Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 10:05

U 4. kolu 1. ŽNL Croatia s uvjerljivih 1:8 slavila u Kuzmici, Parasan poražen na svom terenu od Kaptola

POŽEGA - U subotnjem dijelu programa nogometaši Croatie odradili su malo jači pucački trening i s osam komada torpedirali desetkovanu Kuzmicu te potvrdili da šampionske ambicije i te kako imaju temelja. Imaju i one Bučke, u kolu golijada najefikasniji su bili Dederi i to uz samo minimalnu pomoć Josipa Jakovljevića, još jednom su na svom terenu vrlo efikasni bili Gračani koji na Megdanu imaju gol razliku 14:0.

Graševina je ispravila dio grijehova pobjedom u Dobrovcu, dok je Mladost nanijela još jedan poraz Graničaru, a Kaptol Parasanu. Sjajan start u sezonu nastavio je i Omladinac koji je i dalje senzacija broj jedan!

KUZMICA – CROATIA (M) 1:8 

Kuzmičani su bili prilično oslabljeni, a ekipa poput Croatije to ne prašta, do vrha su napunili domaću mrežu kad im se otvorilo. U prvom dijelu Kuzmica je koliko toliko parirala, imala pristojnih 1:3, da bi na kraju doživjeli jedan od najvećih, možda i baš najveći poraz na svom terenu u povijesti kluba. Prvo ime susreta ponovno je bio Matias Šulc, ovaj put je isporučio hattrick, po dva pogotka za Poletijevu momčad zabili su Krunoslav Kahanek i Nikola Vasić, a onaj jedan preostali djelo je Marija Rudara. Počasni, nazovimo ga tako, pogodak Kuzmice djelo je Denisa Iličića s bijele točke. 

Odlično smo reagirali po ovom teškom, natopljenom terenu, čestitam svojim dečkima što su od prve do posljednje minute odigrali ozbiljno što na kraju rezultat i pokazuje. Znali smo da Kuzmici nedostaje nekoliko bitnih igrača, no nismo se opustili. Malo se jesmo opustili prošli tjedan što se treninga tiče, pa ćemo u novom to nadoknaditi i dobro se spremiti za sljedeće kolo – izjavio je Krešo Poleti, trener vodeće momčadi lige, mihaljevačke Croatije.

SLAVEN – CROATIA (DO) 7:0

Nakon što su prije 2 tjedna rezultatom 7:0 pobijedili Graničar iz Zagrađa, nogometaši Slavena danas su istim rezultatom bili bolji od Croatije iz Donje Obriježi. Osim u uvodnih desetak minuta kada su se gosti predstavili u dobrom izdanju, sve ostalo bilo je na strani domaće ekipe. Odigrali su Gračani zaista odličnu utakmicu stvorili uz 7 pogodaka još barem 6-7 izglednih prilika, a o razigranosti Ragužove momčadi svjedoči i činjenica da su među strijelcima bila čak šestorica igrača, a samo je kapetan Robert Nović zabio dva.

Seriju pogodaka Slavena otvorio je Davor Kaurić u petoj minuti. Nakon njega strijelac je bio Antonio Čolak, da bi u 19-oj minuti na velikih 3:0 izravno iz kornera digao legendarni Petar Čuljak. U prvom dijelu još su strijelci bili Dino Banović i Josip Mušković, a u nastavku oba pogotka za domaće postiže kapetan Robert Nović, prvi s bijele točke a drugi nakon vrlo lijepe akcije.

Čestitam mojim dečkima,60 minuta su igrali onako kako naš Bruno pjeva, a Bruno pjeva fantastično. Hvala gostima na fer i korektnoj utakmici bez ijednog starta i kartona Idemo dalje, slijedeće nedjelje čeka nas teško gostovanje u Vetovu koje će u velikoj mjeri usmjeriti ovu našu sezonu – riječi su Bernarda Raguža, trenera Slavena.

