Ponedjeljak, 02 Svi 2022 09:02

U 21. kolu MŽNL Požega uvljerljivo poražena u Jakšiću, Dinamo pobijedio Budainku u Slavonskom Brodu

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 21. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu je odigrano šest utakmica, a u nedjelju jedan. Požega je uvjerljio poražena na gostovanju kod Jakšića dok je Dinamo uzeo sva tri boda na gostovanju kod posljednje Budainke Kolonije. 

BUDAINKA KOLONIJA - DINAMO 2:3

Gostovao je Dinamo kod Budainke, a domaćini su pružili odličan otpor te su gosti slavili tek krajem utakmice 2:3 (2:2). Dva potpuno različita poluvremena su se gledala u Slavonskom Brodu. U prvom dijelu bilo je čak 4 pogotka, a u nastavku samo 1. Poveli su domaćini u 15. minuti pogotkom Damira Mijića, a u 29. gosti izjednačuju preko Krešimira Jakoubeka. Samo 7 minuta poslije ide potpuni preokret Dinama, kada za 1:2 zabija Valentin Mikić. No, nisu domaćini tu pali nego su u 42. minuti uspjeli izjednačiti pogotkom Josipa Furjanića. U drugom dijelu su mreže mirovale, iako su se nizale prilike. Kad je već djelovalo kako će domaćini uzeti bod i u drugom kolu zaredom, ukazao se Kristijan Zapalac te pogotkom u 87. minuti donosi teška 3 boda za Dinamo.

JAKŠIĆ - POŽEGA 5:1

Kakav susret i kakva priča na Jajarama! U nevjerovatnom susretu Jakšić je slavio protiv Požege 5:1 (3:0). Već u prvom poluvremenu su domaćini riješili pitanje pobjednika jer su dvostrukim poentiranjem Marka Marića i još jednim pogotkom poveli 3:0. U drugom dijelu samo su domaćini potvrdili pobjedu preko dvostrukog strijelca Mislava Brnčića, a Josip Kovačević je zabio počasni pogodak za Požegu u 90. minuti. No, ono što je posebnost ove utakmice je legendarni, 50-ogodišnji, Dario Pažin. Danas trener Graševine, a bivši šef struke Jakšića, koji je uslijed nepredviđenog izostanka vratara prihvatio poziv u pomoć i stao na vrata te je sjajno odradio svoj posao. Da priča bude još zanimljivija čovjek je na zagrijavanju slomio prst, no ni to ga nije moglo omesti da pomogne svojim bivšim učenicima, stavio je bandažu, odradio 90 minuta i nakon utakmice se odvezao na hitnu kako bi sanirao ozljedu. Nisu u Jakšiću ludi, Dario je prije samo četiri mjeseca briljirao na Božićnom turniru i okitio se titulom najboljeg vratara veteranskog turnira. Klasa!

MLADOST - HAJDUK 4:0

Znali su u Sibinju kako je Hajduk neugodan protivnik, no na kraju to nisu osjetili te su nogometaši Mladosti slavili 4:0 (2:0). Po dva pogotka u svakom dijelu bila su dovoljna da Mladost slavi pobjedu. Poveli su u 25. minuti preko Ante Gavrana, a na 2:0 u 42. minuti povisuje Tomislav Čudina. U drugom dijelu Kristijan Katušić povisuje na ogromnih 3:0, a svojim drugim pogotkom u 71. minuti Gavran postavlja konačnih 4:0 za odličnu domaću momčad.

SVAČIĆ - SLAVONAC 2:1

Tijesno je vodeći Svačić uspio svladati Slavonac, bilo je 2:1 (1:1). Vrlo uporni gosti su uspjeli povesti u 37. minuti pogotkom Marka Ralašića, no samo 5 minuta je trajalo to vodstvo jer je Svačić uspio izjednačiti preko Stjepana Stubičana. U drugom dijelu vrlo brzo su domaćini zabili, strijelac za 2:1 je bio Tomislav Žuljević te se ispostavilo kako je to konačan rezultat.

LIPIK - SIKIREVCI 1:0

Veliki derbi igrali su Lipik i Sikirevci, a minimalno su slavili domaćini 1:0 (1:0). Sudac Zec je u 33. minuti sudio kazneni udarac za odlične domaćine, a koji je u pogodak za 1:0 pretvorio ponajbolji igrač momčadi Josip Jozipović. Do kraja susreta bilo je još nekoliko prilika, no samo je jedan pogodak bio dovoljan za domaćine da ostvare novu pobjedu netaknute mreže.

TOMISLAV - PAPUK 5:0

Šok-terapija Tomislava izazvala je pozitivu u momčadi te su domaćini slavili 5:0 protiv indisponiranog Papuka. Već u prvom dijelu zabili su domaćini 3 pogotka. Odmah u 2. minuti precizan za 1:0 bio je Tomislav Bliznac. Samo 7 minuta poslije na semaforu je pisalo 2:0, a strijelac za povećanej vodstva bio je Stjepan Tolić. U 28. minuti Igor Bešlić je zabio za 3:0 te se tim rezultatom otišlo na odmor. U nastavku su domaćini pred kraj uspjeli postići još dva pogotka. Prvo je Ivan Tunuković u 80. minuti povisio iz kaznenog udarca na 4:0, a u sudačkoj nadoknadi konačnih 5:0 postavlja Mladen Matijević.

ZADRUGAR - SLOBODNICA 3:2

Na stadionu Zvrtak odigran je i posljednji susret 21. kola MŽNL PŽ-SB, a u kojem je domaći Zadrugar ugostio i svladao Slobodnicu 3:2 (3:0). Odigrali su domaći nogometaši savršeno prvo poluvrijeme, a u kojem su zabili čak 3 pogotka. U 18. minuti precizan za 1:0 domaćina bio je Kristijan Blažević. U 29. minuti Zadrugar povisuje na 2:0, strijelac je bio Petar Kolesarić, a potvrdu odličnog prvog dijela domaće momčadi donio je Blažević svojim drugim pogotkom u 45. minuti susreta. U drugom dijelu trgnuli su se gosti te su uspjeli smanjiti rezultat, no nisu uspjeli izbjeći poraz. Prvo je u 76. minuti Silvio Velić smanjio na 3:1, a 7 minuta poslije isti igrač pogotkom iz kaznenog udarca postavlja konačnih 3:2. 

Zaslužena pobjeda, iako smo poslije vodstva 3:0 na kraju visili. Uspjeli smo sačuvati vodstvo i doći do zaslužene pobjede na čemu čestitam svojim igračima. –trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

Četiri utakmice 22. kola odigrat će se u subotu, a preostale tri u nedjelju. U subotu, 07. 05. 2022. u 17,45 sati sastaju se Požega - Tomislav, Papuk -  Mladost i Hajduk - Budainka dok će u 20,15 sati igrati Slavonac - Jakšić. U nedjelju, 08. 05. 2022. u 17,45 sati sastaju se Dinamo - Lipik 1925, Sikirevci - Zadrugar i Slobodnica - Svačić. 

 

Pročitano 492 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Svi 2022 12:25