Ponedjeljak, 16 Svi 2022 09:31

Croatia odigrala neriješeno na gostovanju u Donjoj Obriježi u 23. kolu 1. ŽNL, Kaptol novi prvak

POŽEGA - Proteklog vikedna odigrane su sve utakmice 23. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Nogometaši Kaptola uspješno su odradili i posljednju prepreku na putu do naslova prvaka. Ono što se odavno činilo izvjesnim sada je postalo i matematički sigurno, nakon pobjede u Sulkovcima momčad Kreše Poletija postala je 3 kola prije kraja nedostižna svim konkurentima. Bilo je to kolo gostiju, ili dan gostiju, jedini domaćin koji je slavio u 23. kolu je Kuzmica koja je u subotu bila bolja od Graničara.

KUZMICA – GRANIČAR 3:1

Kuzmičani su unatoč brojnim izostancima složili dovoljno dobru momčad da pobjedi goste iz Zagrađa i nastavi sa sjajnim rezultatima na domaćim utakmicama, tomu su pridodali i nekoliko uspješnih izleta pa je za njih sezona već sada sasvim uspješna. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Josip Novak s bijele točke, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Kuzmice. U samom otvaranju nastavka Luka Šporčić je poduplao prednost domaćina, dok je u 77. minuti Josip Srdarević vratio nadu gostima, no nije ona dugo tinjala, 5 minuta kasnije Ivan Bulaja je postigao pogodak za konačnih 3:1. 

– Večeras nismo uspjeli odigrati na razini koja bi bila dostatna za nešto više. U prvom poluvremenu naš igrač je nesretno ostavio ruku u koju ga je udarila lopta i Kuzmica vodi 1:0. Poslije odmora u 47. minuti primamo gol i već je 2:0 za domaćina. Uspjeli smo smanjiti rezultat golom Josipa Srdarevića ali više od toga nismo mogli. Još jednim golom Kuzmice domaćin je zaključio utakmicu. Čestitam Kuzmici i igračima na pobjedi, a svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti. I porazi su sastavni dio igre pogotovo ako iz njih nešto naučiš i ne radiš greške koje smo danas radili. Nadam se da će nas ovaj poraz psihološki ojačati da se izdignemo i dostojanstveno odradimo ostala tri kola prvenstva – poručio je Darko Čengić, trener Graničara.

SULKOVCI – KAPTOL 0:3 

Kako je i očekivano Kaptol je uspješno odradio gostovanje u Sulkovcima i sam si osigurao naslov prvaka, ekipa iz Donje Obriježi pobrinula se da to već sada bude vrlo uvjerljivo. Sulkovljani su se borili koliko su mogli, ali s obzirom na razliku u kvaliteti bila je to borba s vjetrenjačama. Po tko zna koji put prvo ime Kaptola bio je Branko Sadilek, čovjek je stroj za golove, kao vino, što stariji to bolji! Dva komada spremio je iza leđa Saše Banovića, a konačnih 0:3 postavio je Andrija Puljašević. Nakon ove utakmice i službeno je objavljeno da se na kraju sezone od aktivnog igranja oprašta Ninoslav Parmaković, takva karijera i takva igračina oprašta se na jedini ispravan način – titulom prvaka. A slobodni smo reći da se oprašta i kao najbolji stoper lige unatoč poznim igračkim godinama. Klasa je vječna! 

– Prije svega čestitke dečkima, pa onda i upravi a zatim i svim ljudima koji su nam bili podrška da dođemo do naslova prvaka koji je mislim potpuno zaslužen. Nakon remija s Mihaljevcima smo sjeli, otvoreno popričali i nakon toga smo sve odradili stvarno maksimalno ozbiljno pa tako i današnje gostovanje u Sulkovcima. Domaćin se borio koliko je mogao, ali objektivno smo puno kvalitetniji, odradili smo ozbiljno, koliko je trebalo da pobjeda ne bude upitna. S obzirom da smo odradili posao koristim priliku da se i javno zahvalim svim dečkima, prije svih našim starijim dečkima, Nini, Miletu i Branku, a nakon njih svima do najmlađeg, svi su dali dio sebe za ovaj rezultat – rekao je za trener prvaka Krešo Poleti.

BSK – DINAMO 3:3

BSK je mislima u Lipiku, no bez obzira na to domaći remi s Dinamom je za Žute podbačaj. Dinamo kao i uvijek, ljudi igraju nogomet za čisti užitak, nikada nije dosadno i nikada nije bez golova! I u Buk su došli igrati, znali kazniti propuste domaćina i otišli u Rajsavac sa vrijednim bodom! Na Hrvatskinji je briljirao Jakov Jakić koji je bio trostruki strijeac za goste. U uvodnih 20 minuta dva je puta dovodio Dinamo u vodstvo, BSK se vraćao golovima iskusnog dvojca Jakovljević – Petković. U 28. minuti gosti su zapucali kazneni udarac za bijeg na +2, pa su se našli u problemu kada je Josip Jakovljević s iste pogodio za potpuni preokret i vodstvo BSK-a. Drugi kazneni udarac za goste u završnici u pogodak i bod pretvorio je sjajni Jakić i donio taj bod svojoj momčadi.

