Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 07:37

Croatia u Mihaljevcima svladala Parasan (Golobrdci) u susjedskom derbiju 5. kola 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Nakon što su u subotu Dinamo i Dobrovac otvorili peto kolo 1. ŽNL Požeško slavonske, u nedjelju je odigrano i preostalih šest utakmica nakon kojih vrh i dalje drže nogometaši Croatie iz Mihaljevaca a društvo im pravi nevjerojatni Omladinac koji je prava senzacija dosadašnjeg dijela sezone.

DINAMO – DOBROVAC 3:2

Dinamo kao i uvijek igra vrlo atraktivne utakmice, nije moglo drugačije niti protiv Dobrovca koji je doduše sada već u krizi rezultata. Poveo je Dinamo s dva gola prednosti, dvostruki strijelac bio je Jakov Jakić, od čega je onaj prvi zabio s bijele točke, imao je domaćin priliku otići i na vjerojatno neuhvatljivih 3:0 s istog mjesta, no u drugom pokušaju kao pobjednik izlazi gostujući vratar Vinko Galović.

To kao da je razdrmalo njegove suigrače koji preko Ivana Šahinovića uoči odmora smanjuju zaostatak, a onda i oni iz kaznenog udarca pogađaju, Željko Popović vratio je stvari na početak. Nije bilo senzacionalnog preokreta gostiju, dapače, Dinamo 20ak minuta prije kraja preko Filipa Martinovića dolazi do novog vodstva koje je na kraju uspio i sačuvati. 

Danas zbog bolesti nisam bio na utakmici, no koliko imam informaciju odigrali smo dobro, vodili 2:0, imali kazneni udarac za definitivnu odluku koji nismo iskoristili. Nakon toga se jako dobra gostujuća momčad vratila u egal, mogla je i okrenuti, ali su dečki skupili snage i zabili treći za pobjedu u vrijedna tri boda. Čestitam im, ovo su nam jako važni bodovi – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

S obzirom kakav nam je ovaj tjedan bio i s kakvim smo se problemima nosili jer nam je falilo 9 igrača za ovu utakmicu mogu biti sretan kako su to odradili moji igrači koji su zaslužili više od ovog rezultata kakav je na kraju završio. Bili smo bolji protivnik gdje smo kontrolirali igru i imali posjed ali greške koje smo napravili i doslovno poklonili pogotke domaćinu ipak se vraćamo iz 2:0 na 2:2 i kada očekuješ da skroz preokreneš utakmicu dogodi se jedna situacija koja mijenja tijek utakmice gdje našeg igrača koji prima loptu na prsa na protivničkih 20m i na njega u istom trenutku nasrnu trojica obrambenih igrača i oduzimaju prisilno loptu te i iz te oduzete lopte domaćini ispucavaju i mi dobivamo gol. Naša krivica je što smo ga naivno dobili ali to što je vidio ili nije vidio glavni sudac mi je neobjašnjivo i naravno da mi to nije drago. Svojim dečkima skidam kapu na zalaganju, borbi i igri. Domaćinu čestitam na tri osvojena boda – poručio je Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

GRAŠEVINA – SLAVEN 2:3

Sjajna nogometna predstava na Grotu i u konačnici prva gostujuća pobjeda Slavena, ali je utakmica zaista mogla otići na obje strane. Graševina je do prednosti došla praktično u prvom napadu, Deni Pavić je iznudio slobodni udarac na 17 metara, a Josip Pavić krasno pogađa preko zida za ekspresno vodstvo Vinara. Gosti se brzo vraćaju, u osmoj minuti Jakov Šinko sjajno probija lijevi bok, njegov ubačaj na drugoj pronalazi usamljenog Dinu Banovića koji vraća stvari na početak.

U 23. gosti su u vodstvu, ponovno lopta dolazi s lijeve strane, obrana domaćina je malo neodlučna a Marko Blašković najbrži, u primanju je izbacio domaćeg vratara i mirno ušetao u gol. Kada se činilo da će gosti na odmor s prednosti ukazao se Branko Šaur i zabio golčinu kakva se ne viđa često ni na puno većim pozornicama. Lijep je ubačaj stigao od Denija Pavića, a Šaur u skoku sjajnim udarcem pogađa sami gornji deseni kut nemoćnog Šetke.

