Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 09:02

Odigrane utakmice posljednjeg, 26. kola 1. Županijske nogometne lige, Croatia (M) poražena od Slavena

POŽEGA - Zaključena je još jedna sezona 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, kao što je od prije poznato Kaptol se okitio trećim naslovom prvaka u posljednjih 5 sezona, preostale dvije osvojio je ovogodišnji viceprvak BSK iz Buka.

Oba ta dva kluba prvenstvene su zadatke završili subotnjim pobjedama u Rajsavcu i Zagrađu, dok je u pet nedjeljnih utakmica sezone razriješena posljednja važna nedoumica, otišla je na stranu Sloge iz Trenkova koja se pobjedom u Čaglinu spasila posljednjeg mjesta i sigurnog ispadanja, dok je i službeno postalo da su Sulkovci novi drugoligaš.

DINAMO – KAPTOL 1:6

Kaptol je odradio slavljeničku trilogiju, prvo se slavilo kad se matematički osigurao naslov, pa se slavilo u zadnjoj domaćoj utakmici sezone, a slavilo se i u Rajsavcu kad je i konačno spušten zastor na šampionsku sezonu. Za oproštaj, uvjerljiva pobjeda u Rajsavcu gdje je sve bilo jasno već nakon prvih 45 minuta kada je Kaptol golovima Mileta Pavelića i dvostrukog strijelca Ante Barića imao nedostižnih 3:0.

U nastavku je za goste dvostruki strijelac Filip Matić, a jedan pogodak postiže i Daniel Iličić, dok je Dinamov napad bio uspješan i protiv prvaka, strijelac za domaće bio je Zvonimir Metić.

Odigrali smo izvrsnu utakmicu za kraj sezone, potpuno smo izdominirali domaćina i mogli i uvjerljivije slaviti. Dali smo minutažu našim mlađim dečkima koji bi u sljedećoj sezoni trebali preuzimati glavne uloge u momčadi i izgledalo je to jako dobro – izjavio je Mile Pavelić, legendarni napadač Kaptola.

GRANIČAR – BSK 2:4

Već uoči utakmice znalo se da je Darko Čengić završio svoju misiju na klupi Graničara i da mu je ovo oproštaj od momčadi, barem u ovom mandatu. S druge strane BSK je došao u dosta šarenom sastavu, misli i koncentracija su na srijedi i Jakšiću pa je u ovom susretu bilo najvažnije proći bez nekakvih ozljeda. Isto tako ovaj je susret još jedan dokaz izvrsnih odnosa pleterničkih klubova,

Bučani čitavo proljeće prednjače u lijepim odnosima ustupajući svoj teren Slavenu, isto su učinili i Zagrađani i Drenovčani, a sada je Graničar izašao u susret BSK-u i prebacio ovaj susret na subotu kako bi Žuta podmornica imala dan više za odmor uoči finala. Bravo, to je put i pravi primjer za sve!

Što se same utakmice tiče bila je izvrsna. Početak je potpuno pripao Graničaru koji je i dominirao i realizirao dvije prigode preko Mateja Larme i Marka Hruškara nakon čega se povukao i čekao priliku iz kontri. Bučani su se budili kako je vrijeme odmicalo i u završnici prvog dijela uspjeli smanjiti zaostatak i otvoriti si priliku za preokret. Strijelac jedinog gola gostiju u prvom dijelu bio je Ivan Buturac, a onda u drugom poluvremenu one man show Josipa Jakovljevića koji je zabio hattrick i u full izdanju čeka finale kupa.

Inače, prvi od tri je Jakovljević postigao nakon kaznenog udarca kojeg mu je obranio vratar domaćih, ali je prvi strijelac lige iz popravnog pokušaja bio uspješan.