– Kad uđeš u utakmicu labavo od prve minute, ne možeš više ući u ritam, gubili smo vraćali se vodili na kraju bod svakome. Čestitam Rajsavcu na bodu, mi se okrećemo kupu i tu ćemo probati tražiti prolaz, nadam se sa puno više volje, želje i htijenja jer ovo danas je bilo jako loše – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

CROATIA DO – CROATIA M. 2:2

Mihaljevčani su u slobodnom padu, vjerojatno su ekipa koja se najviše raduje kraju sezone jer im je forma zaista loša. Krenuli su odlično u Obriježi, Nikola Vasić se još jednom upisao u strijelce, kako do odmora nije više bilo pogodaka činilo se da će drugoplasirana momčad lige doći do bodova, no u nastavku preokret domaće Croatije. Na 1:1 je poravnao nezaustavljivi Marko Giacometti, a kada je u 82. minuti Marin Sić pogodio za potpuni preokret domaćin je bio blizu slavlju, ali tri minute kasnije Lovro Zeljko spašava barem bod za donedavnog kandidata za naslov. – Čestitke domaćinu na osvojenom bodu, a čestitke i Kaptolu i kolegi Poletiju na osvojenom naslov prvaka – komentar je Marka Krmpotića, trenera gostiju iz Mihaljevaca.

SLOGA – GRAŠEVINA 2:2

Sloga je priredila novu senzaciju, nakon što su osvojili bod u Mihaljevcima, sada su otkinuli dva i Graševini, a sebi donijeli dodatnu prednost u odnosu na Sulkovce. Ovih 2:2 imaju dodatnu težinu kad se zna da su od 51. do 88. minute domaći igrali s igračem manje, a uz to su stigli i zapucati kazneni udarac.

– Otvorena utakmica sa puno šansi na obje strane i na kraju rekao bih najrealniji ishod – riječi su Tomislava Pavkovića, trenera Sloge.

– Tako to ide u ovoj fazi prvenstva. Teško je motivirati igrače, a još kada imaš 5 ozlijeđenih igrača od prošle utakmice onda ne mogu ni očekivati pobjedu. Malo nesreće malo neopravdano dosuđen jedanaesterac za domaćine u zadnjoj minuti i onda budeš sretan sa bodom. Ok, ipak čestitam svojim igračima na osvojenom bodu, pa još uvijek nismo izgubili utakmicu i to je odlično. Idemo dalje odraditi još 3 preostale utakmice. Domaćinima sretno dalje – poručio je Dario Pažin, trener Graševine.

OMLADINAC – DOBROVAC 1:1

Saša Poletto prošao je bez kartona, čak i bez žutog, a samim tim je “propala” anketa na sjajnoj facebook stranici Dobrovca, Banović – Poletto vjerovali ili ne – 0:0! Omladinac – Dobrovac 1:1 u prilično siromašnoj utakmici bez puno šansi. Prednost gostima u samoj završnici donio je Željko Popović, dok su u nastavku za nijansu bolju igru domaći okrunili golom Kristijana Lovrića za konačnih 1:1.

– Utakmica za nogometne sladokusce sa dva eurogola. Trka i kombinatorika sa oba dvije strane. Gosti zabijaju u zadnjoj minuti prvog poluvremena, mi se vraćamo golom Lovrića kod kojeg se vidi individualni rad i utakmica završava 1 1. Gostima želim sreću kao i nama što će nam biti potrebna još ova 3 kola – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Iako kao trener ne volim pričati koliko nas je falilo jer koga nema bez njega se može i mora ali ovaj put nas je falilo ipak previše, čak 10 igrača. Ovo govorim samo zato da pokažem koliko su to danas dobro odradili dečki koji su išli na utakmicu. Otišli smo sa 13 ratnika koji su dali sve od sebe i uspjeli odigrati lavovsku tekmu protiv uvijek nezgodnog Čaglina. Za suđenje ću samo reći – NO COMENT. Veseli me pristup mojih igrača i to što smo i dalje ostali neporaženi u gostima ove polusezone. Bravo dečki, zaslužili ste sve pohvale! Zig Zag – komentar je gostujućeg stratega Tomislava Kužileka.

SLAVEN – MLADOST 0:1

U 90 minuta stale su dvije serije, loša Mladosti i odlična Slavena. Kad uđeš prepotentno i napuhano obično prođeš kako su danas Gračani prošli. Mladost je odigrala pametnu, zatvorila se, odlično branila i na kraju iskoristila svoju jedinu pravu šansu. Gol je postigao Petar Barić u 73. minuti i on najbolje oslikava sve što se događalo na terenu. Tri domaća su se pogledavala, oklijevala tko će pokupiti loptu, a Barić je projurio pored njih i ušetao u gol i donio svojoj momčadi potpuno zaslužene bodove.

– Potpuno zaslužena pobjeda Mladosti. Moji dečki danas nisu bili zainteresirani za borbu, bodove smo upisali unaprijed i završilo je na jedini način kako može završiti takva utakmica. Nadam se da će nam ovaj poraz otvoriti oči i da ćemo izvući pouku iz njega – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

– Vašarište je naš teren tu rušimo favorite. Svaka čast mojim dečkima, opet nas je bilo malo, ali zbog ovakvih utakmica se voli nogomet. Borili su se jedan za drugoga, uklizavali i skakali na svaku loptu, i poslije utakmice svi se mogu ponosno međusobno pogledati. Slaven je imao inicijativu, ali da sad još igramo oni nam ne bi dali gol kako smo se borili, a mi smo jednom morali ubosti. Utakmica koja nam vraća dobru atmosferu i mir do kraja prvenstva – poručio je zadovoljni Igor Smoljanović, trener Mladosti.

U 24. kolu, u subotu, 21. 05. 2022. u 18,15 sati sastaju se Mladost - Omladinac i Dinamo - Sulkovci dok će u nedjelju, 22. 05. 2022. u 18,15 sati igrati Dobrovac - Kuzmica, Graničar - Sloga, Graševina - Croatia (DO), Croatia (M) - BSK Buk i Kaptol - Slaven. 

(sportalo.hr)

Pročitano 401 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Svi 2022 12:22