Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Svi 2022 08:04

Nogometaši Slavonije u 30. kolu 3. HNL - Istok poraženi na gostovanju kod Đakovo Croatie

ĐAKOVO - Jučer su odigrane sve utakmice 30. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. Pobjeda Marsonie u Našicama definitivno je izbacila iz trke za 4. mjestom Đakovo Croatiu i Slavoniju koji su se međusobno susreli u ovom kolu u Đakovu. Dok domaćin još i može gajiti kakvu takvu nadu ako pobjedi u Oriovcu, Požežanima je ovo potvrda da će i sljedeće sezone igrati u ovoj ligi, samo rang niže.

Bila je to vrlo dobra nogometna predstava u kojoj je Đakovo u samoj završnici došlo do slavlja. U prvom su dijelu mreže mirovale, a u otvaranju nastavka Stjepan Kovačić donio je vodstvo Đakovčanima koje je bilo na snazi 14 minuta nakon čega je Mato Marčetić vratio sve na početak. Pet minuta prije isteka “regularnih” 90 kazneni udarac za Đakovo, a siguran realizator bio je kapetan Tomas Grgačević

– Zanimljiva utakmica u kojoj smo zasluženo slavili. Čestitam svojim igračima na vezanju dobrih igara i osvajanju bodova – riječi su pomoćnog trenera Đakova Stjepana Boškovića.

– Bila je ovo naša najbolja utakmica u gostima ove sezone, stvarno su dečki odradili odličnu partiju i ja im čestitam. Mislim da nismo zaslužili izgubiti ali to je sport, to je nogomet. Imali smo Đakovo u rukama ali su na kraju presudile nekakve male greškice koje smo napravili što je Đakovo kaznilo i na kraju zasluženo pobijedilo. Ovakvim pristupom, odnosom prema igri možemo imati jednu svijetlu budućnost. Četiri kola prije kraja izgubili smo šansu za to 4. mjesto, ali smo dobili priliku dati priliku mlađim dečkima da vidimo na koga možemo računati za sljedeću sezonu. Slijedi nam lokalni derbi u Pleternici, vjerujem da će to biti jedna dobra, otvorena utakmica s dosta golova jer ne znači puno ni njima ni nama – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Rezultati 30. kola : Đakovo Croatia - Slavonija 2:1, Slavonac - Zrinski 2:3, Graničar - Sloga 2:0, NAŠK - Marsonia 1:2, Bedem - Oriolik 8:0, Kutjevo - Vukovar 1991 2:2, Vuteks Sloga - Darda 1:3 Čepin - Omladinac 2:2, Slavija - Belišće 1:0.

Utakmice 31. kola igrat će se narednog vikenda. U subotu, 07. 05. 2022. u 17,30 sati sastaju se Slavija - Slavonija, Đakovo Croatia - Slavonac, Belišće - Čepin, Darda - Kutjevo, Vukovar 1991 - Bedem, Oriolik - NAŠK, Marsonia - Graničar i Sloga - Zrinski. U nedjelju, 08. 05. 2022. u 17,30 sati igrat će Omladinac - Vuteks Sloga.

 

(Foto : djsport.hr)

Pročitano 387 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Svi 2022 09:29