Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Svi 2022 09:40

Croatia na svom Grabovcu odigrala neodlučeno sa Slogom (Trenkovo) u 22. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 22. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dvije utakmice odigrane su u subotu, a pet u nedjelju. Croatia je u Mihaljevcima na svom stadionu Grabovac u susjedskom derbiju protiv Sloge (Trenkovo) odigrala neodlučeno, 1:1 i ostala bez 2 očekivana boda. 

Subota je donijela prva dva susreta 22. kola 1. ŽNL Požeško slavonske u kojima su četiri od šest bodova otputovali prema Dobrovcu odnosno Obriježi.

DINAMO – CROATIA (DO) 1:1

Dinamo i Croatia u konačnici su podijelili bodove nakon zanimljivih 90 minuta u kojima su obje momčadi imale po nekoliko prigoda doći i do sva tri boda. Nekako uobičajeno Dinamo je rano došao do vodstva, strijelac je u 7. minuti bio Ivan Triska. Kada se već činilo da će Dinamo na odmor s minimalnim vodstvom gosti ipak dolaze do poravnanja. Strijelac je, pogađate, Marko Giacometti. U drugom dijelu su mreže mirovale pa se na kraju obje strane moraju zadovoljiti po bodom.

MLADOST – DOBROVAC 0:1

U Pavlovcima vlada ozbiljna kriza rezultata, prava je sreća za Mladostaše da su odradili izvrsnu jesen i debelo se osigurali od ispadanja, kako u proljeće skupljaju bodove imali bi se Sulkovci i Sloga pravo nadati da će i jedni i drugi ostati prvoligaši. No, poraz od Dobrovca ne ide u sferu nekakvih teških podbačaja jer protivnik je jako dobra ekipa čak i uz puno izostanaka i samo 13 igrača u kadru. Mladost je imala i manje… Gostima je tri boda osigurao Božo Tutić nakon sat vremena igre, a zanimljivo da je Dobrovac u proljeće neporažen na gostovanjima, dvije pobjede i dva remija imaju van svog stadiona.

Danas nas je bilo 11. Igra se popravila, nije nas htio gol, greška primamo gol i novi poraz. Dobra otvorena utakmica, čestitke gostima – poručio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

Želim čestitati svojim dečkima na zasluženoj pobjedi. Danas smo svi bili na razini i dobro odigrali fazu obrane. Kada smo koncentrirani svih 90 minuta onda ti igra vrati sve ono za što se boriš. Otišli smo tiho na utakmicu a vraćamo se kao pobjednička ekipa sa osmjehom na licu i pjesmom u zraku. Zig Zag Dobovac! Bravooooo dečki – ne krije oduševljenje Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

U nedjelju je odrađeno i preostalih 5 utakmica 22. kola nakon kojih je praktično sigurno da će Kaptol ponovno slaviti naslov prvaka, dok je na dnu zapravo došlo do promjene iako je i dalje Sloga na dnu. No, ako nakon posljednjeg kola Trenkovčani i Sulkovčani budu poravnati u 2. ŽNL će momčad Sulkovaca.

GRANIČAR – OMLADINAC 3:0

Adam is back! Dva prekrasna gola prvog topnika lige u domaćem dvoboju protiv Omladinca bili su dovoljni za pobjedu, za svaki slučaj pridružio mu se prekaljeni Željko Turić koji je pogodio za vodstvo od 2:0. Kako su dva pogotka pala u samoj završnici konačni rezultat možda malo i vara, no bodovi zasluženo ostaju u Zagrađu. 