U drugom poluvremenu nešto bolji ulazak Graševine, činilo se da su bliži novom vodstvu sve do 55. minute kada gosti ostaju s igračem manje, to kao da je uspavalo domaće, a razljutilo goste pa je dojam bio kao da je Crvenih više. Imala je Graševina u tom periodu dvije izvrsne prilike, nije ih iskoristila a onda u samoj završnici, debelo u sudačkom dodatku novi fantastičan gol. Kapetan gostiju Robert Nović odapeo je sa 20ak metara i pogodio otprilike tamo gdje i Šaur u završnici prvog poluvremena.

Nakon što je u sudačkom dodatku u Dobrovcu donio bod, sada je kapetan odradio kapetanski i za sva tri u Vetovu! Graševina i Slaven su se specijalizirali za izvrsne, dramatične utakmice, nakon 4:3 za Vinare u Buku prošle sezone, sada Veprovi uzvraćaju istom mjerom, a na kraju su najviše profitirali gledatelji koji su mogli vidjeti puno dobroga.

Dobra i tvrda utakmica ali nadasve fer i korektna. Dva euro gola ovaj drugi nažalost za nas – za goste. Moji dečkima nemam šta zamjeriti, oni su super koliko ovih dana imaju posla oko vinograda svaka im čast da dođu i odigraju za svoj klub. Idemo dalje oni imaju karakter i siguran sam i vjerujem u njih. Čestitke gostima na pobjedi – poručio je trener Graševine Dario Pažin.

Čestitke mojim dečkima, lavovski smo odigrali i doslovno u zadnjem napadu došli do zaslužene pobjede. Krenulo je loše po nas, u samom otvaranju dobijamo gol iz slobodnjaka ali se brzo vraćamo i preokrećemo u naše vodstvo. Tu smo imali priliku otići na dva, tri razlike ali nismo bili koncentrirani. Šaur nas kažnjava prekrasnim golom za poravnanje. Drugo poluvrijeme ostajemo sa igračem manje ali zadnjih pola sata se ne povlačimo već tražimo pobjedu. Imao je i domaćin svojih prilika za pobjedu, nisu zabili i kako smo prošle jeseni primili za poraz tako smo sada zabili sjajnim golom našeg kapetana za stvarno vrijedna tri boda – komentar je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

KAPTOL – OMLADINAC 0:2

Ono što rade nogometaši Omladinca definitivno je prva vijest dosadašnjeg dijela sezone, unatoč dolascima Jelčića, Lujića i Kolomaza mnogi su ih i dalje vidjeli u donjem domu, no oni nakon pet kola mogu proslaviti ostanak, a s druge strane mogu se i “šepuriti”, na vrhu su ljestvice zajedno s Mihaljevčanima, ne znaju za izgubljeni bod, a posebno bode u oči podatak o samo jednom primljenom pogotku u dosadašnjem dijelu sezone. Sjajno! Sjajan je bio i Pavelićev Kaptol do ove utakmice, i oni su bili maksimalni, ali su danas morali čestitati boljem protivniku. Do sredine prvog dijela sve je bilo riješeno, najprije je poentirao Franjo Kolomaz, a nakon njega u strijelce se upisao i Alen Jelčić, a kako smo rekli, obrana Omladinca je “beton”, pa se već tada moglo naslutiti da će bodovi put Čaglina.

Gosti prvo poluvrijeme iz dvije poluprilike zabijaju zasluženo dva gola. Mi smo imali nekakve jalove pokušaje koje nismo uspjeli kapitalizirat. Drugo poluvrijeme ulazimo bolje no gost sve naše situacije uspijeva zaustaviti. Na kraju zaslužena pobjeda Čaglina. Čestitam svim akterima na fer i korektnoj utakmici – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Sportski pozdrav, čestitam Omladincima na želji, borbi i htijenju. Domaćinu smo prepustili da vodi igru, a mi smo iz dvije šanse postigli pogotke. Što bi rekao ministar Beroš – ova dva tjedna su ključna. Domacinu čestitam i želim puno uspjeha – komentar je zadovoljnog Tomislava Topalovića.

