Utorak, 30 Kolovoz 2022 08:04

Veterani Parasana (Golobrdci) gostovali kod Papuka u Orahovici

ORAHOVICA - Veterani Nogometnog kluba Parasan (Golobrdci) u subotu, 27. kolovoza, su gostovali u Orahovici kod domaćeg Papuka. Po lijepom vremenu utakmica u trajanju od 2 puta 35 minuta odigrana je na Gradskom stadionu, a na kraju domaći nogometaši su bili bolji i pobijedili rezultatom 4:1 (1:1).

Gosti iz Golobrdaca su u Orahovicu došli sa 17 igrača, a poveli su na otvaranju susreta lijepim pogotkom Jurice Bešlića iz slobodnog udarca. Pri samom kraju poluvremena Papuk je pogotkom Ivice Ivanka iz kaznenog udarca došao do izjednačenja. U drugom dijelu došla je do izražaja bolja fizička priprema domaćih igrača koji su postigli još tri pogotka i na kraju došli do uvjerljive pobjede iako je i Parasan imao nekoliko dobrih ali neiskorištenih prigoda. 

Nakon susreta obje momčadi nastavile su druženje uz zajedničku večeru u Papukovim klupskim prostorijama, a dogovorena je već i uzvratna utakmica u Golobrdcima. 

Veterani Papuka natječu se u službenoj veteranskoj ligi, 1. ŽNL Virovitičko - podravskoj, a koja kreće iduće nedjelje, 04. rujna i u kojoj se natječe 8 klubova dok veterani Parasana osim tradicionalne revijalne utakmice seniori - veterani koja se igra na kraju svake nogometne sezone prve momčadi praktički nemaju drugih organiziranih aktivnosti. 

Ideja za ovu utakmicu nastala je upravo nakon utakmice seniora i veterana Parasana koja je odigrana 12. lipnja na igralištu "Pod Selom" u Golobrdcima. Za veterane Parasana tada je igrao Požežanin Ivica Ivanko koji je bio dugogodišnji igrač kluba, a već dugi niz godina živi i radi u Orahovici gdje uspješno nastupa za veterane tamošnjeg Papuka. 

Kako su veterani Parasana pružili dobru igru i otpor Papuku, predsjednik kluba iz Golobrdaca Mihael Supan koji je i sam nastupio za veterane, predložio je svojim suigračima da krenu s odigravanjem više utakmica s klubovima iz Požeštine koji imaju organiziranu veteransku selekciju pa će uskoro biti odigrana i utakmica protiv veterana Slavena iz Gradca. 

 

 

 

Pročitano 550 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Kolovoz 2022 12:50