Ponedjeljak, 23 Svi 2022 09:18

U 24. kolu MŽNL pobjeda Požege, poraz Dinama, novi prvak je Svačić (Stari Slatinik)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 24. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Svačić iz Starog Slatinika osvajač je MŽNL SB-PŽ za sezonu 2021./2022. U subotnjem dijelu programa svladali su Lipik 1925 rezultatom 2:4 i matematički osigurali titulu prvaka. Gosti su susret prelomili početkom drugog poluvremena i veliko slavlje je moglo započeti. U drugom susretu dana Slavonac iz Nove Kapele svladao je Mladost iz Sibinja rezultatom 3:0 pogotcima u posljednjih 20 minuta susreta.

LIPIK 1925 - SVAČIĆ 2:4 

Svačić je u Lipiku osigurao naslov prvaka u odličnom susretu koji nam je osim proslave prvaka gostiju donio i šest golova za upotpunjivanje novinskih stupaca. Veći dio prvog poluvremena mreže su mirovale, a prvi dio susreta obilježila je ozljeda Klimeša kod domaćina.

Gosti su u pravo vrijeme postigli prvi pogodak kada u 39. minuti mrežu domaćina načima Josip Nižić. Iako se očekivala konsolidacija domaćina na poluvremenu, tri minute igre i 0:2 za goste, Josip Grgić je strijelac. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu, već je bilo 0:3, Stjepan Stubičan dodaje još malo vode na mlin Svačiću. Svaku sumnju u pobjednika svojim drugim pogotkom razrješava Josip Nižić.

Pred kraj susreta Lipik je uspio ublažiti poraz golovima Ivana Rančića te Vjekoslava Benkovića koji konačnih 2:4 postavlja četiri minute prije kraja susreta. Lipiku preostaje borba za mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

- Konačno smo ostvarili željeni cilj. Danas smo odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobjedili…Čestitam Lipiku na fer utakmici, sucima na dobrom suđenju. Čestitam dečkima koji su bili pravi cijelu sezonu i upravi na uloženom trudu. – prokomentirao je osvajanje naslova strateg Svačića Mario Tadić.

- Čestitam Svačiću na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji u svim segmentima igre i čestitam im na osvojenom prvenstvu. Čestitke i mojim igračima na borbenosti i na zalaganju, ali gost je bio bolji. Sudačkoj trojci čestitam isto na fer i korektnom suđenju.- komentirao je susret Mario Milašinović, trener Lipika 1925.

SLAVONAC - MLADOST 3:0 

U izuzeno korektnoj utakmici NK Slavonac iz Nove Kapele pred 50-ak gledatelja iskoristio je usku klupu gostiju iz Sibinja i u zadnjih petnaest minuta prelomio susret u svoju korist. Cijelo prvo i veći dio drugoga poluvremena mreže su mirovale pa su gledatelji počeli strahovati da su došli pogledati suret koji će završiti bez pogodaka.

No, u zadnjih dvadeset minuta susreta domaćin počinje stvarati blagu dominaciju terenom koja je urodila plodom golom Josipa Gospočića u 75. minuti. Otključana mreža pojačala je napade domaćina pa prednost na dva gola u 86. minuti povećava Ivica Kovačević. Za konačnih 3:0 pobrinuo se Dragan Sremac u prvoj minuti sudačke nadoknade.

- Cijelu utakmicu bili smo bolji, dominantniji u svim segmentima igre. Mislim da je protivnik imao samo jedan udarac po golu. Pošto nemamo vratara jedino tako možemo i igrati, kroz posjed i visoki presing. Stvorili smo i dosta prilika pored ova tri gola. Utakmica je bila korektna, i mojim Sibinjcima želim sretnu završnicu prvenstva. – trener Zoran Galetić, NK Slavonac

- Prvo čestitam domaćinu na pobjedi, mi smo do prvog gola igrali dobro problem je kad se utakmica lomi a mi na klupi imamo jednog juniora i to je to, čestitke mojim igračima jer su dali sve od sebe. - Marijan Bakula, trener NK Mladost Sibinj.

Prva utakmica 24. kola odigrana je još u petak gdje je Hajduk iz Pakraca svladao je u Velikoj Papuk velikim preokretom za konačnih 1:5. Susret je obilježio hat-trick Matijaševića za dvanaestu pobjedu Hajduka, dok je domaćin iz Velike upisao svoj petnaesti poraz.

