Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 09:54

Požega i Dinamo (V) poraženi u 3. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 3. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U ovom kolu oba kluba s područja grada Požege su poražena. Požega je poražena na gostovanu u Donjim Andrijevcima kod Tomislava dok je Dinamo na svom terenu u Vidovcima izgubio od Psunj Sokola (Okučani). 

TOMISLAV - POŽEGA 4:3

Prije početka natjecanja u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega za prvog favorita mnogi su stavljali nogometaše Tomislava iz Donjih Andrijevaca. Oni su to svojim igrama u prva 3 kola i opravdali budući su zabilježili sve 3 pobjede. Najviše problema imali su baš u susretu 3. kola protiv vrlo dobre Požege koju su uspjeli pobijediti na domaćem terenu sa 4:3.

Vrlo sadržajnu utakmicu odigrali su u Donjim Andrijevcima domaći Tomislav i Požega. Osim 7 golova gledatelji su vidjeli nekoliko promašenih prigoda na obje strane te pobjedu domaćina sa 4:3. Za dobru utakmicu trebaju 2 kvalitetna protivnika, a u ovom susretu oni su doista i bili. Domaći Tomislav želi 1. mjesto i plasman u viši rang, dok Požega ima mladu momčad koja je u fazi stvaranja. Gostujući trener Željko Mitrović može biti vrlo zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali utakmicu u Donjim Andrijevcima. Pošteno su namučili domaću ekipu koja se na kraju pokazala boljom te je upisala 3. pobjedu u nizu.

Od početka su gosti iz Požege krenuli hrabro prema domaćem vrataru Mariju Jagnjiću te su u 4. minuti iskoristili njegovu neopreznost. Učinio je to Ronaldo Hodak koji nije imao težak poslati loptu u mrežu za 0:1. Nakon toga igra se preselila na polovicu Požežana, dok su se u prigodama za domaće nalazili: Ivan Tunuković, Marinko Kvesić i Ilija Tukara, ali ostalo je i dalje 1:0 za Požežane koji su na ovoj utakmici proslavili 60. rođendan kluba.

Još težu situaciju za momčad Ivana Pavkovića učinila je ozljeda stopera Kvesića koji je čini se izgubljen na duže vrijeme, dok je umjesto njega ušao Tomislav Glavačević. Do zasluženog poravnanja nogometaši Tomislava došli su u 34. minuti kada se nakon kornera koji je izveo Tomislav Bliznac lopta odbila do Igora Bešlića koji je lijepim udarcem bez čekanja svladao vratara Požege Domagoja Kahaneka za 1:1. Nije dugo trebalo da gosti ponovno povedu. U 37. minuti Anto Kavedžija ubacio je iz slobodnog udarca pred gol, a tamo se najbolje snašao Teo Japarić koji je po drugi puta na utakmici nogometaše Požege doveo u vodstvo, sada s 2:1. 

U nastavku je progirao najbolji strijelac Tomislava Ivan Tunuković koji je u samo dvije minute postigao 2 gola za potpuni preokret. U 57. minuti dobio je sjajnu dubinsku loptu koju mu je poslao Hrvoje Galović, dok je Tunuković pokazao klasu i znanje za 2:2.

Nisu se Požežani niti snašli, a već je bilo 3:2 za ekipu iz Donjih Andrijevaca kada je Bliznac poslao dobru loptu za Tunukovića koji još jednom matirao Kahaneka za 3:2. Bio je to za Ivana Tunukovića 6. gol u sezoni u 3 kola budući je 2 postigao protiv Hajduka iz Pakraca, dok je 2 zabio i u Sibinju. Sada je i u 3. kolu napadač iz Vrpolja nastavio niz te u svakom kolu postigne po 2 gola. Nakon toga uslijedio je period igre u kojem su jedni i drugi imali pokušaje i prigode za pogodak i to Igor Bešlić 2 puta za domaće i Kavedžija za goste, dok je Bliznac u 69. minuti iz slobodnjaka pogodio vratnicu.

Momčad Ivana Pavkovića željela se osigurati i otići na 2 gola prednosti što se i dogodilo u 73. minuti kada je nakon sjajnog prodora Karla Kokanovića s lijeve strane Ilija Tukara završio lijepu akciju za 4:2. Nogometaši Požege nisu se predavali, već su u 86. minuti smanjili na 4:3. Sada je Niko Čuljak proigrao mladog Luku Milosavljevića, a ovaj je lijepo zabio pokraj nemoćnog Jagnjića.