Danas smo igrali s našim prijateljima iz Buka i opet ponovili scenarij iz prošlog kola u Donjoj Obriježi, za poželjeti otvorili ranim golom Mateja Larme u 10 minuti a potom i Marka Hruškara u 13 minuti podigli rezultat na dva razlike, a nakon toga pred kraj prvog dijela dobivamo gol i na odmor idemo s rezultatom od 2:1. To je za danas od nas bilo sve jer je Buk uspio izjednačiti i preokretom riješiti utakmicu u svoju korist i pobijediti nas rezultatom 2:4. Mi moramo konačno shvatiti da utakmica igra 90 minuta a ne koliko mi možemo a to je 20-tak minuta i to na silu jer tek onda možemo polučiti pozitivan rezultat a već jako dugo ne treniramo kako bi trebali. Josipu Jakovljeviću čestitam na tituli prvog strijelca lige i svima igračima na ovoj utakmici. Nama za trud koji nije bio dostatan za nešto više a gostima na zasluženoj pobjedi. Također želim im sreću u srijedu u Jakšiću u finalu Županijskog kupa Požeško – slavonske županije. Sretno i mojim Graničarima dalje jer im se s današnjom utakmicom zahvaljujem na svemu. Hvala – izjavio je sad već bivši trener Graničara Darko Čengić.

Čestitke mojoj ekipi na pobjedi i po meni na zasluženom drugom mjestu na kraju sezone, borili smo se cijelu sezonu bez trenera i nekako smo to uspjeli pokrpati. Finale nam je kruna sezone kako god da prošli moja ekipa je jedan veliki pobjednik. Vjerujte mi uz ovakvu ekipu i klapu ne treba vam trener samo prijatelj i oni će vam sve napraviti. Bilo je tu svega svađe, smijeha, pjesme ali nakraju mi smo jedna velika obitelj u kojoj vrijedi svi za jednog jedan za sve. Još jednom hvala ekipi Zagrađa na tome što su pristali igrati subotom da se možemo bolje pripremiti za kup. Jedno veliko HVALA mojoj ekipi jer tko zna što nam nosi budućnost – riječi su Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

MLADOST – KUZMICA 1:3

Kuzmica je na vrlo dojmljiv način zaključila sezonu, nakon dosta oscilacija pa i neplanirano izgubljenih bodova, u završnici su bili sjajni i na kraju sezonu mogu proglasiti vrlo uspješnom. Bili su pravi i u Pavlovcima, na odmor otišli s vodstvom koje im je donio Nikola Bulaja. U nastavku Mladost poravnava preko Tomislava Vinkovića, dok je pobjedu Kuzmici s dva gola donio najbolji fotograf među nogometašima Luka Šporčić. Nije Mladost puno ostala dužna u ovoj utakmici, i oni su imali puno krasnih prilika, ali je ovaj put realizacija zakazala pa su bodovi zasluženo otišli u Kuzmicu. 

OMLADINAC – SLOGA 0:2

Sloga je ostvarila zacrtano, u odnosu na prošli vikend odigrala dobru partiju i osvojila bodove koji bi mogli donesti spas i ostanak u 1. ŽNL. Naravno, tu ne ovise o sebi nego o raspletu liga iznad, prije svega o onom što će Vukovar 1991. napraviti u kvalifikacijama za 2. HNL. Sloga je krenula odlično u utakmicu, Mateo Ivanika joj je donio vodstvo već u 5. minuti, a komotniju situaciju donio je Matija Akik nakon pola sata igre. Ako Sloga ostane u 1. ŽNL, Akik zaslužuje spomenik u Parku koliko je važnih golova zabio ovog proljeća.

U najbitnijoj utakmici sezone moji su momci pokazali pravi karakter i potpuno zasluženo pobijedili. Čestitke mojim igračima na pobjedi, a domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri – izjava je Tomislava Pavkovića, trenera Sloge.

DOBROVAC – CROATIA (DO) 3:0

Pakrački dvoboj završen je na kraju uvjerljivom pobjedom Dobrovca, no s obzirom na prikazano ne bi bilo nezasluženo da je i Croatia koji put pronašla put do Galovićeve mreže. Darko Stefan Derenj je otvorio i zatvorio priču što se tiče golova, dok se među njegova dva pogotka s jednim ugurao Bruno Jozipović.

