Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 08:22

Požega u derbiju 20. kola MŽNL uvjerljivo svladala vodeći Svačić, domaći poraz Dinama od Sikirevaca

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu je odigrano prvih pet utakmica Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega, a možda i najveće iznenađenje priredila je Budainka remijem na domaćem terenu, dok su odlične pobjede ostvarili Jakšić i Požega. 

 POŽEGA - SVAČIĆ 4:1

 Veličanstven susret odigrali su Požežani protiv vodećeg Svačića te su pobijedili 4:1 (3:1). Odmah u 1. minuti poveli su domaćini preko Valentina Podobnika, a isti igrač povećava na 2:0 već u 11. minuti. Smirili su se gosti malo nakon toga te su smanjili preko Josipa Nižića u 20. minuti. Ipak, odlično reagiraju i domaćini te podižu vodstvo na 3:1 preko Ivana Matanovića. U drugom dijelu svoj hat-trick je kompletirao Podobnik pogotkom u 52. minuti.

PAPUK - JAKŠIĆ 2:4

Jakšić je na gostovanju u Velikoj svladao Papuk 2:4 (1:2) u odličnom susretu. Poveli su domaćini preko Filipa Martinovića u 7. minuti susreta. U 19. minuti izjednačio je Ivan Brus, a preokret gostima donosi Mislav Brnčić pogotkom u 42. minuti. Za izjednačenje Papuka na 2:2 zaslužan je Nikola Miholić u 74. minuti. U posljednjih 10 minuta gosti su uspjeli ostvariti pobjedu pogocima Marka Marića u 81. i Dominika Dorića u sudačkoj nadoknadi.

HAJDUK - TOMISLAV  2:1

Hajduk je na domaćem terenu ugostio Tomislav te su slavili 2:1 (1:0) u zanimljivom dvoboju u Pakracu. Poveli su već u 18. minuti domaćini, kad je strijelac bio Filip Matijašević. U drugom dijelu Filip Dietzman je povećao na 2:0 domaćina, a na kraju je u sudačkoj nadoknadi Ivan Tunuković uspio zabiti za oslabljeni Tomislav, no bodovi ipak ostaju u Pakracu te domaći igrači slave lijepu pobjedu.

Damir Išasegi realno shvaća da je teško bilo od oslabljene momčadi tražiti pobjedu: – U rastrganoj utakmici čestitam domaćinu na pobjedi. Mi smo došli desetkovani, ali bez obzira na to dečki su se dobro borili i mogu reći da smo se kasno razbudili i razigrali. Što se utakmica bližila kraju, bili smo sve rastrčaniji i sve bolji, ali nedovoljno za nešto više. Mojoj ekipi čestitam na htijenju do zadnjeg sučevog zvižduka.

BUDAINKA KOLONIJA - MLADOST 3:3

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Budainka i Mladost, a domaćini su uspjeli ostvariti prvi bod ove sezone remijem 3:3 (3:1). Savršeno prvo poluvrijeme odigrali su domaćini te su dvama pogocima Damira Mijića i jednim Ivana Muse poveli 3:0. Smanjio je Krunoslav Ivanković u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a u nastavku su se gosti uspjeli vratiti u susret. Prvo je Luka Janković zabio za 3:2 u 75. minuti, a konačni remi gostima donosi Ivanković svojim drugim pogotkom duboko u sudačkoj nadoknadi.

SLAVONAC - ZADRUGAR 1:2

Posljednji susret subotnjeg dijela odigrali su Slavonac i Zadrugar, a slavili su gosti 1:2 (1:1). Na predah nakon prvog dijela otišlo se s po jednim pogotkom s obje strane. Već u 8. minuti poveli su gosti preko Tomislava Galovca, a izjednačenje domaćinima donio je Dragan Sremac u 22. minuti. U drugom dijelu bolje su ipak malo odigrali gosti te su pogotkom Marka Kolesarića u 68. minuti uspjeli slaviti pobjedu u Novoj Kapeli.

U nedjelju su odigrana preostala dva susreta 20. kola MŽNL PŽ-SB.

DINAMO - SIKIREVCI 1:4

Efikasan susret igrali su Dinamo i Sikirevci, a slavili su gosti 1:4 nakon odličnih 90 minuta. Jako dobro prvo poluvrijeme igralo se u Kuzmici, a dominirali su gosti. Poveli su Sikirevci pogotkom Ilije Tukare u 26. minuti susreta. Na 0:2 povisio je Karlo Kokanović u 39. minuti. Nakon drugog pogotka Sikirevaca reagirali su domaćini te su smanjili na 1:2 preko Valentina Mikića.

Samo 3 minute poslije novi gol gostiju, ovaj put je zabio Filip Lekić te se s velikim vodstvom 1:3 gostiju otišlo na predah. Nastavak je donio još jedan pogodak Sikirevaca, precizan za konačnih 1:4 i veliku pobjedu gostiju bio je Tukara, koji je zabio svoj drugi gol. U sljedećem kolu Dinamo će gostovati kod Budainke, a Sikirevci idu na noge Lipiku.

- Čestitam gostima na pobjedi do koje su došli zasluženo i uz našu pomoć u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo pokušali doći do pozitivnog rezultata, ali smo se pošteno ispromašivali. Rezultat nije dobar, ali to je naša stvarnost. Probat ćemo se boriti do kraja i osvojiti nešto bodova. - Krunoslav Podoljak, trener Dinama. 

SLOBODNICA - LIPIK 1925 1:1

Susret bez pobjednika igrao se u Slobodnici, gdje je istoimeni domaćin dočekao odlični Lipik te je završilo 1:1. Tek je posljednjih pola sata donijelo pogotke na ovom dvoboju. Poveli su domaći nogometaši u 69. minuti, kad je precizan za 1:0 bio Silvio Velić.

Velika borba se odvijala do kraja susreta, a u sudačkoj nadoknadi su uspjeli gosti izjednačiti. Sudac Dobraš je dosudio kazneni udarac za Lipik, a u izjednačujući pogodak ga je pretvorio Mario Milašinović. U sljedećem kolu Slobodnica će na gostovanje kod Zadrugara, a Sikirevci će testirati Lipik.

U 21. kolu, u subotu, 30. 04. 2022. u 17,45 sati sastaju se Budainka - Dinamo, Jakšić - Požega i Lipik 1925 - Sikirevci dok će od 19,45 sati igrati Tomislav - Papuk. U nedjelju, 01. 05. 2022. u 17,45 sati sastaju se Mladost - Hajduk, Svačić - Slavonac i Zadrugar - Slobodnica. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 498 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 09:30