Utorak, 31 Svi 2022 13:37

Mihaljevačka Croatia u 25. kolu 1. ŽNL poražena na gostovanju kod Sulkovaca

POŽEGA - Odradili su požeško slavonski županijski prvoligaši i pretposljednje kolo, ostalo je još samo 90 minuta sljedećeg vikenda nakon kojih kreće zasluženi odmor. U Kaptolu je unaprijed pripremljena velika fešta povodom osvojenog naslova prvaka, gostovala je Mladost i uklopila se u slavljeničko raspoloženje i kući otišla neporažena, a jedino zapravo bitno bilo je ono u Sulkovcima i Trenkovu gdje se vode bitke za ostanak među prvoligašima, a danas su Sulkovčani napravili veliki posao pobjedom uoči posljednjih 90 minuta.

Zaista impresivno proljeće igraju nogometaši BSK-a iz Buka, u prvenstvu su nezaustavljivi, a stigli su i do finala Županijskog nogometnog kupa gdje ih čeka gostovanje na Jajarama kod Jakšića. Sjajni su i nogometaši Graševine koji su eto na Hrvatskinji upisali prvi proljetni prvenstveni poraz.

 

BSK BUK – GRAŠEVINA 5:2

Oglas Derbi u proljeće dvije uz prvaka Kaptola najbolje momčadi lige bio je pravi derbi, pun prilika i u konačnici sa čak 7 golova. Bučani su izdominirali većim dijelom utakmice i uvjerljivo pobijedili goste iz Vetova i tako se maksimalno primaknuli osvajanju drugog mjesta.

Puno bolje su utakmicu otvorili gosti koji su i poveli preko svog prvog strijelca Mirka Solde, no do odmora Bučani rade kompletan preokret, poravnao je Ivan Buturac, a onda s dva gola Gabriel Marčinović doveo svoju momčad u dobitnu poziciju. Imaju za čime žaliti gosti u prvom dijelu jer su propustili još nekoliko prigoda, no u nastavku i nemaju pretjerano, još jednim golom Buturca i jednim Josipa Jakovljevića Žuti su odjurili na velikih 5:1 što je Mirko Soldo svojim golom samo donekle ublažio. 

– Dvije odlične ekipe pokazale su odličan nogomet s puno šansi i golova, čestitke svim sudionicima utakmice. Naša zadnja domaća utakmica gdje smo donijeli radost našim navijačima i upravi. Sljedeće kolo nam je zadnje u prvenstvu idemo našim prijateljima u Zagrađe, hvala im što su nam izašli u susret da igramo subotom da se što bolje pripremimo za kup – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

– Da i to se dogodilo izgubili smo danas utakmicu od protivnika koji je više želio pobjedu. I u porazu moramo biti jaki i učiti iz pogrešaka. Čestitam domaćinu na pobjedi. Mi idemo dalje sa ponosom pa ipak smo do sada izdržali bez izgubljene utakmice. Čestitam mojim dečkima na svemu do sada učinjenom. Bravo dečki!! – komentar je Darija Pažina, trenera Graševine.

 

KAPTOL – MLADOST 3:3 

Svečarski je bilo u Kaptolu, a svečarski je bio i nogomet koji su servirali Kaptol i Mladost. Nakon što su predigru odradili mlađi piniri Kaptola i Slavonije nakon koje je načelnik Kaptola Mile Pavičić učenicima Mileta Pavelića uručio medalje i pehar za osvojeni naslov prvaka 1. ŽNL u njihovoj kategoriji na teren su izašle seniorske momčadi. Uoči početka utakmice NK Kaptol je darivao legendarnog Ninoslava Parmakovića kojem je ovo bila oproštajna utakmica u jednoj zaista impresivnoj karijeri, bilo je i ponešto knedli u grlima, a onda se sve prebacilo na teren.

Kaptol je krenuo odlučno, stvorio nekoliko prilika i onda u 10. minuti nakon krasne akcije došao do vodstva. Mile Pavelić je poslužio Valentina Pranjića koji povratnom traži Marka Ćosića ispred kojeg u pokušaju spašavanja vlastitu mrežu trese Vedran Zirdum. Nakon toga i Mladost kreće igrati pa je utakmica postala vrlo zanimljiva, a u tom otvorenom nogometu bolje se snašao domaćin koji preko Pavelića dolazi do povećanja vodstva. Ubačaj sa strane, Mile je velemajstorski glavom spakovao u malu mrežicu.

Činilo se tada da će i konačni rezultat biti slavljenički, no sve se mijenja u 25. minuti kada Filip Martinović na trenutak postaje vratar, “brani” gol i zarađuje izravno isključenje, a Peter Barić s bijele točke smanjuje zaostatak gostiju. Isti igrač je strijelac u samom otvaranju drugog poluvremena pa su stvari vraćene na početak, a Kaptol u 73. preko Marka Ćosića dolazi do vodstva i s igračem manje. Kada se već očekivao posljednji zvižduk usamljenog djelitelja pravde Olivera Zeca, Barić još jednom vara Mikića i postaje veliki junak gostujućeg boda.

