Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 09:03

Uvjerljiva pobjeda Croatie (Mihaljevci) u 1. kolu 1. ŽNL, težak poraz Parasana u Dobrovcu

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 1. kola nove sezone 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Prva utakmica odigrana je u subotu u Rajsavcu dok su preostali susreti odigrani u nedjelju.

Croatia je na svom Stadionu Grabovac uvjeljivo slavila protiv imenjaka iz Donje Obriježi rezultatom 4:0. Tako su Mihaljevčani na najbolji mogući način najavili borbu za naslov prvaka u ovoj sezoni. Drugi klub s područja grada Požege u ovom rangu, Parasan (Golobrdci) uvjerljivo je poražen na gostovanju u Dobrovcu rezultatom 6:1. 

DINAMO – SLOGA 4:1

Nogometaši Dinama nastavili su u prošlosezonskom stilu, prva utakmica i odmah 5 golova. Malobrojni gledatelji u Rajsavcu zaista su mogli uživati, posebice domaći koji su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu protiv Sloge koja bi, ako je suditi po prvih 90 minuta, mogla biti jedan od ozbiljnih kandidata za ispadanje. U prvom su se dijelu gosti i držali, tek su u 23. minuti kapitulirali kada je Jakov Jakić bio jako siguran s bijele točke.

U nastavku Dinamo dodaje gas, Filip Martinović i Ivan Triska pogađaju za velikih i nedostižnih 3:0, a onda legendarni Krešo Miškulin trese vlastitu mrežu pa se poraz Sloge ipak čini nešto pristojnijim čak i nakon drugog gola Jakića kojim je stavio točku na i ove utakmice, a Dinamo na vrh prvenstvene ljestvice, bar na 24 sata, do kraja sutrašnjih utakmica. Oglas

Nakon što su u subotu nogometaši Dinama u Rajsavcu uvjerljivo nadigrali Slogu i zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice, danas su požeško slavonski prvoligaši odradili ostatak obveza za prvo kolo. 

BSK BUK – GRANIČAR 5:2

Bučani su sa stilom krenuli u novu sezonu, u susjedskom derbiju najavili su da će i ove sezone voditi bitku za sami vrh kao jedan od najvećih kandidata za konačni trijumf. Rekli bi neutralni promatrači, lako je kad imaš Josipa Jakovljevića u ekipi.

I zaista, prva violina Žute podmornice se ponaša poput dobrog vina, što stariji to bolji! Uvijek dobar, a kada je frka najbolji, pa tako kad je postalo jasno da se Graničar ne predaje olako, eto Josipa i hattricka! Osim njegova tri, dva je zabio kapetan Tomislav Tvrdy. Graničar se držao u prvom dijelu, prva vedeta gostiju bio je Vinko Ančurovski, dok su strijelci bili Stjepan Vasić s bijele točke ta Ivan Jakovljević. 

Čestitke mojim igračima na utakmici i na pobjedi, odigrali smo jednu dobru utakmicu i mislim da smo zasluženo slavili, ekipi Zagrađa čestitam na fer i korektnoj utakmici i želim joj sreću u nastavku prvenstva – komentirao je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Zaslužena pobjeda domaćina. Možda je rezultat malo previsok s obzirom na viđeno na terenu. Buk je jako kvalitetna ekipa, svaku grešku kažnjava, ne praštaju ništa. Čestitam im na pobjedi i želim im svu sreću za par dana u Belišću. Svojim dečkima nemam ništa za zamjeriti. Glavu gore u porazu se ne ponizi, a u pobjedi ne uzvisi. Idemo dalje, znamo da možemo, da znamo i doći će naših “pet” minuta – riječi su Marka Krmpotića, trenera Graničara.