Danas smo pobijedili sami sebe i svoje mogućnosti jer nismo imali igrača za popuniti zapisnik, žuti kartoni su nam desetkovali momčad. U početku je to bila ravnopravna utakmica ekipa koje su čekale grešku protivnika. U jednoj našoj akciji našao se najbolji strijelac Adam Srdarević i rutinski matirao vratara gostiju i s tim rezultatom idemo na odmor. U nastavku utakmice bilo je prilika na obje strane, u jednoj našoj svoju priliku je iskoristio i majstorski ostavio vratara gostiju na krivoj nozi Željko. I pred kraj utakmice šlag na tortu i mali šou Adama Srdarevića, zasluženo najboljeg strijelca 1.ŽNL koji je povukao loptu od centra i nanizao nekoliko igrača i postavio konačnih 3:0 za Graničar i učvrstio nas na petoj poziciji tablice. Čestitam gostima a posebno svojoj ekipi na borbenosti, zalaganju na koncu i na zasluženoj pobjedi. Trećoj pobjedi u nizu i nova tri boda. Lijepo je pobjeđivati, uvijek to govorim svojim igračima i zato uživajmo do slijedeće utakmice u subotu u Kuzmici – komentar je Darka Čengića, trenera Graničara.

Čekamo svi 5.6.2022., 19:45 sati da završi cirkus Colorado. Čestitke domaćinu na pobjedi i pogotovo bih pohvalio sudačku trojku na čelu sa gospodinom Zec Oliverom koji je odradio utakmicu trkački i tehnički bez greške – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

GRAŠEVINA – KUZMICA 0:0

Žestok okršaj u Vetovu završen je bez pobjednika i bez golova. Kuzmičani su na onu gostujuću pobjedu u Rajsavcu vezali bod u Vetovu i “ispravili” dojam isključivo domaćinske momčadi. Pune ruke posla imao je Hrvoje Grgić, na kraju su gosti skupili čak 7 žutih kartona, dok su domaći dobili tri komada. Iako je bilo poprilično prigoda na obje strane, vratari i obrane su odradili posao kako treba pa su mreže mirovale svih 90 minuta.

– Moram prvo svojim dečkima dobili su dobre batine i izdržali dečki svaka čast. Utakmica otvorena i pravo muška. Mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, ali mreže su danas mirovale . Nismo iskoristili svoje šanse ,ali i gosti su imali svoje. Moram reći da bi nas osobe koje vode utakmicu(pravdu) trebale zaštititi od određenih startova i reagirati na pravi način. Gostima sretno dalje. Mojim dečkima još jednom – bravo momci! – rekao nam je Dario Pažin, trener Graševine.

CROATIA (M) – SLOGA 1:1

Sloga je napravila ogroman posao i pokazala kako nekada jedan bod može biti ogroman. Njime su ostali posljednji u ovom trenutku, ali nakon zadnjeg kola u slučaju istog broja bodova na pozicijama koje odlučuju o promociji ili ispadanju odlučuje međusobni skor u kojem je Pavkovićeva momčad bolja od Sulkovaca.

Croatia je očigledno odustala od borbe za naslov, potpuno su izvan forme i do kraja sezone više moraju misliti kako sačuvati drugo mjesto nego pogledavati prema Kaptolu. Mario Rudar je već u 4. minuti donio prednost Croatiji i činilo se da sve ide očekivanim tokom, no nakon toga gosti su uspješno čuvali svoju mrežu i u samoj završnici prvog dijela po dobroj staroj “tko će kome nego svoj svome” preko Matije Akika dolaze do iznenađujućeg poravnanja. Kako ni u drugih 45 minuta, pa ni nekoliko minuta s igračem više Croatia nije svladala Novinca veliki bod putuje uzvodno Veličankom do trenkovačkog parka.

Trener Croatie Marko Krmpotić kratko je poručio da je bez komentara nakon ove utakmice.

Čestitam svojim momcima na velikoj borbenosti! Danas smo zasluženo uzeli bod protiv odlične domaće ekipe – komentirao je Tomislav Pavković, trener Sloge.

KAPTOL – BSK 2:1

Izvrsnu utakmicu odigrali su Kaptol i BSK, i jedni i drugi prilično rasterećeni iako je Kaptolu bilo bitno ovo proći kako bi naslov bio praktično osiguran. Dominirao je Kaptol u prvom dijelu, došao do vodstva preko neumoljivog Branka Sadileka, no ni gosti nisu bili bezopasni, u prvih 45 minuta mladi Ivan Mikić je dva puta spašavao nakon dobrih udaraca Gabrijela Marčinovića.