Sami smo sebi bespotrebno zakomplicirali život, imali smo 2:0 i onda u 25. minuti napravimo glupost i ostanemo s igračem manje i uz to gosti smanje na 2:1. Kasnije su Pavlovčani i izjednačili, mi ponovno došli u prednost i onda opet primimo glup gol, na loptu koja je letjela 50 metara nitko nije išao što su oni iskoristili i uzeli bod. Mladosti svaka čast, odigrali su jako dobro, borili se i zaslužili bod. Ni svojim dečkima ne mogu ništa zamjeriti, oni su sigurno najzaslužniji što se sada veselimo naslovu prvaka. Moram reći, bez zamjerke ikom da je sramota da je za ovu utakmicu delegiran jedan sudac, a Oliveru svaka čast i za to kako je odsudio i za to što se uopće uhvatio ovog posla, na njegovom mjestu ja sigurno ne bi ni započeo ovu utakmicu. Za kraj, još jedno veliko hvala mom Nini, zajedno smo još od Kamena, prošli smo i dobro i loše i nakon svega mogu ga opisati samo jednom riječi – Gospodin! – za Sportalo je rekao Krešo Poleti, trener prvaka Kaptola.

Dobra i zanimljiva utakmica, nakon loše sad smo u dobroj seriji. Prvak u početku bolji i vodi, ali nakon penala i crvenog mi smo bili opasnija ekipa. Izjednačenje je nagrada mojim dečkima za borbu i zalaganje, domaćima smo malo pokvarili proslavu. Čestitke prvacima – izjava je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

 

SLAVEN – DINAMO 7:2

Slaven je vrlo uvjerljivo slavio protiv Dinama, malo naplatio dugova iz Rajsavca kada je imao reviju promašaja i primaknuo se osvajanju 5. mjesta, za to će mu biti dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Mihaljevčana. Na odmor se otišlo s velikih 5:0 za domaćina, seriju je otvorio Marko Blašković, nastavili Marko Aračić i Matej Poljaković sa po dva te Mateo Pavlović iz slobodnjaka za 6:0 Slavena.

Onda se u priču nepotrebno ubacio Antun Soldo kao prvi strijelac čije ime ne kreće slovom M, zabio za 7:0 nakon čega su domaći stali, a gosti s dva gola koja su potpisali Ivan Triska i Rafael Penava donekle ublažili poraz svoje momčadi.

Čestitke mojim dečkima bili su odlični i motivirani danas. Idemo odraditi još posljednje kolo pa onda krenuti ispočetka sa novim ciljevima i nadam se konačno na našem Megdanu – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

 

SULKOVCI – CROATIA M. 3:2

Ogromna pobjeda Sulkovaca nad potpuno ugašenom Croatijom koja bi lako od borbe za naslov mogla završiti kao četvrta momčad lige. Očigledno u Mihaljevcima sanjaju kraj ove proljetne agonije kojoj je dodatni udarac dala do danas posljednja momčad lige. Bio je to nevjerojatan početak utakmice, prvi vatromet golova u uvodnih 13 minuta. Sulkovčani će eventualni ostanak zahvaliti Ivanu Vidmaru, nakon svih muka koje su im prouzročili loši izvođači kaznenih udaraca u Vidmaru su pronašli sigurno izvođača, a on im je već u 3. minuti donio prednost upravo s bijele točke.

Jedini raspoloženi gost već nekoliko kola je Nikola Vasić koji je u 8. minuti zabio za poravnanje, no samo minutu kasnije Damjan Oreč vraća prednost domaćima koji su je i povećali u 13. minuti, drugi put strijelac je Ivan Vidmar. U 37. minuti gosti ostaju bez Vasića, ali njegova zamjena Robert Jaroš pred odmor smanjuje na 2:3. U drugom dijelu potpuno suprotna priča, poluvrijeme bez golova što je domaćinu donijelo tri velika boda i skok ispred Sloge uoči odlučujućih 90 minuta sezone.

Zaslužena pobjeda domaćina. Po nogometnim krugovima će biti priča, ali ponavljam zaslužena pobjeda Sulkovaca. Koliko su njima bila bitna ta tri boda, isto toliko su i nama. Mi se borimo za drugo mjesto no iskreno i realno ne zaslužujemo biti niti četvrti. Svojoj ekipi, ako je mogu tako nazvati, sve zamjeram. Ništa nismo zaslužili. Lakše je promijeniti jednog čovjeka nego cijelu ekipu. Moji dečki ne znaju što je odgovornost prema dresu kojeg nosiš, prema ljudima koji te podržavaju koji stoje iza tebe, mene osobno je sramota, ali to ne umanje pobjedu Sulkovčana. Ničim izazvani dobili su tri boda i nadam se da će se spasiti ispadanja – komentirao je Marko Krmpotić, trener Croatije.