MLADOST – GRANIČAR 4:1

Nogometaši Mladosti konačno su pronašli mušteriju i stigli su do svojih prvih bodova i prve pobjede u novoj sezoni. Mušteriju su pronašli nogometašima Graničara koji su u zaista velikoj krizi na početku sezone. Mladostaši su posao obavili već u 1. poluvremenu kada su stigli do konačnog rezultata od 4:1. Kapetan domaćina Bruno Kićan načeo je goste već u petoj minuti, ali samo 7 minuta nakon toga Petar Barić poništava njegov gol pogodivši vlastitu mrežu i vrativši goste u egal. Samo 2 minute trebale su Kićanu da ponovno dovede Mladost u vodstvo.

Ovoga puta precizan je bio s bijele točke. Tomislav Vinković je u 34 minuti povećao vodstvo Mladosti na 3:1 da bi pred odlazak na odmor konačnih 4:1 postavio Martin Blažević. Navijači Graničara nikako ne mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom svojih igrača, no već u sljedećem kolu imaju priliku sve popraviti jer im u goste stiže trenkovačka Sloga koja je kao i Graničar bez bodova, Iako je sam početak sezone, to je utakmica biti ili ne biti za obje ekipe.

Čestitam domaćinima na pobjedi i zahvaljujem im na gostoprimstvu. Nažalost moja ekipa je doživjela još jedan poraz i tonemo sve dublje i dublje. Ima nas jako malo, kad se na to nadoveže ne treniranje tu smo gdje jesmo. Pokušavam na sve moguće načine podići ekipu, motivirati, pobuditi želju volju, strast za dobrim dodavanjem, za osvojenim duelom, za golom, ali nažalost nisam još pronašao alat pomoću kojeg ću doprijeti do njihovih glava. Moram biti iskren, kvalitetni nismo, fali tu dosta toga, ali nitko ti ne može oduzeti strast, želju, osjećaj za uspjehom, a oni to nemaju. Moja je odgovornost i preuzimam je. Najlakše se pokupiti i otići, neću i želim se dalje boriti. Ima još jako puno bodova u igri još ništa nije gotovo. NK Graničar vrijedi puno više, moramo skupiti svu moguću pamet i sve napraviti da počnemo skupljati bodove inače će na proljeće biti prekasno – komentirao je Marko Krmpotić, trener Graničara.

SLOGA – BSK 0:9

Potpuno očekivano i vrlo uvjerljivo nogometaši BSK-a su slavili na gostovanju u Trenkovu. Sloga je kvalitetom jednostavno daleko iza Bučana koji suvereno gaze kroz ovu sezonu. Samo 7 minuta je trebalo braći Marčinović da odlučuje pobjednika, gosti su imali 2:0 što je za Slogu bilo apsolutno nedostižno. Do kraja utakmice proslavio se mlađi brat Marčinović Gabrijel koji je ukupno zabio 4 pogotka, dok su po 1 dodali Marko Aračić, Ivan Buturac. Domagoj Buturac i Josip Jakovljević.

Nema se šta reći kad dobiješ 9 golova, čestitke ekipi iz Buka na pobjedi – izjavio je Tomislav Pavković, trener Sloge.

Ozbiljan ulazak u utakmicu vodi nas u rano vodstvo, a onda kasnije je bilo i lakše igrati jer smo mi kontrolirali utakmicu i dozirali si tempo i igru, čestitam svojim igračima na zalaganju i ozbiljnosti, a ekipi Trenkova hvala na fer i korektnoj utakmici i želim joj sreću u nastavku prvenstva – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

PARASAN – KAPTOL 1:5

I Kaptol nastavlja sa odličnim igrama i uvjerljivim pobjedama na početku nove sezone. Ovoga puta slavili su na gostovanju pod selom u Golobrdcima rezultatom 5:1. S druge strane Parasan nikako da dođe do prvog boda u višem rangu natjecanja u odnosu na onaj kojim su osvojili naslov prvaka. Još jednom je Zovkova momčad pokazala dobru igru, ali na bodovnom saldu je i dalje okrugla nula.

