Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 09:02

Požega i Dinamo poraženi u 1. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / BUKOVLJE - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 1. kola novog prvenstva Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Oba kluba s područja grada Požege su poražena na otvaranju sezone, Požega je na svom terenu uvjerljivo poražena od Slavonca (Nova Kapela) dok je Dinamo (Vidovci - Dervišaga) poražen na gostovanju kod Slavonca u Bukovlju. 

POŽEGA - SLAVONAC (NK) 1:5

U srazu u Požegi gledatelji su imali priliku nazočiti sudaru pete i sedme momčadi prošlosezonskih međužupanijskih uzbuđenja, a prvi bodovi idu u Novu Kapelu gdje su gosti obilježili sigurnu pobjedu na zahtjevnom gostovanju. Gosti su već u 11. minuti poveli pogotkom Gospočića, da bi na scenu ponovno stopio Gospočić u 37. minuti za udvostručenje prednosti Slavonca.

Na početku drugog poluvremena gosti povećavaju vodstvo na 3:0 putem Sremca, da bi na 4:0 prednost povisio Dravec u 53. minuti susreta. Domaćini potom uspijevaju zabiti počasni pogodak za 1:4, no do kraja susreta uspjeli su primiti i peti pogodak, ovaj put strijelac je bio Prodanović za konačnih 1:5. “

- "Objektivno smo izgubili od bolje ekipe. Mi smo mlada ekipa u stvaranju i imali smo tu nesreću da već u 1 kolo za protivnika imamo ekipu koja će se sigurno boriti za naslov. Sve čestitke NK Slavoncu i kolegi Mići.”– mišljenje je trenera Požege, Željka Mitrovića.

SLAVONAC (B) - DINAMO 2:0

Slavonac iz Bukovlja nakon ispadanja u MŽNL SB-PŽ, svoja prva tri boda tražio je u susretu sa jedanaestom ekipom prošle sezone, NK Dinamom iz Vidovaca. U tom naumu su i uspjeli te na kraju slavili sa 2:0. Šaša Ignjatić u 12. minuti doveo je Slavonac u vodstvo,a potvrde stigla je tek u posljednjoj minuti susreta kada Luka Dubac potvrđuje ostanak tri boda u Novoj Kapeli.

- “Utakmica karakteristična za prvo kolo-bili smo nestrpljivi, pomalo još uvijek umorni, ali željni dobrog nogometa i pozitivnog rezultata. Cilj je ostvaren-pobjeda bez primljenog gola koja je mogla biti i veća. Čestitam i protivniku na dobroj utakmici. Suđenje odlično, pohvale sudačkoj trojci. “- Miroslav Stefanović, trener NK Slavonac Bukovlje

- “Otvorili smo prvenstvo sa porazom ali i hrabrom igrom. Nismo domaćinima dali puno ali pokazalo se dovoljno da nas pobijede, na žalost malo su nas izostanci i ozljede sprečile da napravimo više. Domaćoj ekipi čestitam na dobroj utakmici i osvojena tri boda, odigrali su pametno i dovoljno dobro da pobijede, želim im sreću u nastavku prvenstva. Žao mi je samo što je gospodin glavni sudac pravio cirkus već od prvog kola i prve minute, smiješno i žalosno a komentar o njegovom suđenju zadržati ću za sebe. Raspored nas ne mazi pa tako u sljedećem kolu idemo u Novu Kapelu na ogled sa odličnom ekipom Slavonca gdje ćemo probati odigrati što bolje.” Krunoslav Podoljak, trener NK Dinamo Vidovci

Rezultati 1. kola : Požega - Slavonac (NK) 1:5, Slavonac (B) - Dinamo 2:0, Tomislav - Hajduk 5:2, Sikirevci - Jakšić 6:2, Lipik 1925 - Papuk 3:1, Zadrugar - Mladost 1:1, i Slobodnica - Psunj Sokol 2:1.

U 2. kolu, u subotu, 03. 09. 2022. u 17,00 sati sastaju se Požega - Zadrugar, Papuk - Slobodnica, Jakšić - Lipik 1925 i Hajduk - Sikirevci dok će od 20,00 sati igrati Slavonac (NK) - Dinamo. U nedjelju, 04. 09. 2022. u 17,00 sati igrat će Psunj Sokol - Slavonac (B) i Mladost - Tomislav. 

(sportalo.hr)

Pročitano 428 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Kolovoz 2022 08:58