Subota, 20 Kolovoz 2022 15:42

Ekipa Osijeka osvojila 6. Nogometni turnir "Zlatne žice Slavonije kup 2022"

POŽEGA - Na igralištu s umjetnom travom požeškog Sportsko - rekreacijskog centra danas je održano šesto izdanje Nogometnog turnira "Zlatne žice Slavonije kup 2022" na kojem je nastupilo 12 ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2013. godine i mlađih.

Mlade nogometaše na svečanom otvorenju pozdravio je požeški gradonačelnik Željko Glavić, a nazočni  su bili i glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, dopredsjednik Požeškog športskog saveza Tomislav Čabraja i predsjednik Sportske zajednice Požeško - slavonske županije Vlado Drkulec. 

Na turniru nije bilo kotizacija, a organizator je za svi sudionike osigurao sendviče i vodu. Ekipe su bile raspoređene u tri skupine po četiri ekipe pa je svaka ekipa odigrala najmanje tri utakmice na turniru dok se osam ekipa plasiralo u četvrtfinale. 

U prvim susretima drugog kruga Slavonija plavi su rezultatom 2:1 bili bolji od Požege, Osijek I je dobio Slaviju II sa 3:0, Marsonia je svladala Slavoniju bijele 2:1 dok je u posljednjem četvrtfinalnom ogledu Osijek II pobijedio Belišće rezultatom 1:0. 

U polufinalnim utakmicama ekipa Slavonija plavi je rezultatom 1:2 poražena od Marsonie dok je u međusobnom dvoboju dvije ekipe Osijeka slavila prva ekipa s minimalnih 1:0. U susretu za 3. mjesto Osijek II je rezultatom 2:0 bio bolji od Slavonije plavi dok je u finalu Osijek I rezultatom 1:0 svladao Marsoniu i osvojio prvo mjesto te tako obranio naslov koji su prošle godine osvojili igrači Osijeka rođeni 2012. godine. 

Četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje su im uručili treneri Slavonije koji su radili na turniru. To su Goran Jurković, Mario Raguž, Krešimir Čuljak, Nevio Berdi, Štefo Odobašić, Marko Vujnović i voditelj omladinskog pogona kluba Krešimir Brkić. 

Ovaj turnir od 2017. godine organizira Nogometni klub Slavonija pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege. Ove godine suorganizator je bio i Nogometni klub Požega. 

Prvi turnir održan 2017. osvojila je ekipa Jedinstva (Donji Miholjac), 2018. pobjednik je bila Marsonia, 2019. najbolji je bio Osijek, 2020. prvaci su bili igrači vinkovačke Cibalie dok je 2021. i 2022. slavio Osijek.

Pročitano 687 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 09:44