, želim im sreću dalje, a mi ćemo tražit bodove u nekim drugim utakmicama – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

Zaslužena i sigurna pobjeda na kojoj čestitam mojim dečkima. Domaćin je bio bez nekoliko važnih prvotimaca, sigurno je to ostavilo traga na njihovoj igri danas. Žao mi je što nismo ranije zabili drugi gol, to bi nam olakšalo posao, ali i ovako sam zadovoljan. Slijedi nam domaći ogled protiv Kuzmice, moramo se tu dobro spremiti i biti maksimalno ozbiljni – kazao nam je Krešo Poleti, trener Kaptola.

 

SLAVEN – KUZMICA 1:0

Na kraju i jedni i drugi mogu kući pjevajući. Prije svega jer su i jedni i drugi gostovali, a onda i zbog rezultata. Po broju prilika da je završilo i 5:0 gosti ne bi imali za čim žaliti, pa mogu biti zadovoljni minimalnim porazom, s druge strane kad promašiš sve što su Gračani promašili po nepisanom nogometnom pravilu obično ostaneš bez pobjede, pa sretni mogu biti i nogometaši Slavena.

Dva puta su Gračani pogađali okvir gola, stvorili još 6-7 izvrsnih šansi, u dvije situacije kapetan gostiju Siniša Klasić je obranio nemoguće, u još nekoliko zaustavio dosta neugodne pokušaje. Na drugoj strani Kuzmica praktično bezopasna, tek jedna prava opasnost, pokušaj iz slobodnog udarca sa 20ak metara koji je mladi vratar Slavena lijepo prebacio preko grede.

Zasluženo smo pobijedili minimalnim rezultatom u utakmici u kojoj smo bili puno bolji protivnik. Lopta danas jednostavno nije htjela u mrežu sjajnog Klasića. Unatoč svemu zadovoljan sam igrom i odnosom cijele ekipe i čestitam mojim dečkima – izjava je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

 

SULKOVCI – SLOGA 1:1

Derbi začelja donio je podjelu bodova kojom na kraju zadovoljniji mogu biti domaći iako su na kraju ostali posljednja momčad na ljestvici. Promjenom u vodstvu kluba u Trenkovu su se stvari očigledno odmah pomakle s mrtve točke, angažirane su veteranske snage, zapisnik je pun i prvi proljetni bod je tu. A mogu u Trenkovu žaliti i za preostala dva, iako razloga za žaljenje ima i domaćin.

Povela je Sloga golom Luke Protića neposredno pred odlazak na odmor, Sulkovci drugo kolo za redom ne koriste kazneni udarac, a onda u samoj završnici, u 89. minuti preko Kristijana Vidmara ipak dolaze do vrijednog boda, boda koji ih ostavlja u borbi za ostanak.

Sloga na kraju žali za dva boda izgubljena u 89. minuti i praktično osiguranim ostankom, Sulkovci za onim promašenim kaznenim udarcem, da su tada poravnali tko zna kako bi sve skupa završilo…

Napokon dobra utakmica sa naše strane ali previše toga nismo zabili u prvom poluvremenu da na kraju ne bi bili kažnjeni. Čestitam mojim momcima – poručio je Tomislav Pavković, trener Sloge.

 

BSK – CROATIA (DO) 7:0

Bučani su u strašnoj formi u proljeće, u pet odigranih utakmica postigli su 19 golova, a primili samo jedan i to još u otvaranju drugog dijela sezone u Dobrovcu, a jedini bod otkinuo im je Omladinac u Čaglinu u utakmici bez golova. U tom tempu je Jakovljevićeva momčad odradila posao i protiv Croatije.

Do poluvremena je Žuta podmornica imala 2:0 golovima Ivana Buturca i Josipa Jakovljevića, a onda je najbolji igrač Croatije Marko Giacometti zaradio isključenje radi prigovora pa je u nastavku bilo samo pitanje koliko će još lopti završiti iza Špelića. Završilo ih je još pet za ukupnih 7:0, sad već uobičajeno Gabrijel Marčinović zabio je tri komada, a strijelci iz prvog poluvremena Jakovljević i Buturac po još jedan.

– Od prve minute smo krenuli jako u napadu i mislim da je bilo pitanje vremena kad ćemo dati gol, kasnije sve išlo na naš mlin, pa i crveni koji su dobili gosti. Čestitke mojim igračima na pobjedi i okrećemo se sljedećem kolu koje opet igramo kod kuće – riječi su domaćeg trenera Josipa Jakovljevića.

 

Sve utakmice 19. kola odigrat će se u subotu, 16. 04. 2022. U 17,15 sati sastaju se BSK Buk - Mladost, Croatia (DO) - Sulkovci, Sloga - Slaven, Omladinac - Dinamo, Dobrovac - Croatia (M) i Graničar - Graševina dok će u 14,00 sati igrati Kaptol - Kuzmica. 

 

www.sportalo.hr

 

 

 

Pročitano 532 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Travanj 2022 14:20