Krenulo je odlično za domaćine u 24. minuti Matej Ivanković im je donio prednost koju su čuvali do završnice prvog poluvremena, no onda slijedi veliki preokret gostiju iz Kaptola. Stvar je u svoje ruke, preuzeli su Pranjići, najprije je Pavle poravnao na 1:1 nazvati Valentin sa 2 pogotka donio veliku prednost gostima. U drugom poluvremenu golova nije bilo sve do 78. minute kada je poentirao Patrik Šaur, a isti je igrač u 85. postavio konačnih 5:1 za momčad Mileta Pavelića.

Ni u četvrtom kolu nismo uspjeli doći do bodova. Čestitam momčadi iz Kaptola na zasluženoj pobjedi, mi smo do pred kraj prvog poluvremena imali 1:0 da bi u nekoliko minuta primili 3 gola, u drugom poluvremenu smo neke šanse koje nismo iskoristili. Plaćamo danak neiskustva u ovoj ligi, a onda te neće ni sreća, a bome i sudac – kazao je nakon utakmice Jozo Zovko, trener Parasana.

U našoj najlošijoj utakmici do sad uspijevamo na kraju doći do pobjede. Utakmicu smo dobili prije nego što smo krenuli igrati i to nam se vratilo tako što domaćin dolazi do vodstva. Prije toga mi imamo 3-4 odlične šanse koje ne koristimo. Drugo poluvrijeme ulazimo puno bolje i sa par izmjena dižemo ritam i dolazimo do zaslužene pobjede. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri – poručio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

OMLADINAC – DINAMO 2:0

Tomislav Topalović odradio je sjajan prijelazni rok i sam sebe doveo u probleme, barem kada je riječ o igračkoj karijeri, jer eto prisilio je sebe kao trenera da sebe kao igrača stavi na klupu. Zna Topa trener koliko znači imati takvog igrača na klupi pa se uveo nakon sat vremena igre i sudjelovao u periodu kada je njegova momčad osigurala svoju četvrtu prvenstvenu pobjedu, a golove za Omladinac postigli su Antonio Matanović u 63. minuti i u posljednjim trenucima Ivan Blagojević.

I najveći optimisti u Čaglinu teško da su mogli zamisliti 12 bodova nakon 4 odigrana kola nakon svega što je klub proživljavao u proteklih nekoliko sezone, a kada je redovito bio u borbi za ostanak koja će ove godine izgleda proći bez njih.

DOBROVAC – GRAŠEVINA 0:1

Nogometaši Graševine isprali su gorak okus domaćeg poraza iz prošlog kola. Sa zahtjevnog gostovanju u Dobrovcu vratili su se sa velika 3 boda kojim se vraćaju u dobru formu uoči domaćeg dvoboja sa Slavenom. Strijelac pobjedničkog pogotka za Graševinu bio je predsjednik Deni Pavić. Pavić je mrežu Dobrovca pogodio već u osmoj minuti utakmice, Gostima je posao olakšao kapetan domaćina Siniša Poletto Koji je 15 minuta prije kraja skupio 2 žuta kartona.

Danas jednostavno nismo bili pravi u svim segmentima igre i to su gosti iskoristili i izgubili smo utakmicu. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri i pobjedi, a na nama je da se trgnemo i popravimo ovaj gorak okus u ove zadnje dvije utakmice – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

Danas dobra utakmica, čvrsta muška sa puno šansi i sa jedne I druge strane. Mi smo svoju iskoristili i zadovoljni idemo kući. Čestitam svojim dečkima danas su ostavili srce na terenu. Hvala domaćinu na gostoprimstvu i ugodnom druženju nakon utakmice – poruka je Darija Pažina, trenera Graševine.

U 5. kolu, u subotu, 24. 09. 2022. u 16,15 sati sastaju se Dinamo - Dobrovac dok će u nedjelju, 25. 09. 2022. u 16,15 sati igrati Croatia (M) - Parasan, Graševina - Slaven, Kaptol - Omladinac, BSK Buk - Kuzmica, Graničar - Sloga  i Croatia (DO) - Mladost. 

Pročitano 436 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 12:11