Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Svi 2022 08:58

Croatia (M) u 21. kolu 1. ŽNL poražena na gostovanju u Kuzmici

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 21. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotnjem večernjem terminu u Kuzmici je odigrana prva utakmica 21.  u kojoj je mihaljevačka Croatia doživjela poraz koji bi ju mogao izbaciti iz utrke za naslovom prvaka. 

KUZMICA – CROATIA M. 2:1

Peta je to uzastopna pobjeda Kuzmice na domaćem terenu što sigurno ne može biti slučajno. Nije to bila nogometna ljepotica, prvo poluvrijeme praktično bez prave šanse bilo na jednoj bilo na drugoj strani, dok su u nastavku domaći iskoristili dvije u razmaku od tri minute i trasirali si put do pobjede. Strijelci su bili Matej Grbeš i Luka Šporčić, da bi u samoj završnici, u četvrtoj minuti sudačkog dodatka iz kaznenog udarca konačnih 2:1 postavio Nikola Vasić. Ukoliko sutra Kaptol osvoji sva tri boda u Obriježi priča o naslovu je gotova, Kaptol ima do kraja vrlo dobar raspored i bila bi znanstvena fantastika da prokocka eventualnih 8 bodova viška.

Čestitke domaćinu na sretnoj i spretnoj pobjedi – kratak je bio Marko Krmpotić, trener Croatije.

U nedjelju je odigrano preostalih 6 susreta. Nogometaši Kuzmice su slavili protiv mihaljevačke Croatije i tako ponudili priliku Kaptolu da u Obriježi praktično osigura naslov prvaka što je Poletijeva momčad iskoristila i sa velikih 8 bodova prednosti ulazi u samu završnicu prvenstva. Ako na vrhu nema promjena, ima na dnu, pobjedom nad Mladosti Sulkovci su preskočili Slogu koja sada postaje prvi kandidat za plasman u “bundesligu”. 

SULKOVCI – MLADOST 1:0

Vjerovali ili ne Sulkovci su pogodili s bijele točke za pobjedu! Kronična boljka ovog proljeća napokon je preboljena, u Ivanu Vidmaru pronašli su sigurnog izvođača a kako su defanzivni posao odradili kako treba konačno su našli put do pobjede i pobjegli sa posljednje pozicije. Sulkovčani su svjesni situacije za ovu utakmicu angažirali provjerene, ali umirovljene Ivana Kokića, Nenada Milivojevića i Slavena Gazilja koji su pokazali da je forma prolazna a klasa vječna i uvelike pomogli osvajanju ovih velikih bodova. 

Crni niz se nastavlja. Iz utakmice u utakmicu sve nas je manje i teško se skupimo. Puno poluozlijeđenih koji moraju igrati, a prvenstva ima još dosta. Sreća zbog jeseni i zalihe bodova. Domaćinu čestitam, borili su se i zaslužno pobijedili – izjava je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

SLAVEN – BSK 2:2

Izvrsna nogometna predstava na Hrvatskinji i u konačnici podjela bodova u dramatičnoj završnici. Bučani su prvi došli do prednosti preko Josipa Jakovljevića koji je iskoristio seriju grešaka u “domaćim” redovima, a nedugo potom imao je i “mrtvaca” za 2:0, tako nešto nije promašio od kadeta, ali ovaj put mladi vratar Slavena odlično zaustavio njegov udarac glavom. Nakon toga Slaven preuzima inicijativu i nakon krasne akcije dolazi do poravnanja golom Marka Aračića. Početkom drugog poluvremena Bučani kao pravi sportaši uzvraćaju s poklonom kojeg u pogodak pretvara Jakov Šinko. Bio je to znak Bučanima da se otvore što su naravno i učinili, a time na drugoj strani ostavili puno prostora za gradačke kontre iz kojih su se u samo 4 minute izrodile 3 sjajne prilike koje Crveni ne koriste, nakon toga u samoj završnici imaju i još jednu, situaciju u kojoj je teže promašiti nego pogoditi, a kada su i to zapucali dogodilo se ono što se uvijek događa – kazna. Serija ubačaja u kazneni prostor Gračana završena je pogotkom glavom najnižeg igrača na terenu Ivana Buturca sa 2 metra od gol linije. Zaista odlična utakmica, puna tempa, borbe, lijepih akcija na obje strane i serijom promašenih prilika uz četiri pogotka morala je zadovoljiti sve na Hrvatskinji.

