Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 09:30

Vidovački Dinamo uvjerljivo poražen od prvaka Svačića u posljednjem, 26. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Završeno je natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Požega / Slavonski Brod. Prvak se zna od prije, to su nogometaši Svačića koji u svom Starom Slatiniku velikom feštom zatvaraju uspješnu sezonu. U nedjeljnim susretima su se iskazali Slobodnica i Hajduk, dok je Filip Matijašević imao simultanku u Novoj Kapeli za Hajduk. 

Požega je još u srijedu s visokih 5:0 na svom terenu bila bolja od Papuka dok je u subotu Lipik 1925 poražen na svom igralištu od Tomislava. Ostalih 5 susreta odigrano je u nedjelju.

LIPIK 1925 - TOMISLAV 0:2

Ovo je ujedno jedini današnji susret, a bolje su se snašli gosti te u Donje Andrijevce nose 3 boda pobjedom 0:2 (0:1). Oglas Oglas Nakon početnog ispitivanja snaga, reagirali su gosti te su u 35. minuti susreta poveli 0:1. Precizan za vodstvo Tomislava bio je Ivan Tunuković, a s minimalnim vodstvom gostujuće momčadi se otišlo na predah.

U nastavku domaćini nisu uspjeli okrenuti rezultat nego su gosti samo potvrdili svoju današnju pobjedu. U 67. minuti Igor Bešlić je stavio točku na i ove utakmice, ali i sezone, pogotkom za 0:2. Do kraja je bilo ponešto prilika, no mreže se više nisu tresle. 

Poslije utakmice javio nam se zadovoljni trener Tomislava, gospodin Ivan Pavković: – Odigrali smo danas dobru utakmicu, stvorili dosta šansi i na kraju mislim zasluženo slavili. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri i hvala na gostoprimstvu poslije utakmice.

Trener Lipika, Mario Milašinović, odahnuo je što je sezona gotova uz silne probleme u momčadi: – Kratko i jasno čestitam Tomislavu na zasluženoj pobjedi, vrlo jednostavno hvala Bogu što je završilo. Nema alibija, ali bilo nam je teško zadnjih 40 dana. Uspjeli smo izgurati ovo te čestitam dečkima na zalaganju. Ovo nam je škola za ubuduće i uvjeren sam da ćemo biti pametniji iduće sezone.

Za Tomislav je ovo 17. pobjeda ove sezone te su na kraju drugoplasirana momčad prvenstva. Lipik je na kraju ove zanimljive sezone šestoplasirana momčad prvenstva sa 42 osvojena boda.

DINAMO –  SVAČIĆ 1:6

U veličanstvenoj atmosferi Starog Slatinika, Svačić je potvrdu naslova donio službeno kao gost. Dinamo je odlučio izaći u susret svojim ovotjednim gostima te su zamijenili teren na kojem će se igrati zbog velike proslave naslova na Dubovki. Svačić u slavljeničkoj atmosferi nije popustio te su vrlo uvjerljivo slavili na svojem stadionu.

Vukao ih je kroz cijelu sezonu možda i najbolji igrač Tomislav Žuljević, koji je ovom prilikom isporučio hat-trick. Pratili su ga pogocima Josip Nižić, Karlo Baričević i Gabrijel Čuljak, dok je počasni pogodak za izrazito oslabljeni Dinamo zabio Mateo Janjić na kraju susreta.

Trener Svačića Mario Tadić je blistao nakon susreta: – Što reći nakon ovakve sezone? Hvala igračima, upravi, navijačima i svim ljudima koji su sudjelovali u ovom povijesnom uspjehu Svačića! Vodili smo cijelu sezonu, prolazili teška razdoblja, ali smo na kraju pokazali da smo prava klapa i pravi dečki. Sada treba dobro proslaviti ovo pa se kratko odmoriti i ponovno krenuti još jače u nove pobjede. Hvala Sportalu na objektivnom praćenju. Treneru Tadiću se zahvaljujemo te ovim putem čestitamo Svačiću na naslovu prvaka!

Trener Dinama, Krunoslav Podoljak: – Prvo čestitam Svačiću na osvojenom prvenstvu. Mi smo danas došli došli na utakmicu bez deset seniora i jedva smo se okupili uz podršku naših kadeta. U pomalo slavljeničkoj atmosferi prelagano smo ušli u utakmicu i vrlo rano ušli u rezultatski minus. Poslije smo probali ublažiti rezultati, ali smo bili brzopleti u nekoliko situacija i nismo uspjeli bolje od ovoga. Nakon vrlo teške sezone po nas sa jesenskim usponima i proljetnim padovima, dočekali smo kraj sezone pri kraju tablice, ali smo uspjeli u onom što smo pokušali, a to je ostati u ligi s jako mladom ekipom. Čestitam svima u klubu na svemu što su dali u ovoj sezoni, od predsjednika, dopredsjednika, uprave, trenera i igrača. Svima nam treba odmor, vidimo se uskoro.

