Četvrtak, 25 Kolovoz 2022 11:38

Braća Dominik i Domagoj Mesić iz požeške Slavonije prešli u Varaždin

POŽEGA / VARAŽDIN - Dominik i Domagoj Mesić su braća blizanci, rođeni 08. 02. 2008. godine. Prve nogometne korake napravili su u požeškoj Slavoniji za koju su prvi put registrirani sa 9 godina, 08. 02. 2017. U Slavoniji su prošli kategorije limača, početnika i mlađih pionira, a pola godine (proljeće 2018) su bili u i Nogometnom klubu Požega.

Prošle godine su nastupali u starijim pionirima Slavonije koje uspješno vodi trener Nevio Berdi. Odlične igre braće Mesić koji su u sezoni 2021./2022. bili mlađe odnosno ulazno godište u kategoriji starijih pionira nisu ostale nezapažene od skauta prvoligaških klubova pa su ovo ljeto svoju Slavoniju zamijenili Varaždinom te su od 17. 08. 2022. registrirani za prvoligaša Varaždina gdje će u predstojećoj sezoni 2022./2023. nastupati za taj klub u 1. HNL Starijih pionira. 

Mesići su upisali i prvi razred srednje škole u Varaždinu pa će tamo uz nogomet nastaviti i školovanje. Radi se o tehnički odlično potkovanim igračima sa velikim smislom za igru te će sada svoje sposobnosti imati priliku pokazati na najvećoj "pozornici". Dominik i Domagoj mogu igrati sve pozicije u ofenzivnom dijelu momčadi odnosno u veznom i napadačkom redu. 

Trener će im biti nekadašnji igrač požeške Slavonije i poznati prvoligaški igrač Zoran Kastel. 

Ovo je još jedna potvrda odličnog rada u omladinskom pogonu Slavonije čiji je voditelj Krešimir Brkić koji je ujedno i trener kadetske kategorije.

Prošle sezone nekoliko bodova je nedostajalo da kadeti i stariji pioniri Slavonije igraju kvalifikacije za 1. HNL, a koje je na kraju izborila Marsonia. Mlade Brođane je u polufinalu izbacio Zadar koji je u finalu s obje kategorije bio bolji i od Opatije.  

 

Pročitano 668 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Kolovoz 2022 12:04