Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 07:36

Požega pobijedila u Lipiku, Dinamo u Vidovcima odigrao neodlučeno s Jakšićem u 5. kolu Međužupanijske nogometne lige

LIPIK / VIDOVCI - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 5. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Na gostovanju u Lipiku su nogometaši Požege osvojili sva tri boda dok je Dinamo na svom igralištu u Vidovcima odigrao neodlučeno, 1:1 protiv Jakšića. 

LIPIK 1925 – POŽEGA 2:3

Nakon četiri kola vodeća momčad lige Lipik 1925 tražila je svoju četvrtu pobjedu u petom kolu protiv nakon četiri kola desetoplasirane NK Požege, koja je na gostujućem terenu obilježila vrlo važnu pobjedu pobjedu koja ju je digla na peto mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Lipik ovim porazom pao na treće mjesto.

Gosti su poveli u 12. minuti pogotkom Tea Japarića, da bi prije kraja prvog poluvremena goste na 0:2 odveo standardno odličan Ronaldo Hodak. U 57. minuti susreta Giulijano Pierobon smanjuje na 1:2 sa udarca sa bijele točke. Gostima u 74. minuti prednost na plus dva vraća Marin Mijatović, a konačnih 2:3 u 92. minuti susreta postavlja Zdravko Gospočić.

- “Zaslužena pobjeda Požege koja je iz kontri dokečala svoje šanse. Njihov vratar zaista je bio nevjerojatan te zaustavio tri četiri stoposototne šanse. Požegi želimo puno sreće u nastavku prvenstva te zahvaljujemo na donaciji koji su skupili za igrače naših početnika.”– komentirali su nam iz NK Lipik.

- “Vrlo dobra utakmica u kojoj smo u prvom poluvremenu trebali rješiti utakmicu. Domaćin u drugom poluvremenu imao više od igre. Čestitke mojim dečkima na borbi i zalaganju. Vratar Kahanek vrhunski. Zaslužena pobjeda iako smo išli u Lipik oslabljeni. Kako sam već rekao mlada ekipa koja iz utakmice u utakmicu raste. “- trener NK Požega, Željko Mitrović

DINAMO – JAKŠIĆ 1:1

U sklopu petog kola sastale su se dvanaesta i jedanaesta momčad prvenstvene ljestvice nakon četiri odigrana kola, NK Dinamo Vidovci i NK Jakšić. Gosti su poveli u 26. minuti iz kaznenog udarca koji je u gol pretvorio Domagoj Kovačevića, a u drugom poluvremenu Luka Leon Šupljak u 61. minuti susreta poravnava rezultat za na kraju uspostavilo se konačnih 1:1. Ovim bodom obje su momčadi zadržale svoje pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

-“Čestitam gostima na igri i osvojenom bodu , nama na htjenju i zalaganju.Napravili smo jednu grešku i zato bili kažnjeni i više od ovoga nismo uspjeli.Prvo poluvreme smo bili previše suzdržani i neopasni a u drugom smo dali dosta toga i bili opasniji i bliži protivničkom golu ali i nestrpljivi u zadnjem pasu i završnici.Idemo dalje hrabro negdje će nam se vratiti.”– trener Krunoslav Podoljak, Dinamo Vidovci

- “Utakmica nervozna sa obje strane. Čekamo na prvu pobjedu i mi i oni. A očito ćemo još pričekati i mi i oni na tri boda. Realno neriješeno. Čestitke obadvjema ekipama na borbi i našim navijačima na bodrenju cijelu utakmicu.”- trener Goran Vrgoč, NK Jakšić

Rezultati 5. kola : Tomislav - Slavonac (NK) 3:1, Lipik 1925 - Požega 2:3, Slavonac (B) - Hajduk 1:0, Dinamo - Jakšić 1:1, Sikirevci - Zadrugar 4:3, Slobodnica - Mladost 3:2, Psunj Sokol - Papuk 6:0.

U 6. kolu, u subotu, 01. 10. 2022. u 16,00 sati sastaju se Jakšić - Psunj Sokol, Hajduk - Dinamo, Požega - Slobodnica i Tomislav - Sikirevci dok će od 19,00 sati igrati Slavonac - Papuk. U nedjelju, 02. 10. 2022. u 16,00 sati igrat će Mladost - Slavonac i Zadrugar - Lipik 1925. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 480 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Rujan 2022 12:33