Ponedjeljak, 23 Svi 2022 09:17

U 24. kolu 1. ŽNL Croatia poražena na svom Grabovcu od BSK Buka

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 24. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu su odigrane prve dvije utakmice u kojima su domaći Mladost i Dinamo zajednički zabili čak 13 pogodaka i naravno osvojili svih 6 ponuđenih bodova.

MLADOST – OMLADINAC 6:1 

Pavlovčani su nakon poprilične krize vezali dvije pobjede i sada sezonu mirno privode kraju u ugodnom raspoloženju. Ekspresno su došli do dva gola prednosti, do treće minute Vidmara su matirali Tomislav Vinković i Antonio Šarić, a u nastavku golijadu nastavili Nikola Đak, Ante Veselin i Kristijan Kelebuda, te još jednom Vinković, dok je počasni pogodak Omladinca s bijele točke postigao Ivan Blagojević i tada na kratko vratio goste u igru, no na kraju Pavlovčani vrlo uvjerljivo slave domaću pobjedu. 

Treća minuta 2-0, ozbiljan ulaz u utakmicu, ekipa više manje kompletna i tri boda u mirnoj utakmici – kratko je rezimirao Igor Smoljanović, trener Mladosti.

Nemam komentara, ne pitajte ništa. Mi smo NK Santa Claus – rekao je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

DINAMO – SULKOVCI 7:0

Pogodili smo da će biti puno golova u dvoboju Dinama i Sulkovaca, ali nismo njihov raspored. Dinamo je očekivano pogodio, ali je neočekivano konačno sačuvao svoju mrežu. Sulkovci pak sve manje nade imaju da će sačuvati prvoligaški status u posljednjih 180 minuta, no nada i dalje živi, osim ako je Sloga danas ne ugasi.

Dinamo je zabio tri komada u prvom dijelu, strijelci su bili Jakov Jakić i Zvonimir Metić, dok je utakmicu autogolom otvorio Stjepan Majetić. U nastavku još četiri domaća gola, Jakić je pogodio i s bijele točke, a nakon njega po gol su postigli Mirko Blašković, Josip Glavaš i Đuro Katić.

U nedkelju je s novih 5 utakmica zaključeno 24. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske. 

DOBROVAC – KUZMICA 4:0

Izvrsna utakmica u Dobrovcu i na kraju uvjerljiva pobjeda domaćina. Možda i malo preuvjerljiva jer i gosti su imali svoje šanse i mogli do ponekog pogotka, ne do toliko da uzmu bod, ali da to izgleda pristojnije svakako da. Kužilekove trupe su se pravilno rasporedile, po dva pogotka u svakom poluvremenu, u prvom su put prema pobjedi utabali Željko Popović i Matej Nemeth, dok su posao u nastavku zaključili Bruno Jozipović i Darko Derenj. 

Danas smo odigrali pametno utakmicu. Protivnik se je povukao i čekao svoje prilike iz kontre ali smo bili strpljivi i napravili sve ono sto smo se dogovorili. Zasluženo smo pobijedili i uzeli vrijedna tri boda kod kuće. Dečkima čestitam na odličnoj utakmici a gostima sretno do kraja prvenstva. Sljedeće kolo idemo na nezgodno gostovanje u Trenkovo koji se bori za opstanak ali ćemo to odraditi i odigrati korektno, sportski i pošteno jer mislim da je to najvažnije – za Sportalo je rekao Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

GRANIČAR – SLOGA 1:1

Malo po malo Sloga skuplja bodove, jedan po jedan i sad su već na +2 u odnosu na Sulkovce, ako osvoje još jedan u posljednja dva kola Sulkovci moraju čak 4 da bi eventualno bili ispred Pavkovićeve momčadi. Graničar je očekivano dominirao, imao posjed, imao i prilike ranije riješiti pitanje pobjednika, ali hrabri gosti nisu odustajali čak ni kada ih je prvi topnik lige Adam Srdarević šokirao već u prvoj minuti. Borila se Sloga, sačuvala svoju mrežu u ostatku prvog poluvremena i onda ona preko Matije Akika šokirala domaćina i došla do poravnanja. Unatoč naporima domaćina, unatoč manjku igrača i svim šansama Graničara Sloga je sačuvala svoju mrežu do kraja i došla do velikog boda.

