Nedjelja, 17 Travanj 2022 17:00

Croatia uvjerljivo poražena na gostovanju u Dobrovcu u 19. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu, 16. travnja su odigrane sve utakmice 19. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske u kojem je derbi odigran u Zagrađu gdje je gostovala do sada maksimalna Graševina koja je i potvrdila izvrsnu formu. Isto je učinio i BSK koji nastavlja seriju bez primljenog gola, Dobrovac je uvjerljivo nadigrao Croatiu iz Mihaljevaca, dok je ona iz Obriježi minimalnim slavljem osigurala ostanak. 

BSK – MLADOST 3:0 

Posljednjih nekoliko sezona Bučani su bili tvornica golova, s Podobinkom i Blaškovićem te Josipom Jakovljevićem rušili su rekorde efkiasnosti, a sada u izostanku prvospomenutog dvojca kao da su odlučili napraviti potpuni zaokret i rušiti rekord bez primljenog gola. Naravno, dok je Jakovljevića na terenu realizacija nije sporna, pa je sačuvana mreža uglavnom jamac osvajanja bodova. U proljeće je mladi Mazal samo jednom morao po loptu u mrežu, a poslati ga tamo nije pošlo za nogom ni nogometašima Mladosti. Već u prvoj minuti strijelac za BSK je kapetan Tomislav Tvrdy, a do odmora pitanje pobjednika rješava Jakovljević iz kaznenog udarca. U nastavku su mreže mirovale sve do 90. minute kada je točku na i slavlja Žutih stavio Gabrijel Marčinović svojim 15. golom sezone. 

Kad postigneš gol u prvoj minuti sve ide lakše, nismo morali nigdje žuriti imali smo rezultat u svojim rukama, kontrolirali smo utakmicu i zasluženo pobijedili i sačuvali mrežu netaknutu već 5 utakmica plus jedna u kupu, moram pohvaliti obranu i našeg golmana. Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a Pavlovcima hvala na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje u prvenstvu – izjavio je trener BSK-a Josip Jakovljević.

Opet isto, prvi napad i gol. Domaćinu sve čestitke na pobijedi. Trenutno smo van forme, lutamo. Dio krivnje je na meni jer dosta šaram i isprobavam razna rješenja iako imamo i dosta izostanaka. Idemo dalje – za Sportalo je rekao Igor Smoljanović, trener Mladosti.

CROATIA DO – SULKOVCI 1:0

Croatia je i bez svog najboljeg igrača došla do iznimno bitne pobijede kojom su otklonili i posljednje dileme oko ostanka među prvoligašima. Sulkovci pak ostaju na začelju, u životu ih drži još samo činjenica da je Sloga podjednako loša pa bi mogli do kraja sezone čekati tko će prvi do nekog boda kojim bi se spasili ispadanja. Jedini strijelac u minimalnom slavlju Obriježi bio je Antonio Josipović u 70. minuti susreta.

SLOGA – SLAVEN 1:4

Očekivano uvjerljiva i sigurna pobjeda Slavena u Trenkovu, razlika u kvaliteti je prevelika da bi se nešto zakompliciralo za Gračane koji su nakon lošeg ulaska u proljeće već stigli do 5 pozicije. Osim tri boda dobra vijest za Slaven je i golgetersko buđenje Mateja Poljakovića koji je s dva gola načeo Slogu, a u drugom su dijelu posao dovršili Josip Mušković i kapetan Robert Nović. Počasni pogodak Sloge, tada za smanjenje na 1:2, postigao je Matej Protić.

Moja ekipa je odigrala korektnu utakmicu i zasluženo pobijedila na gostovanju u Trenkovu i dečkima čestitam na igri i borbenosti. Slogi od srca želim da se spasi i ostane u ligi koju sigurno zaslužuje igrati – komentar je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

KAPTOL – KUZMICA 4:1

Dosta neobična priča iz Kaptola. Kuzmica je odigrala puno kvalitetnije nego tjedan dana ranije, a doživjela je uvjerljiv poraz iako Kaptol zapravo i nije briljirao. Sreća je ovaj put okrenula leđa ekipi Zdravka Novaka, sve što je moglo poći naopako – pošlo je. Odigrala je Kuzmica jako dobrih 30-ak minuta. Iako nije napravila veliku šansu pred Mikićem, zapravo je djelovala opasnije od domaćina kojeg je ostavila bez šanse sve do 31. minute, a teško je reći da su i tu nešto dozvolili Kaptolu, više je to bio splet sretnih okolnosti uz dodatak klase Branka Sadileka nego plod nekakve akcije. Jedan od brojnih ubačaja s boka Kuzmičani su blokirali, no prilikom ispucavanja lopta na drugoj vratnici pada točno pred kapetana Kaptola koji loptu gura ispod noge kolege mu s kapetanskom vrpcom gostiju za vodstvo domaćina. Osam minuta nakon toga velemajstorska asistencija Mile Pavelića koji je na užasno teškom terenu uspio iskontrolirati loptu i “podvaliti” je kroz gostujuću obranu za Sadileka koji u situaciji 1 na 1 od suprotne vratnice sprema loptu u mrežu.