OMLADINAC – SLAVEN 1:0

Dva vrhunska pojačanja u 1. ŽNL znače strašno puno, a upravo to su napravili u Čaglinu angažiravši Alena Jelčića i Miroslava Lujića. Upravo je potonji u samom otvaranju utakmice zabio za vodstvo, a pokazat će se kasnije i pobjedu Omladinca. Taj gol bio je kao naručen za Topalovićevu momčad koja se odmah orijentirala na obranu, čuvala je prilaze svom golu i vrebala šansu za kontru. Gosti su zapucali 4-5 ozbiljnih prilika, nešto je vrlo kvalitetno obranio i mladi Ivan Vidmar i na kraju Omladinac kreće u sezonu s vrijedna tri boda.

Sama utakmica nije bila neka ljepotica, ali je bila vrlo dinamična u onom dijelu koliko se igralo i koliko je teren dozvoljavao, a on definitivno nije bio na razini 1. ŽNL. Valja istaknuti i odlično suđenje iako utakmica nije bila laka za voditi, a nakon utakmice očekivano oprečna raspoloženja u domaćem i gostujućem taboru.

Sportski pozdrav u novoj sezoni. Kao sto je rekao Mijo Jozić, cilj opravdava sredstva, prva 3 boda su na kontu. Nismo baš mogli složiti pas igru, falio nam je nas Karlo plemenita desetka. Karlo ostani još na moru… Čestitam mojim dečkima na borbi zaslužili smo pivo – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

Pomalo sam se pribojavao gostovanja u Čaglinu i na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu. Domaćim je sve učinio da se ne igra nogomet i da uvjeti ne budu nogometni. Zabili su nam gol nakon naše pogreške u otvaranju utakmice i to je na kraju bio i konačan rezultat. Svojim dečkima nemam šta za zamjeriti, borili su se, stvorili i 6 do 7 čistih situacija ali gol nismo dali. Prebrojati ćemo se koliko nas ima zdravih za slijedeću utakmicu i idemo dalje. Po prvi puta u svojoj karijeri neću domaćinu čestitati na pobjedi jer nemam na čemu. Očekujemo ih na proljeće u Gradcu i nadam se da je to početak jednog divnog prijateljstva – poručio je Bernard Raguž, trener Slavena.

GRAŠEVINA – KUZMICA 2:4

Fantastičan početak sezone u Vetovu, sjajna utakmica sa šest golova i velikim preokretom Kuzmice koja je tako na jednom od najtežih gostovanja lige pokazala da je spremna za vrh. Vinko Kljajić u uvodnom dijelu utakmice donosi Graševini prednost, no na odmoru je imaju gosti koji su okrenuli rezultat golovima Denisa Iličića i Benjamina Banožića.

U samom otvaranju nastavka “kreč” za domaće u poravnanje pretvara Mirko Soldo, no veselje Promila je bili kratkog daha, dvije minute kasnije Kuzmica je ponovno u vodstvu zahvaljujući ponovno Ilinčiću, a u toj situaciji domaći su žestoko protestirali sugerirajući igranje rukom, da bi deset minuta nakon toga konačnih 2:4 postavio Josip Banožić.

Očekivali smo čvrstu igru, na to smo se pripremili, ali nismo još spremni za ovakve jake duele koje smo danas vidjeli. Čestitam ekipi Kuzmice na osvojenim bodovima. Mi idemo dalje prva je utakmica i iz nje moramo nešto naučiti. Ne mogu mojim dečkima ništa zamjeriti borili su se stvarali šanse, ali jednostavno danas nije lopta htjela u gol. O ostalim situacijama kako smo dobili golove i tko je sve u tome sudjelovao te na koji način, nadam se da će se vidjeti iz sažetaka. Toliko o glavnom arbitru – izjavio je trener Graševine Dario Pažin.

– Utakmica u kojoj smo nakon početnog pritiska domaćina i zaostatka od jednog gola došli do naše igre i onda do golova. Zadovoljni smo s tri boda koja tek treba potvrditi kod kuće sljedeće kolo – rekao nam je prvotimac Kuzmice Josip Banožić.