Sjajan derbi u Buku, utakmica koja je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Prvo su oni imali nas, spašavao nas je mali Ante a onda nakon preokreta smo morali završiti utakmicu. Na 2:1 smo imali tri mrtve situacije i u 92 je stigla kazna. Tako smo i mi njima jesenas pokvarili slavlje pa mislim da je ipak realno završilo. Čestitke svim akterima utakmice, svi su dali zadnji atom snage – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

Jedna odlična utakmica s jedne i druge strane. Puno prilika, borbe za svaki dio terena. Mislim da gledatelji mogu biti zadovoljni. Uz umor od srijede još su nam falila 3 igrača iz prve ekipe teško je to nadomjestiti i većim klubovima, tako da moji dečki su odigrali hrabro i čestitam im na tome. Kako mi tako i NK Slaven je imao svoje prilike da odvede utakmicu na svoju stranu, na kraju dolazimo do boda i možda najzaslužnije za sve. NK Slavenu želim sreću u nastavku prvenstva i neka prijateljstva kao što su naša traju zauvijek. Jos jednom čestitke svima na terenu na utakmici – poručio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

CROATIA DO – KAPTOL 2:3

Mnogi su očekivali lak posao za lidera u Obriježi, a bilo je to sve samo ne lako. Domaćin potpuno rasterećen ali maksimalno motiviran u pokušaju da “skine” lidera, i bili su zaista blizu barem jednom bodu. Dva puta je Kaptol bio u prednosti golovima Branka Sadileka i Mateja Romšteina s bijele točke, no dva puta su se domaći vraćali, njihovi strijelci bili su Marko Giacometti i Valentino Burigo, da bi priču u samoj završnici, u 88. minuti, zaključio Matias Šulc golčinom sa 25 metara.

– Jako teška utakmica za nas, Croatia je odigrala jako dobru utakmicu i pokazala da zaista ima kvalitete u svojim redovima. Osim postignutih golova bilo je još prilika na obje strane, nekako se događalo da nakon naše šanse na drugoj strani primimo golčinu jer su oba domaća gola bila baš prekrasna. Bio je i naš pobjednički, Šulc je pogodio fantastično i na kraju nam donio vrijednu pobjedu. Ništa nije gotovo, puno je bodova u igri do kraja, ali naravno da je sada s ovih 8 bodova prednosti situacija puno ugodnija. Čestitke svim akterima današnje utakmice a mi se okrećemo derbiju protiv Buka, znamo da nas čeka motiviran i odličan protivnik, dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu – rekao nam je Krešo Poleti, trener Kaptola.

SLOGA – DINAMO 0:3

Dugo je visilo u zraku a danas se i dogodilo da Sloga preuzme fenjer i postane prvi kandidat za ispadanje u 2. ŽNL. Na obljetnicu Bljeska u punom je sjaju bljesnula i obrana Dinama koja je eto pronašla takmaca koji nije pronašao put do njene mreže! Podatak skoro za naslov teksta! Još jedan neobičan događaj kad su Dinamove utakmice u pitanju – poluvrijeme bez golova! Da se ne bi dogodilo nemoguće pa da Rajsavčani odigraju bez golova pobrinuo se Ivan Glavaš koji je početkom nastavka spakovao golčinu iz slobodnog udarca. Deset minuta nakon toga, u 61. sve nade Sloge ugasio je Ivan Triska, da bi konačnih 0:3 postavio Rafael Penava s bijele točke 15 minuta prije kraja.

OMLADINAC – GRAŠEVINA 1:4

Graševina se kompletirala i vratila pobjedama. Omladinac je dobro parirao u prvom dijelu, nakon vodstva gostiju koje im je donio Mirko Soldo, vratio se domaćin brzo u egal preko Kristijana Lovrića i držao bod sve do 38. minute kada novo slavlje za goste priređuje Petar Pažin. Isti je igrač i osigurao pobjedu Graševini u samom otvaranju drugog poluvremena, dok je konačni rezultat postavio Dean Pavić. Uz pomoć Slavena Graševina se na četvrtom mjestu izjednačila s BSK-om i ako nastavi ovim ritmom nije isključeno da sezonu završi i kao viceprvak iako Croatia ima prednost od 3 boda viška.

