Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 09 Lipanj 2022 09:11

BSK Buk pobjednik Županijskog nogometnog kupa za sezonu 2021./2022.

JAKŠIĆ - Sjajno finale Županijskog nogometnog Kupa u Jakšiću završeno je pravom dramom u kojoj su sretniji i spretniji bili nogometaši BSK-a koji su “kantu” vratili na Hrvatskinju nakon duge 23 godine. Županijski kup do sada je osvajalo samo pet klubova, uz BSK to su Lipik, Slavija, Kamen Ingrad i najuspješnija u ovom natjecanju Slavonija koja je trofej u svoje vitrine nosila čak 12 puta.

Možda će se netko u Slavoniji ili Slaviji i naljutiti, ali nakon puno godina imali smo pravo finale Kupa, finale koje je za oba sudionika bilo događaj godine a ne samo jedna u nizu utakmica. Atmosfera na Jajarama je bila fantastična, ukupno blizu 1000 gledatelja, ali sigurno 200ak navijača Jakšića na jednoj i isto toliko navijača gostiju na drugoj strani koji su neprestano bodrili svoje ljubimce.

Bilo je tu i onog navijačkog podbadanja, bilo je i ulazaka u teren, bilo je i korištenja razglasa u navijačke svrhe, bilo je i pirotehnike, bilo je i manjeg naguravanja, sve će to vjerojatno koštati domaćina, no s obzirom na sve možda i ne bi trebalo jer ovo je stvarno bio događaj u kojem su na kraju svi uživali.

Nije to bio nogomet za sladokusce, ali je zato bio “rat” tokom svih 90 minuta. Ali rat bez grubosti, bez namjere da se nekoga i udari pa je sudac Adžijević zapravo imao prilično lak zadatak, bez puno teških odluka. U svaki se duel od prve minute ulazilo punom snagom, sve se uglavnom odvijalo na sredini terena, a onda gosti iz Buka dolaze u vodstvo.

Slobodni udarac na 20-ak metara od Rukelja izveli su kratkom kombinacijom nakon koje Josip Jakovljević sjajno pogađa preko zida, Rukelj je bio blizu, ali nije mogao to zaustaviti pa je krenuo delirij “na bentu” gdje su se smjestili Dederi. Još 15ak minuta vodila se potpuno izjednačena bitka na sredini, a onda je Jakšić polako ali sigurno krenuo stezati obruč oko gostujućeg gola, a u svemu tome izrodio je samo jedan opasan pokušaj, Marić je sjajno tukao s ruba kaznenog prostora, no Mazal je krasnom paradom izbacio loptu u korner.

Na drugoj strani BSK napadački nije ništa pokušavao, a onda je u posljednjoj minuti prvog dijela imao sjajnu priliku za 0:2, no pokušaj Tvrdog nogom je obranio Hrvoje Rukelj. Od početka nastavka Jakšić je preuzeo potpunu inicijativu, prelasci BSK-a na suparničku polovinu bili su rijetkost, a samo jednom su uspjeli i doći do kaznenog prostora, no onda su ipak domaći dobro reagirali i otklonili opasnost prije konkretnog udarca. Pritisak Jakšića nije davao rezultata, nije bilo nekakve ideje, ali se na količinu ubačenih lopti u kazneni prostor Žutih nešto ipak moralo dogoditi, i dogodio se fantastičan gol Ivana Franjića u 54. minuti, primio je loptu na desetak metara od Mazala, brzo se namjestio i “odapeo” kao iz topa pod samu gredu.

Uspjeli su gosti i nakon toga primirit Jakšić, držati utakmicu u svom ritmu, a onda se ukazao Maurizio Rezo i zabio za potpuni preokret nakon dobre akcije po desnoj strani. I nakon rezultatskog minusa Bučani nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti na suprotnoj strani sve do same završnice. Jakšić je pametno preselio igru na suparničku polovinu, izborio nekoliko auta, kornera i vrijeme je polako ali sigurno radilo za Plave.

