Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022 09:28

Nogometaši Požege počeli pripreme za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA - Na svom igralištu na Sportsko - rekreacijskom centru nogometaši Požege jučer su počeli pripreme za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega koja je ljetnom reorganizacijom natjecanja HNS-a postala peti državni rang. 

Novi trener Željko Mitrović obavio je prozivku i prvi trening na kojem je bilo dvadesetak igrača. U kadru više nisu Valentino Podobnik i vratar Alen Leist koji su prešli u Slavonac (Novu Kapelu) čiju je momčad ovog ljeta preuzeo iskusni požeški trener Milan Tomljenović.

Nova lica u svlačionici "Crvenih s Orljave" su Ronaldo Hodak, Dinko Čuljak (Dinamo Vidovci), Niko Čuljak (Hajduk Pakrac), Anto Kavedžija (Croatia Mihaljevci), vratar Domagoj Pojer (Slavonija Požega), Marin Mijatović (Lipa Stara Lipa) i Josip Škoda koji nije igrao prošlu sezonu zbog školovanja. Moguće je da u narednim danima bude još nekih promjena u igračkom kadru odnosno da se još neki igrači priključe ali i da netko ode iz kluba. 

U šest tjedana priprema planirano je i sedam pripremnih utakmica. Požega će 30. i 31. srpnja nastupiti na turniru u Vidovcima, a u petak, 05. kolovoza igrat će s gradskim rivalom Slavonijom. U nedjelju, 07. kolovoza Požega će gostovati u Tisovcu kod tamošnje Croatie, člana 1. ŽNL Brodsko - posavske, a nakon toga će 13. i 14. kolovoza nastupiti na tradicionalnom turniru u Pakracu. Generalka za prvenstvo bit će u subotu, 20. kolovoza u Mihaljevcima, protiv Croatie. 

Nova sezona kreće 27./28. kolovoza, a posljednje jesensko kolo igrat će se 19./20. studenog. 

U MŽNL u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. igrat će ponovno 14 klubova. To su : Slavonac (Bukovlje), Tomislav (Donji Andrijevci), Zadrugar (Oprisavci), Hajduk (Pakrac), Požega, Lipik 1925 (Lipik),  Slavonac (Nova Kapela), Jakšić, Sikirevci, Slobodnica, Mladost (Sibinj), Dinamo (Vidovci), Papuk (Velika) i Psunj Sokol (Okučani). 

Pročitano 535 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022 13:54