Ponedjeljak, 16 Svi 2022 09:30

U 23. kolu MŽNL Dinamo poražen u Pakracu, a Požega u Sibinju

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 23. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrana četiri susreta. Drugoplasirani NK Tomislav (DA) obilježio je visoku pobjedu protiv Slavonca sačuvavši tako teoretske izglede za naslov, a Hajduk iz Pakraca se na domaćem terenu raspucao protiv Dinama iz Vidovaca. Pobjede su ubilježili i Jakšić protiv Slobodnice te Papuk u gostima kod fenjeraša Budainke. 

TOMISLAV - SLAVONAC 4:0

Domaćini iz Donjih Andrijevaca nužno su tražili pobjedu kako bi zadržali kakve takve izglede na naslov, a do nje su došli visokom pobjedom od 4:0 protiv Slavonca, uz dva kaznena udarca. Mreže su mirovale do 33. minute kada je mrežu gostiju načeo Ivan Jelić, a do poluvremena rezultat je već bio 2:0 kada je u 40. minuti preko udarca s bijele točke precizan bio Stjepan Tolić. Istoimeni igrač precizan je i u 54. minuti, ponovno iz jedanaesterca, dok je za konačnih 4:0 poentirao Igor Bešlić u 66. minuti.

–Jako dobra utakmica između dvije dobre ekipe. Mislim da smo mi danas bili bolji i potpuno zasluženo slavili. Slavonac se pokazao kao odlična ekipa ,odlično vođena s nizom odličnih igrača. Slavoncu zelimo sretno dalje, a mi se idemo pripremiti za slijedeće kolo. –za Sportalo komentirao je trener domaćina Ivan Pavković. 

HAJDUK - DINAMO 6:0

Nakon visoke pobjede u prošlom kolu nad Budainkom od 10:0, uslijedila je nova uvjerljiva pobjeda Pakračana od 6:0 protiv Dinama iz Vidovaca za ukupno jedanaestu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Domaćini su većinu posla odradili pravim malim blitzkriegom u prvom poluvremenu kada su unutar pet minuta riješili pitanje pobjednika sa tri brza pogotka, pa su tako između 37. i 42. minuta za Hajduk pogađali redom Dietzman, Keć i Majdanac.

U drugom poluvremenu također slična priča, tri pogotka domaćina, od kojih dva pogotka Filipa Matijaševića u 65. i 72. minuta, dok se za posljednji pogodak na utakmici pobrinuo Marin Čakarić u 77. minuti.

–Hajduku čestitam na zasluženoj pobjedi. A o nama se nema baš nešto reći , rezultat dovoljno govori.– kratak i jasan bio je strateg Dinama iz Vidovaca Krunoslav Podoljak. 

JAKŠIĆ - SLOBODNICA 4:2

U borbi dvije ekipe sa sredine ljestvice, gledatelji su u Jakšiću mogli vidjeti 6 pogodaka, a u takvim okolnostima bolje se snašao domaćin slavivši rezultatom 4:2 s kojim su pobjegli Slobodnici na četiri boda, dok je Slobodnica upisala treći uzastopni poraz u ovom natjecanju. Jakšić je poveo u 13. minuti prvim pogotkom na utakmici Marka Marića, a za odgovor gostiju morali smo čekati do 22. minute kada je za goste poentirao Silvio Velić. Slavlje gostiju kratko je trajalo jer je već nakon četiri minute Marko Grbeš vratio prednost domaćinu. Marić je svoj drugi pogodak večeri postigao netom prije kraja prvog poluvremena pa se tako na odmor otišlo sa prednošću domaćina 3:1. Domaćin je nastavio u sličnom tonu pa je za 4:1 egzekutor ponovno Grbeš, a utjehu gostima i konačni rezultat 4:2 donosi Marko Mišković 10-ak minuta prije kraja.

BUDAINKA -  PAPUK  2:3

U derbiju dvije posljednjeplasirane ekipe mogli smo vidjeti pregršt uzbuđenja, pa su tako osim pet golova i dva kaznena udarca na utakmici gledatelji mogli vidjeti čak 9 žutih kartona te crveni karton domaćinu za udaranje protivničkog igrača, a u takvim uvjetima do nova tri boda došli su gosti pogotkom za 2:3 pet minuta prije kraja susreta. Početak utakmice proveden je u znaku gostiju kada su gosti sa dva gola Nikole Miholića u 6. i 11. minute rano otišli na 0:2. Stvari su ubrzo krenule još gore za domaćina kada je zbog crvenog kartona igru morao napustiti Ivan Barišić u 25. minuti. No, kao da je taj crveni karton uspio probuditi domaćina pa su tako domaćini smanjili rezultat na 1:2 pogotkom Damira Mijića te se s tim rezultatom otišlo na odmor. Za izjednačenje se pobrinuo Josip Furjanić u 76. minuti, a za konačno slavlje gostiju iz Velike pet minuta prije kraja pogađa Nović Ivanović.

