Ponedjeljak, 23 Svi 2022 09:07

U 13. kolu 2. ŽNL Parasan poražen u Bučju, Lipa uvjerljivo svladala Ovčare

POŽEGA - Tek što je krenula 2. Županijjska nogometna liga Požeško slavonska stigla je svome kraju, a sljedećeg vikenda pada odluka o prvaku. Čak tri kluba se imaju pravo nadati naslovu, Parasan i Dragovoljac realnije, Graničar potajno jer mu treba pravo sportsko čudo da se vrati u 1. ŽNL nakon samo jedne sezone.

U posljednjih 90 minuta Parasan i Dragovoljac kreću sa po 28 bodova, a Graničar s 25 i svi imaju svoju računicu. Graničar do titule može uz pobjedu u posljednjem kolu i poraze oba vodeća kluba, u tom slučaju svi bi imali po 28 bodova, a Graničar bi bio prvak jer bi u novoj mini tablici ovog trojca bio najuspješniji sa 8 osvojenih bodova dok bi Parasan i Dragovoljac imali po tri. U tom posljednjem kolu sastaju se Graničar i Hrvatski dragovoljac u Drenovcu te Parasan i Lipa Pod selom u Golobrdcima.

U slučaju da pobjede odnesu Parasan i Dragovoljac prvak bi bio Parasan i to samo zbog jednog pogotka u gostima, naime, oba međusobna ogleda završena su podjelom bodova, u Golobrdcima bez golova, u Drenovcu sa po jednim na svakoj strani.

Što se prošlog kola tiče derbi se igrao u Bučju, a domaći Graničar je do nogu potukao goste iz Golobrdaca. U prvom dijelu dvostruku prednost Graničaru donijeli su Marko Dukić i prvi strijelac lige Josip Šubara, dok je pobjedu sredinom drugo poluvremena zapečatio Renato Štefančić.

Dragovoljac je svoj posao uspješno odradio u Eminovcima, od derbija ni d ponajprije zahvaljujući Emanuelu Brusu koji je domaćina načeo već u 4. minuti, a do kraja postigao hattrick, dok su po još pogodak postigli Josip Brkić i Jurica Turčin za velikih 5:0.

Lipa je protiv Ovčara uštimala napadački dio igre i spremna čeka gostovanje u Golobrdcima, posebno će lider paziti na Marina Mijatovića koji je čak šest puta gađao gostujuću mrežu. Osim njega strijelci za Lipu bili su Dario Petrović i Adam Rodić, dok je, recimo to tako, poraz Ovčara ublažio Danijel Kovačević.

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Dinamo i BSK u Badljevini. Gosti iz Biškupaca su u 10. minuti imali dva gola prednosti uz po gol Pere Vidovića i Filipa Ivičića, no na odmor se otišlo u egalu, za domaće su strijelci bili Dalibor Čakarić i Matija Zdešić. Četiri pogotka u prvom dijelu izgleda poput kamilice u usporedbi s drugim.

Slijede dva domaća gola, najprije Marka Kokalovića a onda još jednom Zdešića, a nakon toga gosti nakon isključenja Ivičića ostaju s igračem manje što ih ne smeta da preko legendarnog Pere Vidovića smanje zaostatak na 4:3.

Nakon toga Dinamo zabija još dva, ponovno je na djelu Matija Zdešić koji kompletira hattrick, da bi u 85. minuti činilo se točku na i stavio Stipo Šugić. Nije kraj kad je kraj, nego kad Pero Vidović kaže da je kraj, u završnici napadač BSK-a zabija još dva, ukupno četiri na utakmici, smanjuje na 6:5, što i ostaje konačni rezultat ove uzbudljive utakmice.

Utakmice posljednjeg, 14. kola igraju se u nedjelju, 29. 05. 2022. u 18,15 sati. Sastaju se Parasan - Lipa, Ovčare - Dinamo, BSK - Eminovci i Hrvatski dragovoljac - Graničar.

(sportalo.hr)

Pročitano 479 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Svi 2022 09:40