GRAŠEVINA – SULKOVCI 3:1

Sulkovci su bili blizu senzaciji, imali su vodstvo i igrača više na poluvremenu, no na kraju su morali potpisati kapitulaciju. Doduše, zapisnik nisu potpisali. Senzaciju je najavio tko drugi do Ivan Vidmar, a kada je u 45. minuti Petar Pažin zaradio drugi žuti nada Sulkovčana se sigurno rasplamsala.

Pobjeda bi im jamčila 13. mjesto, došli su s prednosti i u posljednjih 15 minuta, a onda Graševina s igračem manje radi veliki preokret, najprije je Dean Pavić pogodio za poravnanje, a onda glavnu ulogu uzima Josip Pavić i s dva gola zaključuje pobjedom vrlo uspješno proljeće za momčad Darija Pažina.

Dobra utakmica, moram čestitati gostima na zalaganju složili su blok nazad i vrebali kontru, jednu su i iskoristili. Puno smo šansi stvorili i dosta promašili, ali na kraju uspjeli postići 3 pogotka za tri boda i potvrdu 3 mjesta. Mojim dečkima čestitam na dobro odrađenoj sezoni, stvarno su to odradili odlično. Zahvaljujem i upravi i Promilima što su nas pratili i kada je bilo loše i dobro to je dobar puta za dalje. Čestitam ekipi Kaptola na osvojenim prvenstvu. Vama na Sportalu zahvaljujem što tako strastveno pratite utakmice – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

SLAVEN – CROATIA (M) 3:2

Za kraj izvrsna utakmica na Hrvatskinji u kojoj je Slaven upisao pobjedu nakon što je na odmor otišao s dva gola zaostatka. Iako je Croatia ispred na ljestvici, Gračani su bili favorit u ovom susretu pa je početak za njih bio šokantan, već u 4. minuti Tomislav Smojvir donio je prednost gostima, a kada je Mario Rudar u 18. povisio na 0:2 činilo se da će Croatia za kraj sezone pokazati da nije slučajno tako dugo bila u borbi za sami vrh.

Ipak, u nastavku hitronogi Dario Starčević s dva pogotka brzo vraća domaće u egal, da bi u samoj završnici Josip Mušković zabio za pobjedu i potvrdu vrlo dobrog petog mjesta za Slaven koji je čitavu sezonu odradio kao gost.

U utakmici bez prevelikog rezultatskog značaja i sa dva totalno suprotna poluvremena na kraju smo ipak zasluženo slavili. Croatia nas je iskažnjavala prvo poluvrijeme ali nakon taktičkih i igračkih promjena u drugom dijelu smo na terenu postojali samo mi. Čestitam mojim dečkima, na kraju smo ipak uspješno završili jednu nomadsku sezonu. Također se želim zahvaliti svim klubovima koji su nam pružili ruku u ovoj u sezoni a posebno našim rivalima i prijateljima iz Buka – poručio je trener Slavena Bernard Raguž.

Napokon je završilo! Od borbe za prvo mjesto, spašavali smo četvrto mjesto. Svu odgovornost zbog loših rezultat ovoga proljeća preuzimam na sebe i jedini krivac sam ja. Današnju utakmicu je presudila širina kadra od Slavena. Po ovom teškom i sparnom vremenu moja ekipa nije uspjela zadržati vodstvo koje je imala na poluvremenu. Čestitke kolegi Ragužu i ekipi “Veprova” na osvojenim bodovima. Zahvaljujem se upravi NK Croatije na ukazanom povjerenju. Nastavite s još većim entuzijazmom raditi i ulagati i siguran sam da će rezultat doći. Nažalost od prvog treninga nije se stvorila kemija između mene i svlačionice, nisu prihvatili niti jednu moju zamisao. Želim upravi i Croatiji sreću u sljedećoj sezoni, a igračima samo jedan savjet, neka ih poslije treninga i utakmice boli “glava, a ne noge”. Malo odmora pa u nove izazove, jer svaki neuspjeh je put do uspjeha – poručio je sada već bivši trener Croatije Marko Krmpotić.

(sportalo.hr)

Pročitano 450 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 10:02