Četvrtak, 28 Travanj 2022 08:29

Nogometaši Požege pobijedili Croatiu (Mihaljevci) u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Sve utakmice četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa odigrane su jučer. Senzacija u Buku i veliko iznenađenje u Kutjevu uz slavlja Požege na domaćem i Jakšića na gostujućem terenu. Kratki je to rezime četvrtfinalnog dana Kupa Nogometnog saveza Požeško slavonske županije.

POŽEGA - CROATIA (M) 2:1 

Požega je do polufinala stigla u 90 minuta igre, a gosti iz Mihaljevaca su se pokazali kao zaista dostojan protivnik i nisu bili daleko barem od remija i jedanaesteraca. Požega je bila kvalitetnija u prvom poluvremenu, nadmoć je okrunio Krunoslav Kahanek pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Crvenih.

U nastavku se gosti dižu, no diže se i prednost Požege golom Valentina Podobnika u 59. minuti. Nedugo potom Mihaljevčani preko Nikole Vasića smanjuju zaostatak i vraćaju se u igru, imali su prigoda i za poravnanje, no na njihovu žalost nisu to učinili. U samoj završnici, u 87. minuti gosti ostaju s igračem manje nakon što je Dino Banović zbog verbalnog delikta zaradio izravni crveni karton.

Prije svega čestitke dečkima na pobjedi, nije nam bilo nimalo lako. Znali smo da je Croatia dobra ekipa, ali iskren da budem bilo je i teže nego sam očekivao. Odlično su stajali na terenu, borili se, stvarno moramo pohvaliti i Mihaljevčane. Za nas je najvažnije da smo prošli, sad kad nema trećeligaša mislim da sve četiri ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja, puno toga će ovisiti o ždrijebu odnosno domaćinstvu – rekao je trener Požege Tomislav Vukoja za Sportalo.

- Utakmica kojoj smo se veselili, protivnik kvalitetan, dobar, par dana ranije su pregazili NK Svačić. Dečki su se mijenjali za smijene na poslu, izašli ranije sa svojih radnih mjesta, došli iz Zagreba, Osijeka, došli direktno na okupljanje u radnim odjelima samo da bi branili boje svog najdražeg dresa. Postavili se muški, čvrsto, odgovorno. Prvi dio prvog poluvremena je pripao domaćinima koji su to i materijalizirali sa pogotkom iz prekida, ono što je mojoj ekipi najveća boljka ovog proljeća, a to je obrambeni skok. Drugi dio prvog poluvremena u potpunosti je pripao je mojoj ekipi koji su zavladali terenom i promašili par izglednih prilika, falila nam je koncentracija u toj završnici. U drugom dijelu smo se postavili još ofenzivnije, tražili smo pogodak, imali neku inicijativu ali jedna kontra domaćina i povećavaju vodstvo. Nakon pogotka još više se otvaramo i krećemo maksimalno otvoreno, postižemo pogodak, stišćemo ali na kraju nismo uspjeli poravnati. Parirali smo svih 90 minuta odličnoj ekipi koja u višem rangu pobjeđuje i drži visoko mjesto na ljestvici. No nije mi jasno zašto, ali zašto uvijek jače ekipe imaju 14 igrača na terenu, a ne 11. Nema smisla. Vraćam se na početak priče, kad su se ljudi mijenjali za smjene, izlazili ranije s posla, dolazili iz drugih gradova da bi morali igrati četrnaest na jedanaest. To je borba sa vjetrenjačama – poručio je Marko Krmpotić, trener Croatije.

 

BSK BUK - SLAVIJA 2:2 (4:2 j)

Slavija ovog proljeća izgleda vrlo dobro, osigurala je ostanak u 3. HNL, nakon ispadanja Slavonije vjerojatno su računali i na trofej u Kupu ali su naletjeli na minu već u četvrtfinalu. Najavljivali smo da je BSK neugodan na svom terenu, no nekako je početak utakmice sugerirao lak posao za Pleterničane, kao da nitko od domaćih nije pretjerano vjerovao u senzaciju, a to se prelilo i na goste koji su se brzo uljuljkali i čekali da Žuti sami sebe pobjede. Čak ni nakon vodstva BSK-a koji je do njega došao nakon krasne “rukometne” akcije nije se to promijenilo.

Gabrijel Marčinović oteo je loptu uz aut liniju pa su Žuti “prebrojali” obranu gostiju, Jakovljević je majstorski dao za Ivana Buturca koji sjajno od suprotne vratnice pogađa za 1:0. Bez posebnog uspjeha bilo je traženje Bognara da se ubrza protok, sve je kod Slavije bilo u nekom laganom ritmu do 34. minute kada i oni nakon krasne akcije i “podvaljivanja” u prostor za Vladu Lasića dolaze do poravnanja. Čitavo vrijeme Slavija je dominirala, ali daleko od onoga kako je trebala s obzirom na dva ranga razlike.