Ovaj tjedan smo malo radili na podizanju fizičke spreme gdje se danas osjetilo da su nam noge bile teške. Zaslužena pobjeda gostiju, a jedina zamjerka je da nam nisu dostavili ni vina ni heinekena. Koristim priliku da čestitam ekipi iz Jakačine i njihovom predsjedniku na naslovu prvaka – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Čvrsta na momente i preoštra utakmica. Znam da svaka ekipa protiv nas želi dati sve da nas pobjedi ali ipak je ovo malo preoštro. Mojim dečkima čestitam na pobjedi i karakteru . Oni su ipak oni veliki koji rade velike stvari. Domaćinu sretno dalje – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

DOBROVAC – GRANIČAR 2:3

Ovo kolo je obilovalo krasnim utakmicama, takva je očekivano bila i ona u Dobrovcu gdje su se sastali istoimeni domaćin i Graničar iz Zagrađa. Najavljivali smo ovaj susret kao dvoboj dva sjajna strijelca, a u utakmici s pet pogodaka i Adam Srdarević i Željko Popović su mirovali što se tiče golova. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Mato Mikajević. U nastavku Dobrovac sve daje u napad što mu donosi poravnanje Mateja Nemetha, no na drugoj strani otvara prostor gostima koji iz kontre dolaze do novog vodstva preko Ivana Jakovljevića, a nedugo potom i do duple prednosti zahvaljujući bratu mu Davidu. U samoj završnici Dobrovac golom Mateja Mateja Merkaša bude nadu da mogu do boda, no ostalo je na nadi, a sva tri boda su otputovala put Zagrađa.

Žao mi je što danas nismo osvojili bodove koji bi nas približili višoj poziciji jer smatram da imamo kvalitetu za nešto više. Danas nas jednostavno nije htio gol. Napravili smo sve sto treba za pobjedu ali izostala je realizacija i to nas je koštalo bodova. Gostima čestitam na pobjedi a svojim dečkima poručujem da u sportu nekada gubiš a nekada dobivaš ali najbitnije da ne odustaješ i ustraješ u tome što vjeruješ i voliš… zig zag Dobrovac – poruka je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

Najduže gostovanje nije nikad plus, pogotovo kada dolaziš u Dobrovac. Odlična je to ekipa sa vrsnim igračima, ali iskreno, pogledao sam ih u prethodnom kolu u Vetovu i zatvorio im bočne strane preko kojih su ubojiti i zatvorio sve prilaze golu. Postavili smo se odlučno na terenu i čekali grešku. Za prvi gol iz ubačaja odlično je reagirao Mato Mikajević. U drugom dijelu domaćin napada svim raspoloživim igračima i jednom dijagonalom vraća utakmicu u egal, ali već nakon nekoliko minuta sijevnula je brza kontra i Larma dodaje dupli pas Ivanu Jakovljeviću koji rutinski gađa desni kut domaćeg gola. Nakon još jednog napada u strijelce se upisuje i brat Ivana – David Jakovljević i već je 3:1 za Graničar. U sudačkoj nadoknadi dobivamo nepotrebni gol koji umanjuje umjetnički doživljaj ove lijepe utakmice za nas s povoljnim ishodom i nova tri boda. Posebno pohvaljujem sve svoje igrače i klupu bez kojih ovaj podvig ne bi bio moguć, a isto tako želim istaći našu mladu i sposobnu fizioterapeutkinju koja je sve ozlijeđene igrače osposobila i vratila u igru. hvala ti Sanja od mene i cijele ekipe Graničara iz Zagrađa – izjavo je Darko Čengić, trener Graničara.

U 22. kolu dvije utakmice će se odigrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 07. 05. 2022. u 17,45 sati sastaju se Mladost - Dobrovac i Dinamo - Croatia (DO) dok će u nedjelju, 08. 05. 2022. s početkom u 17,45 sati igrati Graničar - Omladinac, Graševina - Kuzmica, Croatia (M) - Sloga, Kaptol - BSK Buk i Slaven - Sulkovci. 

Pročitano 751 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Svi 2022 14:10