Tako se mladi sastav Požege u Donjim Andrijevcima predstavio u jako dobrom izdanju protiv domaćeg Tomislava koji je pokazao karakter i kvalitetu. U slijedećem kolu nogometaše Tomislava iz Donjih Andrijevaca čeka težak ispit i gostovanje u Oprisavcima kod Zadrugara, dok će Požega biti domaćin Sikirevcima. 

-“Fantastičnu utakmicu su danas odigrali Tomislav i Požega gdje je publika mogla uživati u lijepim potezima i golovima. Požega je znalački kaznila sve naše pogreške ali mi smo se uspjeli vratiti, stvoriti i danas jako puno prilika i na kraju zasluženo slavili. Čestitke Požegi na fer i korektnoj igri. “ – Ivan Pavković, trener NK Tomislav Donji Andrijevci.

-“Što reći nakon što smo dva puta vodili i nismo uspjeli sačuvati vodstvo kod odličnog domaćina. Gledatelji su mogli uživati u za ovaj rang odličnoj utakmici. Zadovoljan sam igrom svoje ekipe jer očigledno napredujemo. Domaćinu čestitka na pobjedi.” Željko Mitrović, trener NK Požega.

DINAMO  – PSUNJ SOKOL 2:3

Dinamo Vidovci u okviru trećeg kola subotnjeg dijela programa MŽNL, ugostio je Psunj Sokol iz Okučana. Domaćini su nakon trećeg kola još uvijek bez osvojenih bodova, dok su gosti nakon tri kola obilježili učinak od dvije pobjede i jednog poraza. Već u drugoj minuti gosti su došli u vodstvo Goran Divković. U blitzkriegu u tri minute od 15. do 18. minute susreta gosti su putem Seferovića i Filipovića digli prednost gostiju na tri razlike. U 34. minuti domaćin je uspio smanjiti na 1:3 putem Luke Leona Šupljaka.

Do kraja susreta Dinamo je uspio ublažiti poraz u 87. minuti preko Patricka Poka, no do izjednačenja nisu uspjeli doći.

- “Nažalost nismo uspjeli doći do pobjede najviše zbog svojih grešaka. Ono što nismo htjeli to smo si napravili , tri gola u prvih dvadeset minuta a poslije toga je sve bilo puno teže. Imali smo veliku inicijativu u drugom poluvremenu ali su se gosti uspjeli obraniti. Šteta za propuštenu priliku ali morati ćemo bodove tražiti u sljedećim utakmicama. Čestitam gostima na pobjedi a mojim igračima na zalaganju i borbi do zadnje minute.” – trener Dinamo Vidovci, Krunoslav Podoljak.

- “U utakmicu smo usli sa željom da osvojimo sva tri boda mada smo znali da će domaćin nakon dva poraza učiniti sve da na domaćem terenu osvoji tri boda. No, naše rano vodstvo je presjeklo domaćina i usmjerilo utakmicu u našu korist. Isključenje našeg igrača u 60. minuti vratilo je domaćina u igru no do kraja smo sačuvali prednost i uzeli vrijedna tri boda sa gostovanja. Čestitke domaćinima na fer i korektnoj igri, kao i našim igračima ozbiljnom pristupu, zalaganju i prikazanoj igri. Vjerujem da ćemo nastaviti i dalje s dobrim igrama a vec u subotu nas čeka novo zahtjevno gostovanje u Novoj Kapeli.” – Antun Orešić, NK Psunj Sokol Okučani

Rezultati 3. kola : Tomislav - Požega 4:3, Lipik 1925 - Hajduk 2:0, Slavonac - Papuk 5:0,Dinamo - Psunj Sokol 2.3, Zadrugar - Slavonac (NK) 3:0, Sikirevci - Mladost 3:0, Slobodnica - Jakšić 3:2.

U 4. kolu, u subotu, 17. 09. 2022. u 16,30 sati sastaju se Požega - Sikirevci, Papuk - Dinamo, Jakšić - Slavonac (B) i Hajduk - Slobodnica dok će od 19,30 sati igrati Slavonac (NK) - Psunj Sokol. U nedjelju, 18. 09. 2022. u 16,30 sati igrat će Mladost - Lipik 1925 i Zadrugar - Tomislav. 

(sportalo.hr)

 

Pročitano 331 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 09:59