Na odmor se otišlo u egalu, a u nastavku Slavija ipak kreće odlučnije i sve čvršće steže obruč oko domaćeg kaznenog prostora. Žuti su se borili koliko su mogli, bacali se na glavu, realno su i prešli preko svojih objektivnih granica i onda u 61. minuti prime golčinu kakva se ne viđa često. U sredini su gosti ukrali loptu, stigla je do Lasića koji si gura u prostor i pravom bombetinom pogađa daljnju malu mrežicu! Golčina! Vjerojatno je tada malo tko mislio da Bučani mogu još nešto napraviti jer su već tada djelovali potpuno iscrpljeno, no najbolje što im se moglo dogoditi im se dogodilo, velika greška gostujućeg vratara koji im je poklonio kazneni udarac kojeg u poravnanje samo tri minute kasnije pretvara Josip Jakovljević.

Bio je to impuls nove energije za Žute koji su se do kraja spretno i sretno obranili, nekako s tim pogotkom svi su u žutom počeli vjerovati da mogu do slavlja, probudila se i publika i krenula je priča koja je na kraju donijela veliku senzaciju. A iako je čitava momčad ostavila sve na terenu posebna priča bio je Roberto Marčinović, čovjek je pokupio sve što se dalo pokupiti, odrađivao je i golmanski posao, spašavao s linije.. Imali su Bučani meč loptu desetak minuta prije kraja no Buturac se u situaciji jedan na jedan odlučio na asistenciju umjesto udarac. Za ispadanje Pleterničani krivca moraju tražiti u svojim redovima.

Kod izvođenja jedanaesteraca Bučani su krenuli odlično, gosti katastrofalno, Mazal brani prvi pokušaj Stanića, drugi Kocijanov odlazi iznad grede i put do pobjede Žutih je bio jasan, a zaključio ga je kapetan Tomislav Tvrdy!

- Čestitam svojim dečkima na pobjedi, pripremali smo se desetak dana za ovu utakmicu kako i šta izvesti, moji dečki su odigrali skoro pa savršeno znali smo gdje vreba opasnost iz njihove ekipe i probali smo zatvoriti put do našeg gola i uspjeli smo, znali smo da su jači sa snagom i da imaju igrače koji rade prevagu, a mi smo čekali iz kontre i uspjeli smo. Još jednom svaka čast od prvog na golu do zadnjeg koji je bio na klupi i koji diše za ovaj klub, pokazali smo da smo prava klapa i da ćemo dati sve od sebe za ovaj rezultat. Veliko hvala i našim navijačima koji su nas bodrili i pomogli da dođemo do pobjede – poručio je trener BSK-a Josip Jakovljević.

 

PAPUK - JAKŠIĆ 0:4 

Jakšić je još jednom, drugi put u 4 dana slavio u Velikoj, ponovno su zabili četiri komada, ali ovaj puta Rukelj je sačuvao svoju mrežu pa možemo konstatirati da je družina s Jajara posao odradila s pola gasa. Iako Papuk nije odradio loše prvo poluvrijeme, bila je to uglavnom izjednačena partija u kojoj su gosti iskoristili priliku u 20. minuti kada ih je u vodstvo doveo Marko Marić. U nastavku Marko Grbeš preuzima naslovnu ulogu, zabija u 56. i 74. minuti i osigurava plasman u polufinale Jakšiću. Točku na i izvrsnog drugog dijela gostiju stavio je Ivan Brus u 89. minuti.

 

KUTJEVO - LIPIK 1925  0:0 (2:3 j)

90 minuta sjajnog nogometa u Kutjevu, samo su golovi nedostajali da utakmica dobije najvišu ocjenu. Puno prigoda, lijepih akcija, nadigravanja, tresle su se vratnice na obje strane, po jednom u svakom poluvremenu i na kraju o prolasku odlučili jedanaesterci.

Ne možemo ovaj put reći lutrija penala jer nema to nikakve veze sa srećom kada vratar obrani tri udarca s bijele točke! Roberto Zanetti svakako je jedan od 2-3 najbolja vratara u Slavoniji, dokazao je to i nogometašima Kutjeva!

– Iskreno Kutjevo je bilo bolje tokom utakmice ako brojimo one prave, čiste šanse ali mislim da im nismo ostali dužni. Ne znam kako bih pohvalio svoje dečke za ovo danas, jedva smo se skrpali, čak šest prvotimaca nam je izvan stroja zbog ozljeda ali ova ekipa stvarno ostavlja sve na terenu i onda se to vrati kao danas. Zanetti je posebna priča, moram mu se i javno ispričati zbog podcjenjivanja, rekao sam dečkima da moraju zabiti tri jer će obraniti dva a on je skinuo tri komada! Čestitke i zahvala i Kutjevu na stvarno prekrasnom domaćinstvu, svaka čast! – poručio je Mario Milašinović, trener Lipika 1925. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 592 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Travanj 2022 10:12