Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Svi 2022 09:39

Poraz Požege, pobjeda Dinama u 22. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 22. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrano četiri utakmica, a u nedjelju tri. Požega je poražena na svom terenu od Tomislava (Donjia Andrijevci) rezultatom 2:3 nakon što je imala vodstvo od 2:0 do 81. minute dok je Dinamo (Vidovci) uvjerljivo u Kuzmici svladao Lipik 1925 rezultatom 3:0. 

Subotnji program obilježila je visoka pobjeda Hajduka iz Pakraca te vrijedna pobjeda Tomislava u Požegi koja će im zasigurno pomoći u borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice.

POŽEGA - TOMISLAV 2:3

Oglas U iznimno napetoj utakmici Tomislav je nesvakidašnjim preokretom u posljednjih 10 minuta izborio vrlo vrijedne bodove na standardno neugodnom gostovanju u Požegi, gdje je od 2:0 uspio potpuno preokrenuti rezultat u svoju korist za završnih 2:3 (1:0) za goste iz Donjih Andrijevaca.

Domaćin je poveo u 31. minuti preko u zadnje vrijeme odličnog Valentina Podobnika te se s tim rezultatom i otišlo na odmor. U nastavku su ponovno domaćini bolje reagirali te su u 60. minuti realizirali udarac sa bijele točke, a ponovno precizan za domaćina bio je izvrsni Podobnik. Kad su već domaćini praktički upisali tri boda, uslijedio je preokret upornih gostiju koji je započeo sa 81. minutom kada je također sa bijele točke precizan bio Igor Bešlić. Već 4 minute poslije Tomislav je izjednačio preko Ivana Jelića, a za potpuni preokret pobrinuo se Ivan Tunuković donijevši gostima vrijedna tri boda.

Utakmica je bila dobra, puna tempa i mislim da je zadovoljila gledatelje. Domaćin je poveo 2:0 znalački kažnjavajući naše pogreške. No, mi se nismo predavali, podignuli smo razinu igre i uz fantastičnu borbenost okrenuli na 2:3. Čestitke mojim igračima na prikazanom, a domaćinu hvala na fer i korektnoj igri, kao i na gostoprimstvu poslije utakmice. – trener Tomislava, Ivan Pavković.

Što reći nakon ovakve utakmice. Kod rezultata 2:0 imali smo dvije stopostotne šanse koje nismo iskoristili. Sve smo imali u svojim i u zadnjih desetak minuta uspjeli smo sve prosuti i izgubiti od jako dobre ekipe, kojoj čestitam na pobjedi. –trener Požege, Tomislav Vukoja.

PAPUK - MLADOST 0:0

U vrlo zanimljivom dvoboju u Velikoj, Papuk je ugostio Mladost, a nakon 90 minuta prepunih prilika mreže se nisu tresle pa svaka ekipa uzima po bod remijem 0:0. Podosta mogu žaliti domaći nogometaši jer su ovom pobjedom mogli preokrenuti slabi niz u posljednjih nekoliko kola u pozitivu, no ipak se mreže nisu tresle. Već u sljedećem kolu obje momčadi mogu ostvariti pobjede koje će im donijeti vrijedne bodove i dodatan poticaj za sami kraj prvenstva.

Nažalost izgubili smo danas dva boda, nismo iskoristili neke svoje šanse i dobru igru. Mogu samo čestitati svojim igračima na želji i zalaganju, danas nas nije nagradilo, ali čim smo malo kompletniji to je drugačija priča na terenu. Protivnicima čestitam na fer i korektnoj igri. – trener Papuka, Ante Bulat.

HAJDUK - BUDAINKA KOLONIJA 10:0

Domaći Hajduk je u Pakracu opravdao ulogu favorita te su u vrlo raspucanom dvoboju slavili 10:0 (8:0) protiv vrlo slabe Budainke. Odmah u prvom dijelu su domaćini riješili pitanje pobjednika jer su zabili čak 8 pogodaka. Već u 3. minuti Stjepan Petrović je zabio za 1:0. U 10. minuti smo vidjeli čak 2 pogotka, a strijelci su bili ponovno Petrović te Ivan Keć. 10 minuta poslije bilo je već 4:0, kada ja precizan bio Franko Zandona.

U 22. minuti Niko Čuljak podiže na 5:0, a u 33. minuti Filip Kligl zabija za 6:0. U 42. i 45. minuti Hajduk je zabio za 7:0, a potom i 8:0 preko Zandone i Čuljka. U drugom dijelu domaćini su posao odradili do kraja, a uspjeli su zabiti još dva pogotka. Prvo je u 72. minuti Stjepan Dietzman zabio za 9:0, a konačnih 10:0 postavlja njegov brat Filip u 78. minuti. 

