Ponedjeljak, 02 Svi 2022 08:55

Nogometaši Slavonije uvjerljivo pobijedili Slavonac (Bukovlje) u 29. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Slavonija je u 29. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok uvjerljivo slavila protiv gostiju iz Bukovlja rezultatom 5:1. Na kraju je to bila zasluženo uvjerljiva pobjeda Slavonije, iako dobrim dijelom prvog poluvremena ništa nije dalo naslutiti ovakav ishod. Ravnopravna, izjednačena utakmica bez puno šansi gdje nakon 25. minuta gosti iz Bukovlja dolaze do vodstva. Imali su Crveni seriju kornera, a na odličan ubačaj Padrića domaća obrana loše reagira i Josip Letica glavom iz srca kaznenog prostora pogađa za vodstvo Slavonca.

I nakon primljenog gola gosti su nastavili mirno, voda je i dalje nekako tekla na njihov mlin sve do 31. minute i nepotrebnog izleta vratara Zuluage koji je napravio prekršaj na Mateju Pehardi, po sucu Romiću s vanjske strane bočne linije kaznenog prostora. Tražili su domaći penal, a za Dinu Bognara to je – penal. Prizemna lopta u daljnju malu mrežicu i rezultat je izjednačen.

Stanje na travnjaku bilo je izjednačeno još četiri minute kada se Luka Dubac ističe prilično glupim potezom, najprije je napravio faul na samoj aut liniji i “fasovao” žuti, a onda zbog “čašćenja” uže obitelji djelitelja pravde zaradio i drugi isključujući karton. Do odmora su gosti sačuvali egal, no u nastavku više nisu mogli pratiti ritam Slavonije koja je pitanje pobjednika odlučila na krilima Josipa Solića koji je bio dvostruki asistent i Mateja Martinovića koji je bio dvostruki strijelac. Uvjerljivu pobjedu Plavih zaokružili su Dino Bognar svojim drugim i Ivan Antunović svojim prvim, a Slavonijinim petim na utakmici. 

Prije svega čestitam svojim dečkima na vrlo dobroj partiji i maksimalnoj ozbiljnosti. Kad se sve zbroji mislim da je pobjeda potpuno zaslužena iako su se gosti predstavili kao jedna vrlo dobra momčad, bili su dosta opasni. Ne mogu reći da nam nije pomogla nepromišljenost njihovog igrača, ali bez obzira na sve našoj pobjedi nema zamjerke. Đakovo? Pa kao i u svaku utakmicu i u tu idemo s ambicijom da odigramo dobro i osvojimo bodove. Znamo njihove kvalitete, tu smo, u borbi trenutno za petu poziciju iako se sigurno nadamo da će Marsonia negdje napraviti krivi korak i otvorit nam šansu da se borimo i za četvrto – poručio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Odigrali smo kao da se ne borimo opstanak. I takvi smo poveli, ali nakon crvenog kartona bilo je samo pitanje koliko ćemo izgubiti. Čestitke domaćinu na pobjedi, a mi se okrećemo srijedi i još jednoj teškoj utakmici – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca.

U ostalim utakmicama 29. kola postignuti su ovi rezultati : Belišće - Đakovo Croatia 1:1, Darda - Čepin 3:1, Vukovar 1991 - Vuteks Sloga 2:1, Oriolik - Kutjevo 3:2, Marsonia - Bedem 0:0, Sloga - NAŠK 0:3, Zrinski - Graničar 2:0, Omladinac - Slavija 0:0.

Već u srijedu, 04. 05. 2022. s početkom u 17,30 sati igraju se utakmice 30. kola. Sastaju se Đakovo Croatia - Slavonija, Slavonac - Zrinski, Graničar - Sloga, NAŠK - Marsonia, Bedem - Oriolik, Kutjevo - Vukovar 1991, Vuteks Sloga - Darda, Čepin - Omladinac i Slavija - Belišće. 

Utakmice 31. kola igrat će se narednog vikenda. U subotu, 07. 05. 2022. u 17,30 sati sastaju se Slavija - Slavonija, Đakovo Croatia - Slavonac, Belišće - Čepin, Darda - Kutjevo, Vukovar 1991 - Bedem, Oriolik - NAŠK, Marsonia - Graničar i Sloga - Zrinski. U nedjelju, 08. 05. 2022. u 17,30 sati igrat će Omladinac - Vuteks Sloga. 

(sportalo.hr)

Pročitano 434 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Svi 2022 10:31