SLAVONAC – HAJDUK 0:5

Iako je ovo trebao biti jedan do najzanimljivijih susreta kola, nogometaši Hajduka nisu dopustili nikakvu neizvjesnost. Na krilima izrazito raspoloženog Matijaševića stradali su nogometaši Slavonca na domaćem terenu u Novoj Kapeli.

Matijašević je na ovom susretu postigao čak 4 pogotka, a već u 7. minuti je načeo domaćine. Upravo taj rani pogodak je ispostavilo se riješio pitanje pobjednika, a koje je riješeno do poluvremena u kojem su gosti zabili čak 3 pogotka. Do kraja utakmice raspoloženi Pakračani su samo potvrđivali svoju pobjedu vrsnim nogometom, a konačnu potvrdu donio je Franko Zandona u 79. minuti za lijepu pobjedu na kraju sezone.

SLOBODNICA – BUDAINKA KOLONIJA 8:2

Iako su nogometaši znali da su favoriti u ovom susretu, tu ulogu je uvijek potrebno potvrditi i na zelenom terenu. Vrlo ozbiljno su domaćini shvatili ovaj susret te su vrlo lako svladali gostujuću Budainku u Slobodnici. Odlično je domaća momčad krenula u susret te su u 16. minuti preko Silvija Velića probili uporne goste za 1:0.

Odličan susret odigrao se Marko Puškarić, koji je u 20., 28. i 81. minuti zabio svoja tri pogotka za domaću momčad. Nisu sa svojim partijama zaostali ni Marko Mišković i Josip Opačak. Navedeni dvojac je zabio po dva pogotka za Slobodnicu tako da su domaćini s nešto skraćenim zapisnikom vrlo lako ostvarili posljednja 3 boda ove sezone.

ZADRUGAR – JAKŠIĆ 5:1

Nitko kao Ciro! Otkad je Zadrugar na svoju klupu instalirao odličnog trenera Braslava Ostojića, tako je krenula i renesansa u Oprisavcima. Nogometaši Zadrugara su najbolja momčad proljetnog dijela sezone, a posljednja pobjeda ovog prvenstva je stigla na domaćem terenu.

U goste su im stigli nogometaši Jakšića koji su sve samo ne ekipa protiv koje se očekuju bodovi. Nije se to osjetilo na Zvrtku iako su poveli gosti, a nakon odličnih 90 minuta domaćini slave jako lijepu pobjedu.

Raspoložen je bio duo Blažević-Kljajić, obojica su postigla po dva pogotka za razigrane domaćine. Još jedan pogodak su zabili nogometaši Zadrugara, a on je djelo Marka Kolesarića. Poveli su gosti preko Antonija Šilhana, no od toga trenutka na terenu je postojao samo Zadrugar tako da 3 boda ostaju u Oprisavcima.

Trener Braslav Ostojić je zadovoljan predstavom svoje momčadi u proljetnom dijelu prvenstva: – Kao prvo opet čestitam Svačiću na 1. mjestu, a onda svojim dečkima na izuzetnoj sezoni. Zahvaljujem im se na svemu što su napravili i mogu reći da sam uživao biti dio ove ekipe ove polusezone i još jednom im hvala na svemu.

SIKIREVCI – MLADOST 1:2

Sibinjska Mladost je u posljednjem kolu gostovala kod Sikirevaca, a izabranici Marijana Bakule su odigrali jako dobar susret te su preokretom slavili protiv domaćina. Poveli su Sikirevci u 33. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Valentin Šunić. Nakon toga se bude gosti te na krilima Ante Gavrana dolaze do potpunog preokreta.

Prvo je na samom kraju poluvremena Gavran izjednačio na 1:1, a početkom drugog dijela isti igrač postiže svoj drugi pogodak, okreće rezultat u korist Mladosti te im na kraju donosi i posljednja 3 boda ove sezone. Za jednu i drugu momčad je ovo bila jako turbulentna sezona, a sad odlaze na rekuperaciju i zasluženi odmor te na pripreme za sljedeća prvenstvena nadmetanja od jeseni.

(sportalo.hr)

Pročitano 501 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022 09:50