PAPUK -  HAJDUK 1:5 

U zanimljivoj utakmici pred 50-ak gledatelja mogli smo svjedočiti dosta nervoznoj, ali i odličnoj utakmici u noćnom ambijentu terena u Velikoj. Izvrstan teren pogodovao je odličnoj utakmici gdje su raspoloženi gosti preokrenuli i prelomili susret u drugom poluvremenu te uspjeli na kraju spremiti pet komada u mrežu domaćina. Ovim trijumfom su se privremeno uspjeli popeti na peto mjesto prvenstvene ljestvice sa osvojenih 39 bodova. Iako se na prvi pogled činilo da je to bila jednosmjerna priča za Papuk, to svakako nije bio nimalo lak zadatak niti je tako izgledalo na terenu.

Početak susreta bolje je otvorio domaćin te je već u desetoj minuti susreta Lukas Begić doveo domaćina u vodstvo. U prvom poluvremenu vidjeli smo čak pet žutih kartona što dokazuje nervozu unutar obje ekipe te želji za osvajanjem sva tri boda kod oba suparnika.

Tako su kod domaćina požutili Miholić, Matković-Grgić i Foro, svi trojica u razmaku od 11 minuta zbog preoštrih startova. Kada su stali domaćini, počeli su i gosti dobivati kartone pa su od 37. do 58. minute kod gostiju požutili Keć, Benković te dvojica predstavnika kluba gostujućeg sastava. Gosti su do izjednačujućeg pogotka došli u 37. minuti prvim pogotkom Filipa Matijaševića na susretu. Sa neriješenim ishodom i izvrsnom borbom završilo se prvo poluvrijeme, a kad je započelo drugo postupno su gosti počeli dolazili do izglednih prilika.

Ključni trenuci susreta pokazali su se kada je preokret gostima doveo Ivan Keć u 60. minuti susreta, a dvije minute zatim novi brzi pogodak i to drugi Matijaševićev za 1:3 i prelamanje susreta u korist gostiju. Dvadeset minuta prije kraja susreta Nikša Grubišić diže prednost gostiju na tri gola, a za konačnih 1:5 strijelac je junak susreta sa hat-trickom Filip Matijašević. Hajduk je pobjedom u Velikoj upisao svoju dvanaestu prvenstvenu pobjedu te uz tri remija i devet poraza privremeno dolaze na petu poziciju ljestvice, a na toj poziciji prešli su Požegu koja svoj susret igra u nedjeljnom programu. Domaćinu je to šesnaesti poraz kojim su definitivno sezonu završili na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, pa ćemo vidjeti na koji način će strateg domaćina dignuti svoje pulene i pripremiti ih za dva posljednja kola.

Ljubazni trener domaćina unatoč porazu svoje momčadi kao i uvijek komentirao je za Sportalo ishod utakmice: “Čestitke gostima na pobjedi, zaslužena pobjeda gostiju, a nama ostaje da odradimo ova dva kola i da napravimo potpunu rekonstrukciju u cijelom klubu. ”Ante Bulat, Papuk

Travnjaci na MŽNL PŽ-SB bili su i nedjelju aktivni pa se u nedjeljnom programu izdvaja vrijedna gostujuća pobjeda Zadrugara u zadnjim sekundama kod Dinama Vidovci, a Slobodnica je nanijela Tomislavu peti prvenstveni poraz. Požega je slavila protiv Budainke 5:0 a minimalnu pobjedu ostvario je i osmoplasirani Jakšić u Sikirevcima.

DINAMO -  ZADRUGAR 2:3

Trećeplasirani Zadrugar minimalno je porazio Dinamo u Kuzmici golom vrijednim tri boda u sudačkoj nadoknadi vremena. Domaćin se bolje snašao na početku susreta te rano poveo već u četvrtoj minuti susreta kada loptu u mrežu posprema Krešimir Jakoubek. Na izjednačenje se čekalo do 17. minute, Tomislav Galovac strijelac je za 1:1. Prednost na stranu domaćina vraća Mateo Janjić samo dvije minute kasnije. Gosti ponovno odgovaraju drugim pogotkom Galovca u 37. minuti.

Nakon toga gola utakmica postaje iznimno nervozna pa smo tako vidjeli sedam žutih kartona na utakmici, većinom zbog preoštrih startova te naravno za prigovor sucu. U takvim okolnostima rastrgane utakmice nismo vidjeli golove sve do duboko u sudačkoj nadoknadi (93′) kada hat-trick kompletira Galovac i donosi svojoj ekipi priliku da u idućem susretu sa bodom osiguraju treće mjesto. Dinamo je porazom pao na dvanaesto mjesto ali se ima priliku iskupiti pobjedom u zadnjem kolu protiv Papuka.