 

CROATIA DO – GRANIČAR 4:3

Sjajna nogometna predstava u Obriježi sa happyendom za domaće navijače. Nije tako izgledalo nakon uvodnih 45 minuta u kojima je Graničar bio bolji i iskoristio tri svoje prilike, dvije Ivan Jakovljević, jednu Matej Larma, u međuvremenu, jednom je put do mreže pronašla i Croatia preko, pogađate, Marka Giacomettija pa se na odmor otišlo s +2 za goste iz Zagrađa.

U nastavku Croatia puno bolja, za samo 15 minuta su preko Alena Lenčea i još jednom Giacomettija došli do poravnanja, a onda u samoj završnici uz pomoć nespretne gostujuće obrane i do potpunog preokreta.

Danas smo odigrali dobro prvo poluvrijeme u Donjoj Obriježi s NK Croatia i na odmor otišli s dva euro gola Ivana Jakovljevića u 18. i 25. minuti. Domaćin smanjuje a u 45+ prelijepim golom povećavamo rezultat na 1:3. Poslije odmora nestali smo na igralištu i posljedica je izjednačenje rezultata, a nedugo zatim pred sam kraj smo i izgubili utakmicu. Čestitam ekipi Croatie iz Donje Obriježi na velikom preokretu i pobjedi. Moji igrači su dali svoj maksimum i hvala im na tome. Slijedeće kolo nam dolaze naši susjedi iz Buka s kojima ćemo završiti ovo prvenstvo – kazao nam je Darko Čengić, trener Graničara.

 

SLOGA – DOBROVAC 2:4

Sloga je prokockala teškom mukom stvaranu prednost i sada u posljednjem kolu u Čaglinu mora tražiti način da ostane među prvoligašima. Dobrovac je pokazao da je bolja ekipa, dominirao je najvećim dijelom utakmice, ali Sloga ima za čim žaliti, imali su domaći nekoliko promašaja za “šaljivi kućni video”, između ostalog kod 0:0 su imali situaciju u kojoj nitko nije branio gol, tek je jedan igrač Dobrovca nakon uklizavanja ležao na gol liniji, a onda je sa zemlje glavom obranio svoj gol. Nevjerojatno.

Naravno, kad se tako nešto ne iskoristi stigne kazna, Dobrovac je do prednosti došao autogolom domaćina u prvoj minuti nastavka, nedugo potom Darko Derenj diže na 0:2. Sloga se vraća golom Nikole Blaževića, a gosti novim autogolom Sloge ponovno bježe na dva pogotka prednosti. Posljednji pokušaj povratka domaćina deset minuta prije kraja donosi Alen Bilić koji se tako iskupio za svoj autogol, no od povratka ništa, u 85. minuti Bruno Jozipović koristi najstrožu kaznu i postavlja konačnih 2:4.

Čestitam gostima iz Dobrovca na pobjedi. Što mi sve možemo promašiti.. O tomu se mogu snimati filmovi, a sada smo uz taj uobičajeni problem zabili i dva autogola – komentar je Tomislava Pavkovića, trenera Sloge.

Ono što sam i najavljivao za ovu utakmicu samo pošteno i sportski tako smo i odigrali ovu utakmicu. Ušli smo maksimalno motivirani i spremni pobjediti i uzeti nama bitne bodove. Želim samo reci da sam ponosan na svoje igraceu koji ovu polusezonu nismo izgubili ni jednu gostujuću utakmicu… RESPECT. Samo i uvijek pošteno za svoj klub i grb – izjava je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

 

KUZMICA – OMLADINAC 2:0

Kuzmičani su neumoljivi na svom terenu, osjetili su to i gosti iz Čaglina u posljednjem ovosezonskom dvoboju na kuzmičkoj Areni svjetlosti. S nova tri boda Kuzmica se upušta u borbu za gornji dom ljestvice na kraju sezone, za to će se boriti u Pavlovcima. Posljednje domaće bodove osigurali su Tomislav Banožić i Matej Grbeš sredinom drugog poluvremena.

U posljednjem, 26. kolu, u subotu, 04. 06. 2022. u 18,15 sati sastaju se Dinamo - Kaptol i Graničar - BSK Buk dok će u nedjelju, 05. 06. 2022. u 18,15 sati igrati Mladost - KuzmicaOmladinac - Sloga, Dobrovac - Croatia (DO), Graševina - Sulkovci i Croatia (M) - Slaven.

 

(sportalo.hr)

Pročitano 465 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Lipanj 2022 12:39