Znali smo da će danas biti teška utakmica zbog motorijade i koncerata i da se Sloga bori za svaki bod kako bi ostali u 1.ŽNL. Par igrača nije bilo na raspolaganju ali to nije i ne može biti opravdanje za današnju podjelu bodova. Otvorili smo odlično utakmicu i već u 1. minuti pobjegao je Jakovljević, odlično ubacio i pogodio Adama Srdarevića u trepavice kojem nije bilo teško spustiti loptu u mrežu u njen nebranjeni dio. Do odmora smo se zadovoljili učinjenim ali to u nastavku nije bilo dovoljno jer gosti prolaze kroz našu obranu i već je 1:1. Imali smo još prigoda ali danas lopta nije htjela u gol gostiju. Čestitam gostima na zasluženom bodu i svojoj ekipi na zalaganju tijekom utakmice. Zaželio bih i sretan put u mirovnu misiju našim Adamu Srdareviću i Dini Adžiću, Sretno im i neka se što prije vrate. Hvala im za sve što su dali klubu – izjava je Darka Čengića, trenera Graničara.

– Obostrano vrlo borbena utakmica svih 90 minuta i na kraju mislim najrealniji rezultat – komentar je Tomislava Pavkovića, trenera Sloge.

GRAŠEVINA – CROATIA (DO) 7:0

Graševina je do vrha napunila mrežu gostiju iz Donje Obriježi i uz pomoć BSK-a izbila na drugo mjesto. Gosti su u samom otvaranju promašili zicera, a nakon toga potpuna dominacija Graševine koja je mogla i do dvoznamenkastog učinka. Ovako, po dva pogotka postigli su Branko Šaur i Dean Pavić, a po jedan redom Mirko Soldo, Patrik Šaur i Petar Pažin.

Danas moram dečkima čestitati na pristupu, ponašanju i ozbiljnosti na utakmici. Odradili su sve kako smo se dogovorili i gostima nismo ostavili prostora ni malo. Čestitam I gostima na fer I korektnoj utakmici. Mi idemo odraditi do kraja još 2 utakmice i probati izvući maksimum. Zahvaljujem se i promilima na strpljenju i navijanju. Hvala!! – poručio je Dario Pažin, trener Graševine

CROATIA (M) – BSK 1:3

Bučani nastavljaju sa sjajnim igrama i rezultatima, nakon izborenog finala Kupa osvojili su bodove i u Mihaljevcima i dojam je da će se sa Graševinom potući za drugo mjesto jer Croatia je potpuno ispuhana, svaki bod do kraja će za Mihaljevčane biti dobar posao, pa čak i u Sulkovcima jer domaćin će sigurno biti motiviraniji, no o tom potom.

Bučani su u Mihaljevcima najveći dio stvari riješili sredinom prvog poluvremena kada je kapetan Tomislav Tvrdy u samo 5 minuta dva puta matirao Prološčića. Kada je u samom otvaranju drugog dijela Ivan Buturac digao prednost na tri gola viška činilo se da je priči kraj, no Croatia preko Karla Bilića smanjuje, nedugo potom Tvrdy zarađuje isključenje, ali ni igrač više nije pomogao domaćinu da dođe do novog gola i zakomplicira utakmicu.

