Srijeda, 24 Kolovoz 2022 08:56

Narednog vikenda kreće nova sezona Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Nova sezona Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega kreće narednog vikenda (27./28. kolovoza). 

U 1. kolu, u subotu, 27. 08. u 17,30 sati sastaju se Požega - Slavonac (Nova Kapela), Slavonac (Bukovlje) - Dinamo (Vidovci - Dervišaga), Tomislav (Andrijevci) - Hajduk (Pakrac), Sikirevci - Jakšić i Lipik 1925 - Papuk (Velika). U nedjelju, 28. 08. u 17,30 sati igrat će Zadrugar (Oprisavci) - Mladost (Sibinj) i Slobodnica - Psunj Sokol (Okučani).

Novaci u ligi su Slavonac (Bukovlje) koji je ispao iz 3. HNL - Istok i Psunj Sokol (Okučani) koji je bio pobjednik kvalifikacija između prvaka dvaju skupina 1. ŽNL Brodsko - posavske. Prošlogodišnji prvak MŽNL Svačić (Stari Slatinik) otišao je u 3. NL - Istok dok je iz lige ispala Budainka Kolonija koja je bila uvjerljivo posljednja. Velički Papuk koji je bio pretposljednji je zadržao status međužupanijskog ligaša jer iz 1. ŽNL Požeško - slavonske nitko nije htio ići u ovaj rang.

Od 14 klubova njih 9 će svoje utakmice igrati subotom dok će nedjeljom igrati 5 klubova (Zadrugar, Sikirevci, Slobodnica, Mladost, Psunj Sokol). Posljednje kolo jesenskog dijela sezone igrat će se 19./20. studenog. 

U ovoj ligi se natječu i dva kluba s područja grada Požege. To su Požega i Dinamo (Vidovci - Dervišaga) koji će međusobno igrati u 8. kolu (15. 10.) u Požegi. U prošloj sezoni nogometaši Požege bili su peti, a nogometaši Dinama dvanaesti na ljestvici ove lige. 

Pročitano 477 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Kolovoz 2022 10:30