Imali su na ulasku u sudački dodatak Jakšićani meč loptu, Dominik Dorić je sve sam napravio, sjurio se s centra sam na Mazala, no otišao je malo u stranu i omogućio mladom gostujućem vrataru da osujeti njegov udarac, na odbijenu loptu naišao je Grbeš, no umjesto udarca odlučio se na primirivanje lopte što je dalo vremena gostima da to osujete. V

eć se sigurno i dobar dio gostiju pomirio s porazom, ali nisu oni na terenu, posebice ne Marčinovići, Gabriel je ubacio, sjajno, na 5 metara, a tamo je Roberto najviši, lagano je skrenuo loptu u mrežu, Rukelj je to mogao samo pogledom ispratiti.

Nakon ludog slavlja Bučana, Jakšić je krenuo s centra, a Adžijević označio kraj što je značilo da o pobjedniku odlučuju jedanaesterci. U prve tri serije svi su izvođači bili vrlo sigurni, u četvrtoj Petković pogađa za goste, a Mazal zaustavlja udarac Reze. Priliku za donesti pehar svojoj momčadi dobio je kapetan Tomislav Tvrdy, no i Jakšić ima sjajnog vratara, Rukelj brani, Grbeš zabija za 4:4 i kreće se u raspucavanje.

Josip Jakovljević je siguran, isto odgovara i Šilhan, a onda u sedmoj seriji Mahulik donosi novo vodstvo BSK-u, a na drugoj strani loptu uzima Ivan Franjić čiji udarac brani Mazal i postaje veliki junak Žute podmornice koja osvaja svoj drugi pehar u Županijskom kupu.

- Prvo i osnovno želim se ispričati dečkima što sam sumnjao u njih, kad smo pričali o kupu uvijek je bilo riječi idemo ispasti ionako ne možemo osvojiti – tu su Slavija, Slavonija i Kutjevo te klubovi iz MŽNL, na kraju smo izbacili i trećeligaša i u gostima četvrtoligaša i sada osvojili kod još jednog, to vam samo govori o klapi koju cijelo vrijeme hvalim, a danas je ta klapa napravila čudo. Osvojili smo kup na radost svih naših navijača koji su došli u velikom broju, želim samo izraziti jedno veliko hvala, jer naši navijači danas su bili savršeni, cijelu utakmicu su nas vodili. Ovaj pehar nam je kruna sezone koju smo odlično odigrali i ako mogu reći meni osobno najdraži pehar jer sam ga osvojio s klubom u kojem sam napravio prve nogometne korake. Nakon ovoga vrijeme je za neke druge stvari, a o tome ćemo kroz par dana. Danas ćemo uživati u osvajanju titule i fešti do dugo u noć. Hvala svima koji su nam pružali podršku. Sportalu svaka čast na svemu što radi i prati nas manje klubove. A svojim suigračima želim reći UŽIVAJTE U OVOME OVO STE VI OSTVARILI I NEĆE VAM TO NITKO UZETI – poručio je Josip Jakovljević, bučki stroj za golove i vođa ove trofejne generacije.

Što ti je nogomet, u igri strijelci Ivan Franjić i Maurizio Rezo nisu pogodili s bijele točke, Jakšić je bio na doslovno 3 sekunde od trofeja, pa je BSK imao penal za pobjedu koji nije iskoristio… U Jašiću sigurno žale za prilikom, ali stvarno mogu biti ponosni na sve što su napravili, čitavo proljeće igraju odlično u MŽNL, došli su do finala, odigrali izvrsno, ali jednostavno nedovoljno da bi se osvojilo. Ako nastave putem kojim su krenuli trofeja im neće nedostajati. Ako Bučani nastave smjerom kojim u ovim trenucima idu – bit će glavobolje sutra! Bravo za sve sudionike – ovo je Finale!

 

JAKŠIĆ – BSK 2:2 (5:6)

Strijelci: 0:1 Jakovljević (17), 1:1 Franjić (54), 2:1 Rezo (75), 2:2 R. Marčinović (90+7) 

Jakšić: Rukelj, Palameta (od 46. Rezo), M. Kovačević, D. Kovačević, Franjić, Marić (od 46. Brus), Dorić (od 90+6 Đogolović), M. Brnčić (od 90+4 Barišić), Jurić (od 60. Šilhan), Grbeš, D. Brnčić

BSK Buk: Mazal, Bonić, Mahulik, R. Marčinović, Baketarić (od 57. Leist), Buturac, Bošnjak (od 80. Jelić), Tvrdy, G. Marčinović, Petković, Jakovljević

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : sportalo.hr i rva.hr)

 

Pročitano 780 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Lipanj 2022 12:13