– Danas smo odigrali korektno protiv jako dobrog protivnika ali na žalost nismo izdržali do kraja. Dva puta smo vodili a protivnik sa dva odlična slobodnjaka stizao i na kraju u sudačkoj nadoknadi gosti dolaze do pobjede. Čestitam gostima na pobjedi a mojim igračima na zalaganju i borbi do kraja. – trener Dinamo Vidovci, Krunoslav Podoljak

– Prava prvenstvena utakmica gdje je domaćin bio puno bolji prvo poluvrijeme i samo nas je genijalnost Tomislava Galovca držala u igri. Na kraju smo došli do pobjede u zadnjoj minuti. Čestitam ekipi Dinama na fer i korektnoj igri i također sudačkoj trojci. - Braslav Ostojić, stareg Zadrugara, prokomentirao je trijumf svoje momčadi.

SLOBODNICA - TOMISLAV 3:1

Slobodnica je na domaćem terenu pred 120 gledatelja u fer i korektnoj utakmici došla do devete ovosezonske prvenstvene pobjede nad drugoplasiranim Tomislavom. Domaćin je odlično ušao u susret i poveo već u četvrtoj minuti kada je precizan bio Silvio Velić.

Marko Puškarić udvostručuje vodstvo domaćina u 27. minuti. Na 3:0 diže u 36. minuti susreta Marko Mišković. Unatoč boljoj igri gostiju drugo poluvrijeme, tek su na samom kraju susreta uspjeli smanjiti rezultat na 3:1 kada je Tomislav Bliznac zaključio priču u Slobodnici barem što se golova tiče. Slobodnica je ovom pobjedom još u igri za pozicije sa potencijalnim plasmanom od devetog do dvanaestog mjesta.

- Jako loše smo usli u utakmicu što je Slobodnica kaznila sa tri brza gola. Drugo poluvrijeme smo poboljšali igru i stvorili par sanši ali danas nije bio naš dan. Čestitke Slobodnici na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobjedi. Ivan Pavković NK Tomislav

POŽEGA - BUDAINKA KOLONIJA 5:0

Požega je rutinskom pobjedom 5:0 slavila protiv Budainke koja je veći dio susreta morala igrati sa barem jednim igračem manje pa se nikakav drukčiji ishod nije ni mogao očekivati. Domaćin je poveo već u drugoj minuti kada je Požegu u vodstvo doveo Petar Jušić. Miroslav Lujić udvostručuje prednost domaćina a tek se igrala 11. minuta susreta.

Što se tiče golova utakmica se tada malo primirila pa smo na idući gol čekali do 55. minute kada Ivan Blim diže prednost Požege na 3.0. Za četvrti gol zaslužan je Ivan Matanović, da bi priču zaokružio Teo Japarić golom u 79. minuti. Požegi je to trinaesta pobjeda s kojom drže trenutačno drže petu poziciju, dok je sudbina simpatičnih gostiju iz Budainke već nekoliko kola fenjeraški status u MŽNL.

SIKIREVCI - JAKŠIĆ 1:2

Osmoplasirani Jakšić slavio je u Sikirevcima kod sedmoplasiranog istoimeng protivnika pred stotinjak gledatelja te zasluženo upisao nova tri boda koja ga drže u igri za plasman od sedmog do devetog mjesta. No, priča je ovdje krenula u drugom smjeru kada je domaćina u vodstvo doveo Karlo Kokanović u 21. minuti. Sikirevci su za prednošću otišli na odmor, dok se za preokret gostiju pobrinuo Marko Grbeš prvo sa svojim pogotkom u 56. minuti, da bi u 70. minuti donio potpuni preokret gostima za treću gostujuću pobjedu Jakšića u sezoni.

U 25. kolu, u nedjelju, 29. 05. 2022. u 18,15 sati sastaju se Papuk - Dinamo, Mladost - Slobodnica, Tomislav - Sikirevci, Jakšić - Lipik 1925 i Svačić - Zadrugar. U subotu, 28. 05. 2022. u 18,15 sati igrat će Budainka Kolonija - Slavonac i Hajduk - Požega. 

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u nedjelju, 05. 06. 2022. u 18,15 sati. Sastaju se Dinamo - Svačić, Zadrugar - Jakšić, Lipik 1925 - Tomislav, Sikirevci - Mladost, Slobodnica - Budainka Kolonija, Slavonac - Hajduk i Požega - Papuk. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 471 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Svi 2022 13:20