U nastavak Bučani kreću otvorenije i već nakon 6 minuta igre nakon sjajne kontre u kojoj je najveći dio posla obavio najbolji strijelac Bučana, a asistirala im je i “poledica” koja je porušila dva domaća igrača, lopta je došla do kapetana Tomislava Tvrdya koji doslovno iz iste situacije i s istog mjesta kao i Sadilek pogađa za 1:1.

U 71. minuti gosti ostaju s igračem manje, možda malo prestrogo nakon sudara s protivnikom na centru drugi žuti zaradio je Tomislav Mahulik, a vrlo brzo to Kaptol koristi i ponovno dolazi do vodstva. U 78. minuti Matias Šulc s desne strane ubacuje i “u trepavicu” na 6 metara od gola pogađa Sadileka koji takve stvari ne propušta. Odmah u sljedećem napadu promašaj Pavelića sa 2-3 metra, a onda Šulc na prilično glup način zarađuje dva kartona u jednoj minuti, prvi zbog starta, drugi zbog prigovora pa se brojčano stvari poravnavaju.

Bučani su do kraja dva puta opasno zaprijetili, posebno dobro iz tog slobodnog udarca kada Mikić još jednom sjajno reagira i čupa iz donjeg lijevog kuta odličan udarac Gabrijela Marčinovića. Imali su gledatelji što vidjeti, domaći posebno, oni polako mogu krenuti s pripremama za završnu proslavu naslova prvaka!

Prava utakmica danas u Kaptolu, znali smo da nas čeka teška borba protiv odličnog gosta, jaki su u duelu i natjerali su nas na maksimalni angažman. Šteta što kod 1:0 nismo iskoristili neku od naših prilika da riješimo pitanje pobjednika. U drugom poluvremenu gosti su se razigrali, više nisu razmišljali samo kako se obraniti pa je bilo stvarno zanimljivo. Mislim da je u konačnici pobjeda zaslužena, imali smo više pravih prilika. Čestitke gostima na dobroj utakmici, a posebno mojim igračima što su još jednom dali sve od sebe i došli do nove pobjede – izjava je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

Lošiji ulazak u utakmicu donesi nam gol zaostatka, kasnije kad smo se malo stabilizirali, dobro je to izgledalo. U drugo poluvrijeme ulazimo pun gas gdje dajemo gol za poravnanje rezultata, kasnije dobivamo crveni gdje nas to malo remeti i Kaptol dolazi u vodstvo. Svojoj ekipi nemam šta zamjeriti odigrali su muški i trkački korektno i čestitam im na tome. Kaptolu čestitam na pobjedi i vjerojatno na naslovu prvaka, zasluženo jer su imali najduže nekakvu konstantu – poručio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SLAVEN – SULKOVCI 7:1

Kako se i očekivalo bila je to igra mačke i miša. Puno kvalitetniji Slaven već se udomaćio u Buku pa se i ne osjeća kao gost na Hrvatskinji. Sulkovčani u ovom trenutku nisu dorasli ekipama iz gornjeg doma ljestvice, ali ovako visok poraz sigurno boli.

Prvo poluvrijeme završeno je s dva gola prednosti za Gračane, strijelci su bili Robert Nović i mladi Mateo Pavlović, a čim se krenulo s centra u nastavku već je bilo 3:0, krenuo je show Mateja Poljakovića koji je u samo 14 minuta spakovao hattrick! Počasni pogodak Sulkovaca djelo je gradačkog zeta Ivana Vidmara, dok su osim Poljakovića strijelci za Slaven bili Dario Starčević i Davor Kaurić.

Čestitam mojim dečkima, sve su rekli na terenu što pokazuje i konačni rezultat – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

U 23. kolu, u subotu, 14. 05. 2022. u 19,45 sati sastaju se Kuzmica - Graničar dok će u nedjelju, 15, 05. 2022. u 17,45 sati igrati Croatia (DO) - Croatia (M), Slaven - Mladost, Sulkovci - Kaptol, BSK Buk - Dinamo, Sloga - Graševina i Omladinac - Dobrovac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 446 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Svi 2022 11:15