SLAVONAC - JAKŠIĆ 2:1

Odigran je i posljednji susret današnjeg programa, a u trostrukom dosuđivanju kaznenog udarca bolje su se snašli domaćini te slave pobjedu 2:1 (1:1). Već u prvih 10 minuta dosuđena su dva kaznena udarca. Poveli su domaćini u 6. minuti, jedanaesterac je realizirao Filip Bungić. Već minutu poslije i gosti dobijaju najstrožu kaznu, a koju u pogodak realizira Domagoj Kovačević. U drugom dijelu mreže su mirovale do pred kraj, kad je treći kazneni udarac za pobjedu domaće momčadi realizirao Bungić svojim drugim pogotkom te tako bodovi ostaju u Novoj Kapeli.

U nedjelju su odigrana i posljednja tri susreta 22. kola MŽNL PŽ-SB. Vodeći Svačić pred sami kraj prvenstva ne popušta te nastavlja s pobjedama prema naslovu prvaka, a nakon dugo vremena Lipik teren napušta bez pobjede. 

SLOBODNICA - SVAČIĆ 0-5

Oglas Znali su u redovima vodeće momčadi prvenstva kako idu na teško gostovanje, no na terenu se to nije osjetilo. Svačić je ozbiljno shvatio ovaj susret te su slavili 0:5 (0:1). Početnih 40 minuta se gledao zanimljiv nogomet, no mreže se nisu tresle. Golijada je krenula upravo u toj 40. minuti, kada je za 0:1 gostiju bio Josip Nižić.

S tim rezultatom se otišlo na predah, a u nastavku su gosti u potpunoj rapsodiji uvjerljivo potvrdili pobjedu. Odličan je bio Tomislav Žuljević, koji pokazuje odličan nogomet u cijeloj sezoni, danas je postigao hat-trick. U rasponu od 51. do 68. minute Žuljević je zabio svoja tri pogotka, a prije trećeg se ugurao Ivan Krizmanić pogotkom u 59. minuti te su tako gosti vrlo uvjerljivo slavili.

Zaslužena pobjeda na teškom gostovanju, ali odlična partija danas nakon svih silnih problema u igračkom kadru! Idemo iz kola u kolo, blizu smo konačnog cilja usprkos problemima koji nas prate. Čestitke domaćinu na fer igri i sucima na dobrom suđenju!Mario Tadić, Svačić.

SIKIREVCI - ZADRUGAR 1:2

Vrlo dobar susret se igrao i u Sikirevcima, a pred sami kraj utakmice uspjeli su gosti iz Oprisavaca slaviti 1:2 (0:1). Jako dobro je Zadrugar krenuo u susret te su poveli već u 10. minuti na Placu pogotkom Kristijana Blaževića.

Usprkos dobrom početku dvoboja, do predaha se nisu mreže tresle te se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom gostiju. Tek posljednjih 10 minuta donijelo je rješenje konačnog pobjednika ovog susreta. Izjednačili su Sikirevci u 82. minuti preko Mateja Lučića, a konačnih 1:2 te 3 boda Zadrugaru donio je Tomislav Galovac pogotkom u 87. minuti.

Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, ali moram pohvaliti domaćina koji nas je predvođen Karlom Kokanovićem dobro namučio. Visili smo drugo poluvrijeme, ali nas je trenutak inspiracije Tomislava Galovca doveo do pobjede. Čestitke sudačkoj trojci i domaćinu koji je bio jako dobar, ali još veće čestitke mojim igračima. –trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

DINAMO - LIPIK 1925 3:0

Nakon odličnog perioda rezultata, nogometaši Lipika danas su morali kapitulirati. Zasluženi za to su nogometaši domaćeg Dinama, koji su slavili 3:0 (1:0). Jako dobar početak domaće momčadi okrunio je Marko Mirosav pogotkom u 34. minuti iz kaznenog udarca. U nastavku susreta uspjeli su domaćini potvrditi pobjedu protiv neugodnog gosta, a najviše se u tome iskazao Valentin Mikić.

Prvo je u 68. minuti Mikić zabio za 2:0, a onda je i u sudačkoj nadoknadi utakmice zabio za konačnih 3:0 domaće momčadi. Nakon silnih problema sa sastavom u posljednje vrijeme, polako se Dinamo budi, a upravo ovakve pobjede donose mir na Park.

Danas smo zaslužili tri boda prije sve pristupom. Bili smo mirni i koncentrirani, uspjeli smo iskoristiti neke šanse i sačuvati naš gol. Čestitam gostima na fer utakmici, a svojim dečkima čestitam na dobroj utakmici i osvojenim bodovima. Krunoslav Podoljak, Dinamo.

U 23. kolu, u subotu, 14. 05. 2022. u 17,45 sati sastaju se Hajduk - Dinamo, Budainka Kolonija - Papuk i Jakšić - Slobodnica dok će od 19,45 sati igrati Tomislav - Slavonac. U nedjelju, 15. 05. 2022. u 17,45 sati igrat će Mladost - Požega, Svačić - Sikirevci i Zadrugar - Lipik 1925. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 401 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Svi 2022 11:16