Ispiši ovu stranicu
Subota, 23 Srpanj 2022 12:38

Nogometaši Dinama (Vidovci - Dervišaga) pripremaju se za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige

VIDOVCI - Na svom igralištu u Vidovcima prije tjedan dana, u subotu, 16. srpnja, nogometaši Dinama (Vidovci - Dervišaga) počeli su pripreme za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega koja je ljetnom reorganizacijom natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza postala peti državni rang.

U igračkom kadru više nisu Ronaldo Hodak, Dinko Čuljak (Požega), Valentin Mikić (Slavija Pleternica) i Roberto Bognar (Papuk Velika), a novi igrači su Alen Solina, Nikola Miholić, Matej Zeba i Marko Vučetić koji su svi došli iz veličkog Papuka. 

Moguće je da u narednim danima bude još nekih promjena u igračkom kadru odnosno da se još neki igrači priključe ali i da netko ode iz kluba.

U šest tjedana priprema planirano je da momčad trenera Krunoslava Podoljaka odigra ukupno osam pripremnih utakmica. Već danas igrači Dinama gostuju u Suhopolju kod NK Suhopolje čija momčad je prošle godine bila 13 od 14 klubova u 4. NL Bjelovar - Koprivnica - Virovitica ali je i dalje ostala u tom rangu. 

Narednog vikenda, 30. i 31. srpnja, u Vidovcima će se po prvi put organizirati dvodnevni ljetni turnir, a nastupit će osim domaćina i Požega, Graševina Vetovo te Dinamo Rajsavac. 

Nakon toga će 06. i 07. kolovoza Vidovčani igrati na turniru u Kuzmici dok će u subotu, 13. i  u ponedjeljak, 15. kolovoza sudjelovati na 27. Memorijalnom turniru Damir Kordiš u Vetovu. 

Generalka za prvenstvo bit će u nedjelju, 21. kolovoza kada će Vidovčani ugostiti Kaptol.

Nogometaši Dinama (Vidovci - Dervišaga) cijelu natjecateljsku sezonu 2021./2022. nisu mogli igrati domaće utakmice na svom igralištu u Vidovcima jer se isto obnavljalo nakon poplava u lipnju 2021. Prva momčad je svoje domaće utakmice igrala na igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru i u Kuzmici na igralištu Park dok su mlađe kategorije igrale na Sportsko - rekreacijskom centru.

Nakon što je uprava kluba godinu dana radila na sanaciji i obnovi terena i klupskih prostorija, Vidovčani su se konačno sa svim kategorijama ovog ljeta vratili na svoj sportski objekt. 

Seniori Dinama su prošlu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega završili na 12. mjestu od 14 momčadi, a u novoj sezoni povratkom na svoje igralište svi u klubu očekuju i puno bolji rezultat. 

Nova sezona kreće 27./28. kolovoza, a posljednje jesensko kolo igrat će se 19./20. studenog. U MŽNL u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. igrat će ponovno 14 klubova. To su : Slavonac (Bukovlje), Tomislav (Donji Andrijevci), Zadrugar (Oprisavci), Hajduk (Pakrac), Požega, Lipik 1925 (Lipik), Slavonac (Nova Kapela), Jakšić, Sikirevci, Slobodnica, Mladost (Sibinj), Dinamo (Vidovci), Papuk (Velika) i Psunj Sokol (Okučani).

Točan raspored znat će se u ponedjeljak, 08. kolovoza kada se u Slavonskom Brodu održi plenum klubova ove lige. 

Pročitano 744 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 23 Srpanj 2022 15:19