DOBROVAC – PARASAN 6:1

Povratak u 1. ŽNL nije protekao baš prema željama nogometaša Parasana, Dobrovac nije imao milosti, a posebice ne Željko Popović, pa su gosti kući otputovali s pola tuceta u mreži. U sedmoj minuti Popović prvi put vara Supana, no samo minutu kasnije gosti se preko Nikole Franikića vraćaju u kratkotrajni egal.

Do poluvremena je već bilo jasno da bodovi ostaju u Dobrovcu, još dva puta Popović i jednom Igor Šulc zabijaju za uvjerljivih 4:1. U drugom dijelu još dva pogotka domaćina, pogađate, strijelac je Željko Popović, a uz njega i Matej Nemeth.

Nakon nešto više od 20 godina i povratka u 1. ŽNL premijerna utakmica neće nam ostati u lijepom sjećanju. Treba istaknuti izuzetno korektnog i gostoljubivog domaćina. Čestitke na visokoj pobjedi. Mi zbog suspenzija i bolesti nismo mogli računati na 4-5 igrača što ne umanjuje pobjedu domaćina. Mi možemo i moramo bolje puno bolje. Suđenje onako malo domaćinsko, ali nije imalo utjecaja na krajnji rezultat – rekao nam je trener Parasana Jozo Zovko.

KAPTOL – MLADOST 4:1

Aktualni prvak i u ovom redizajniranom izdanju s legendarnim Miletom Pavelićem na klupi nastavlja u istom, šampionskom ritmu. Nema boda iz Kaptola! Mladost je na kraju s ovih 4:1 i dobro prošla, mogli su Crveni i do još kojeg pogotka, ali i ovako nema nezadovoljnih u njihovim redovima. U

debiju u dresu Kaptola u službenoj utakmici briljirao je Patrik Šaur koji je upisao hattrick i zasigurno bio najzaslužniji za suverenu partiju Pavelićeve momčadi. Osim raspucanog Šaura strijelac za domaće bio je i Branko Sadilek, dok je poraz Mladosti upristojio Filip Janjić nekoliko minuta prije kraja.

Turistička zajednica i “Ideš i piješ” su nam zadali malo problema u prvih 20ak minuta, a nakon toga smo stvarno odigrali izvrsnu utakmicu, dominirali, stvarali šanse i pobjeda je mogla biti i osjetno uvjerljivija. Moram reći da nam je posao svakako olakšalo isključenje kod gostiju još u prvom dijelu, no u tom smo trenutku već imali 2:0 tako da to nije bio ključni trenutak utakmice. Jako sam zadovoljan kako smo izgledali, bili smo razigrani, rastrčani, trkački smo jako dobri što mi daje optimizam uoči nastavka sezone – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

CROATIA (M) – CROATIA (DO) 4:0

Momčad trenera Kreše Poletija upisala je očekivana tri boda na otvaranju sezone protiv imenjaka iz Donje Obriježi. Razlika u kvaliteti je ipak prevelika da bi tu bilo nekakvog iznenađenja, po dva pogotka u svakom poluvremenu za miran i očekivan start Croatije.

U svakom poluvremenu po jedan je zabio Nikola Vasić, dok je u prvom jedan dodao iskusni Krunoslav Kahanek, a u nastavku Mario Rudar.

Čestitke mojim dečkima na vrlo dobroj partiji i zasluženoj pobjedi. Od početka se vidjelo da je kvaliteta na našoj strani, gosti su se povukli i vrebali priliku da Giacometti pobjegne u kontru, mi smo ga udvojili je jednostavno su bili bezopasni. Za početak sezone sam vrlo zadovoljan kako je to izgledalo – za Sportalo je rekao Krešo Poleti, trener Mihaljevčana.

Drugo kolo otvorit će u subotu, 03. 09. 2022. s početkom u 19,15 sati Kuzmica i Dinamo. U nedjeljju, 04. 09. 2022. u 17,15 sati sastaju se Mladost - Croatia (M), Slaven - Graničar, Croatia (DO) - BSK Buk, Sloga - Kaptol, Parasan - Graševina i Omladinac - Dobrovac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 500 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Kolovoz 2022 12:45