Trebala je ovo biti poslastica no nažalost ovo je je bila jednosmjerna utakmica svih 90′ a to je ovog proljeća u većini utakmica što se tiče moje ekipe. Dečki iz Buka su nam očitali lekciju nogometa, iako su golove postigli na našim individualnim greškama, ali te greške su posljedica jako dobre igre gostiju. Čestitam Bučanima na pobjedi i na ulasku u finale kupa i želim im svu sreću u tom finalu. Što se tiče moje ekipe, nažalost loš odaziv na treninzima odražava se na igru. Nismo u ritmu odavno. Kada se na to nadoveže bezvoljnost, nemotiviranost to onda dovodi do toga da smo prosuli 10 bodova prednosti. Za sve što nam se događa ovoga proljeća sami smo krivi, neće nas niti sreća pomaziti jer je nismo zaslužili. Svi skupa u klubu jedva čekamo završetak prvenstva. Kada dođe vrijeme dobro sve analizirati, secirati i vidjeti gdje sam griješio, promijeniti neke stvari unutar svlačionice, a i definitivno će biti kadrovskih promjena – rekao nam je Marko Krmpotić, trener Croatije.

Prvo bi čestitao dečkima na pobjedi, ovo što rade u zadnje vrijeme nije normalno. Pobijediti Lipik i trkački odigrati odličnu utakmicu, pa danas doći u Mihaljevce nakon toga i zasluženo pobijediti može samo prava ekipa i prava klapa što oni i jesu. Idemo dalje, sljedeće kolo smo zadnji put domaćini, idemo pobijediti kod kuće za kraj domaće sezone koji će nam sigurno biti slađi uz ćevape i pivo koje nam je dužan kapetan nakon današnjeg isključenja – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SLAVEN – KAPTOL 2:2

Kaptol je bez pola momčadi, Pavelića, Šulca, Parmakovića i Romšteina došao po bod u Buk i na kraju ga zasluženo i osvojio. Imali su Gračani dva puta prednost, gosti se dva puta vraćali u jednoj dosta zanimljivoj utakmici. Poveo je Slaven s bijele točke, Andrej Peić je sigurno realizirao kazneni udarac kojeg je izborio Marko Blašković. Deset minuta prije odmora Ivan Uldrijan donosi Kaptolu poravnanje, a u egalu se i otišlo na odmor. U nastavku Marko Aračić na asistenciju imenjaka mu Blaškovića donosi i drugo vodstvo Slavenu, a ono je poništeno nakon drugog opravdano suđenog kaznenog udarca na utakmici, i kad nema Romšteina i ekipe s vrha ovog pasusa tu je Branko Sadilek da to mirno pretvori u novo poravnanje i konačnih 2:2.

Prvo bih čestitao dečkima iz Kaptola na zasluženom naslovu, bili su najbolji kroz cijelu sezonu. Nemam šta ni mojim dečkima zamjeriti, današnja utakmica je bila dobra, čvrsta i borbena i bez obzira što ni jedna ekipa nije bila kompletna i što smo dva puta vodili mislim da je rezultat ipak realan – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

Prije svega bih u svoje osobno i u ime NK Kaptol htio zahvaliti domaćinu na pravom sportskom potezu uoči početka utakmice, dočekali su nas špalirom i tako čestitali na osiguranom naslovu u prošlom kolu, svaka čast! Što se tiče utakmice i jedni i drugi smo imali dosta izostanaka, ali obje su ekipe pokazale da znaju igrati, mi smo pokazali karakter, vratili se dva puta i mislim da smo zaslužili bod u jednoj po mom sudu vrlo dobroj utakmici – komentirao je Krešo Poleti, trener Kaptola.

U 25. kolu, u nedjelju, 29. 05. 2022. u 18,15 sati sastaju se Kaptol - Mladost, Slaven - Dinamo, Sulkovci - Croatia (M), Croatia (DO) - Graničar i Sloga - Dobrovac. U subotu, 28. 05. 2022. u 18,15 sati igrat će BSK Buk - Graševina, a od 20,15 sati Kuzmica - Omladinac. 

U posljednjem, 26. kolu, u nedjelju, 05. 06. 2022. u 18,15 sati sastaju se Mladost - Kuzmica, Dinamo - Kaptol, Omladinac - Sloga, Dobrovac - Croatia (DO), Graničar - BSK Buk, Graševina - Sulkovci i Croatia (M) - Slaven. 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Tena Protić)

Pročitano 590 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Svi 2022 13:55