Nedjeljni program 23. kola MŽNL PŽ-SB obilježila je minimalna pobjeda vodećeg Svačića na domaćem terenu protiv Sikirevaca rezultatom 2:1 s kojom su se približili samo na korak od naslova prvaka. Osim lidera, domaću pobjedu osigurao je i Zadrugar nad Lipikom 4:1, a za potpuni trijumf domaćina u nedjeljnom programu pobrinula se Mladost iz Sibinja slavljem 3:1 nad Požegom. 

SVAČIĆ - SIKIREVCI 2:1

Svačić je tražio treću uzastopnu pobjedu kojom bi se potpuno približio naslovu prvaka te je preokretom u posljednjim minutama ostvario minimalnu ali izrazito vrijednu pobjedu nad Sikirevcima. Ovim trijumfom Svačić je praktički stavio jednu ruku na titulu, a za matematičku potvrdu trebat će im jedna pobjeda u preostala tri kola. No, daleko je to bilo od laganog posla za lidera. Gosti su se pokazali itekako tvrdim orahom te su čak i poveli u prvom poluvremenu i to pogotkom Filipa Lekića u 30. minuti.

S tim rezultatom otišlo se i na predah pa je to potaklo na znak za uzbunu kod domaćina. Kontinuirani napadi Svačića u drugom poluvremenu rezultirali su kaznenim udarcem koji je u izjednačenje pretvorio Tomislav Žuljević u 60. minuti. Isti igrač u 89. minuti režira potpuni preokret koji će se kasnije pokazati možda i vrijedan titule.

ZADRUGAR - LIPIK 1925 4:1

U dvoboju dvije momčadi pri vrhu tablice, domaćini su sigurnom pobjedom od 4:1 prešli današnje takmace na ligaškoj ljestvici te sada Zadrugar zauzima treće mjesto međužupanijske karavane. Domaćin je rezultatski dominirao tijekom cijele utakmice, dok su se gosti mogli utješiti samo počasnim pogotkom pred sami kraj susreta. Jedini pogodak koji smo vidjeli u prvom poluvremenu djelo je Kristijana Blaževića, te se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću domaćina.

Prednost domaćina je udvostručena u 54. minuti kada je strijelac bio Tomislav Galovac. Ubrzo nakon drugog pogotka domaćin je sa dva pogotka u 64. i 69. minuta u potpunosti prelomio susret u svoju korist; egzekutori su bili Kolesarić te Blažević kojemu je u ovom susretu to bio drugi zgoditak. Do kraja susreta gosti su uspjeli postići počasni pogodak; poentirao je Leonardo Rusmir za konačnih 4:1 i nešto ljepši dojam za poprilično loše popodne za goste iz NK Lipika.

 - Zaslužena pobjeda u fer i korektnoj utakmici, sve čestitke mojoj ekipi na pobjedi i igri,pohvala gostima i sudačkoj trojici. – trener NK Zadrugar, Braslav Ostojić.

- Čestitam domaćinu na potpuno zasluženoj pobjedi, bili su bolji u svim segmentima igre i sva sreća što rezultat nije bio i puno veći jer po prikazanoj našoj igri trebao biti i veći. Nama preostaje da se što prije rekuperiramo i okrenemo polufinalu kupa.Hvala domaćinu na gostoprimstvu, a sudačkoj trojci još veće čestitke jer su bili bez greške svaka čast. – za Sportalo je komentirao strateg NK Lipik 1925, Mario Milašinović.

MLADOST -  POŽEGA 3:1

Domaćin iz Sibinja došao je do sedme domaće pobjede te ukupno osme u cjelokupnom dosadašnjem dijelu prvenstva svladavši goste iz Požege te tako im nanijeli deveti prvenstveni poraz. Domaćinu će ova tri boda itekako dobro doći za potencijalni napredak na prvenstvenoj ljestvici s obzirom da se eventualno mogu podići i do osmog mjesta do kraja sezone. No, na početku se susreta činilo da utakmica ide u potpuno drugom smjeru.

Već u drugoj minuti šok za domaćina susreta! Gosti dolaze u vodstvo, strijelac je Ivan Blim. Početni šok itekako je utjecao na domaćina tako da do poluvremena nisu imali konkretan odgovor na vodstvo Požege. Na izjednačenje čekalo se sve do 58. minute kada mrežu gostiju otključava Tomislav Čudina, a isti igrač je već nakon osam minuta zaslužan za potpuni preokret Mladosti za 2:1.

Nervozna i rastrgana utakmica učinila je svoje, mnogobrojni prekidi rezultirali su i mnogim prigodama, ali do novog gola čekalo se sve do duboko u sudačkoj nadoknadi kada “točku na i” u Sibinju postavlja Filip Novak za slavlje domaćina 3:1.

U 24. kolu, u subotu, 21. 05. 2022. u 18,15 sati sastaju se Lipik 1925 - Svačić i Papuk - Hajduk dok će od 20,45 sati igrati Slavonac - Mladost. U nedjelju, 22. 05. 2022. u 18,15 sati igrat će Požega - Budainka Kolonija, Dinamo - Zadrugar, Sikirevci - Jakšić i Slobodnica - Tomislav. 

Pročitano 401 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Svi 2022 12:46