Tražili su gosti tu zaleđe, a u tom je pretjerao Marko Banožić pa je od te 39. minute Kuzmica bila u minusu za dva gola i jednog igrača. Da stvar bude gora po njih, u posljednjim sekundama prvog dijela Mile Pavelić se sjurio u kazneni prostor i još jednom majstorijom iznudio kazneni udarac kojeg je u 3:0 i mirno drugo poluvrijeme pretvorio Matej Romštein, ovaj put ne baš sigurno, Klasić je bio na lopti, no danas Kuzmičani jednostavno nisu imali sreće pa je ona ipak izmigoljila u gol. U nastavku je Kaptol povukao ručnu, pobjeda je bila sigurna pa nije ni bilo razloga za pretjerano forsiranje, u 78. Anto Barić je zabio za 4:0, da bi u samoj završnici, u 86. minuti i gosti došli do pogotka, kako se to često kaže – počasnog. Strijelac za Kuzmicu bio je Tomislav Banožić.

OMLADINAC – DINAMO 3:1

Nastavlja se hod po mukama za rajsavačke nogometaše ovog proljeća, nova stanica i novi poraz zove se – Čaglin. Kako se Dinamu nastavio hod po mukama, tako se Omladincu završio. Proljeće bez domaćeg pogotka konačno je završeno, a zaustavio ga je pogađate – Tomislav Topalović! Prije toga je zaradio poneku sijedu, iako se neće vidjeti na njegovoj frizuri, jer u 6. minuti Dinamo je bio u prednosti, strijelac za goste Zvonimir Metić. Nakon što je Alfa i Omega Omladinca poravnao, u drugom poluvremenu prednost domaćinu donosi Damir Anđal, da bi prvo slavlje na domaćem terenu osigurao Igor Bošnjak 20ak minuta prije kraja.

Sportski pozdrav! Sastali se NK”Neću” i NK”Nemogu”… Sretan Uskrs svim sportskim djelatnicima i vjernom čitatelju Sportala u Njemačkoj dr. Škuljević Nusri – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

DOBROVAC – CROATIA M. 4:0

Vrebala je negdje velika partija Dobrovca iz prikrajka i danas “iskočila”. Riječ je o odličnoj momčadi, punoj kvalitetnih pojedinaca s izvrsnim mladim trenerom kojoj je objektivno mjesto puno više od sredine ljestvice. Danas su to zorno pokazali protiv Croatije i jednog od najozbiljnijih kandidata svladali s uvjerljivih 4:0. Priličan raritet je da su nogometaši Dobrovca prva tri pogotka postigli – glavom! Prvog je spremio Tomislav Adžijević, a onda je na scenu stupio ponajbolji igrač lige Željko Popović i nanizao sljedeća tri, dva glavom, jedan s bijele točke. Nogom. S obzirom na uvjerljivo slavlje Kaptola minus Mihaljevčana je velikih 5 bodova, puno je do kraja, borba nije završena, ali je za Croatiju problem što više nema pravo na krivi korak, svaki sljedeći bi ugasio nadu da se može do titule.

Zaslužena pobjeda domaćina. Od prve minute na igralištu je postojala samo jedna ekipa. Čestitke ekipi Dobrovca koja je mojim dečkima pokazala kako se bori za vlastiti klub i za grb koji ponosno nose na prsima – kazao nam je Marko Krmpotić, trener Croatije.

GRANIČAR – GRAŠEVINA 1:3

Sjajnu utakmicu odigrali su Graničar i Graševina u Zagrađu, a na kraju se raduju gosti koji su tako uzvratili Zagrađanima za jesenski poraz u Vetovu. Kompletni domaćin je sigurno među najboljim ekipama lige, a danas su u kadru imali sve najjače snage i zaista su odlično parirali Graševini koja i dalje melje sve pred sobom. U posljednjim trenucima prvog dijela Josip Pavić eurogolom sa 20ak metara donosi prednost Graševini, a vrlo brzo u nastavku iz slobodnog udarca poravnanje Graničaru donosi Marko Hruškar. U egalu se ušlo u završnih 15 minuta, a onda dva puta kazneni udarac za goste i dva puta sigurna realizacija Mirka Solde koji polako ali sigurno sustiže Adama Srdarevića i Josipa Jakovljevića pa ćemo pratiti i uzbudljivu borbu za najboljeg strijelca lige. Posebna priča ovog susreta je legendarni Radomir Baričević – Rašo, 51-godišnji vratar koji je danas branio i obranio sve što se dalo obraniti na golu Graševine, živi dokaz da su godine samo broj!

Nažalost danas nismo uspjeli u nakani da prekinemo niz pobjeda Graševine. Čestitam im na pobjedi, a mi sad imamo dva teška gostovanja gdje ćemo tražiti od naših igrača bolju igru i pokušati biti ravnopravan protivnik svima – poručio je Darko Čengić, trener Graničara.

Idemo uživati u ovim trenucima. Znajući da smo ovdje, ne zato što smo simpatični, ili zato što smo iz maloga sela, nego zato što smo se naradili za ovaj uspjeh. Poniznost je znati prepoznati dobre i loše trenutke u životu. U onim dobrima – budi umjeren, a u onim lošima – prepoznaj da nešto nisi napravio kako treba. Igračima domaćina sretno dalje. Svim sportskim djelatnicima i čitateljima Sportala želim sretan Uskrs – izjava je Darija Pažina, trenera Graševine.

U 20. kolu, u subotu, 23. 04. 2022. u 17,15 sati sastaju se Mladost - Graničar i Dinamo - Kuzmica dok će u nedjelju, 24. 04. 2022. u 17,15 sati igrati Croatia - Omladinac, Graševina - Dobrovac, Kaptol - Sloga, Slaven - Croatia (DO) i Sulkovci - BSK Buk. 

(sportalo.hr)

Pročitano 432 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Travanj 2022 10:44