CROATIA (M) -  PARASAN 3:0

Ništa od senzacije, sva tri boda na kraju mirno ostaju na Grabovcu iako su se susjedi iz Golobrdaca skupo prodali, borili su se za svaku loptu, nije bilo lako lideru. Ipak, kad imaš toliko individualne kvalitete u ekipi jednostavno uvijek netko iskoči. Goste je u samoj završnici prvog poluvremena u minus bacio Nikola Vasić, da bi u nastavku s dva pogotka svoj ionako odličan učinak podebljao Krunoslav Kahanek za konačnih 3:0.

Parasan se pokazao kao čvrsta ekipa, dobro su se branili, teško smo ih slomili tek u završnici prvog poluvremena. Čestitke mojim dečkima na ozbiljnom pristupu, nije lako osvajati bodove kad se unaprijed upišu, ostali su koncentrirani, mirni i u nastavku smo ipak odveli utakmicu u mirne vode i zasluženo pobijedili dobrog protivnika – izjavio je Krešo Poleti, trener Croatije.

Čestitam Croatiji na zasluženoj pobjedi, mi smo pokušali s više igrača u veznom redu i obrani izvući bod izdržali smo 44. minuti kad smo primili gol. Utakmicu je odlučio dosuđeni penal za domaćina – komentar je Joze Zovka, trenera Parasana.

BSK BUK – KUZMICA 0:0

Pleternički derbi završen je bez pobjednika i bez golova. Nakon teškog potopa protiv Croatije Kuzmičani su se okupili i dobrom predstavom isprali gorak ukus nakon te, slobodno ćemo reći blamaže, bez obzira na sastav u kojem su igrali. Bučanima je ovo prva utakmica u prvenstvu u kojoj nisu slavili, sigurno nisu ostvarili planirano, no razloga za paniku nema, i dalje su sasvim dovoljno blizu vodećem dvojcu da sve drže u svojim rukama.

Čvrsta utakmica bez puno šansi, ekipa Kuzmice jedna dobra ekipa koja kad su svi na okupu mogu mnogima pomrsiti račune. Čestitke jednima i drugima na dobroj utakmici – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

U prvom dijelu je to bila ravnopravna utakmica, dok smo u drugom potpuno okružili gol domaćina. Nije bilo koncentracije u završnici da ponesemo kući sva tri boda koja se rijetko pružaju u Buku – rekao nam je Josip Banožić, prvotimac Kuzmice.

GRANIČAR – SLOGA 5:0

Bio je to dvoboj koji je trebao dati brojne odgovore i sada nakon ovih 90 minuta imamo puno jasniju sliku, ostaje dojam da je Sloga apsolutni favorit za selidbu u niži rang natjecanja. Jasno, govorimo o aktualnom kadru, ostaje im mogućnost da ga pojačaju. Graničar je pak iskalio frustracije za sve loše u dosadašnjem dijelu sezone, na krilima sjajnog Stjepana Vasića koji je isporučio hattrick a uz pomoć Davida Vidovića i Vinka Ančurovskog došli su do uvjerljive pobjede koja bi lako mogla biti prekretnica prema “normali” jer kadar Graničara definitivno nije za ovako niske pozicije.

Nismo kukali niti nećemo kukati, ali mi smo ušli u sezonu sa jako puno izostanaka u odnosnu na prethodnu sezonu. Na sve to i danas smo bili bez četiri prvotimca u odnosnu na prva četiri kola. Danas smo odigrali odgovornu, discipliniranu utakmicu u svim linijama. Svaku smo šansu iskoristili. Naplatili sve ono što smo promašili u prethodna četiri kola. Od prve minute je postojala samo jedna ekipa na terenu. Izuzetno sam sretan zbog cijele ekipe. Posebno Stjepana Vasića koji je zabio tri pogotka, a sa cijelom ekipom na terenu je dirigirao Vinko Ančurovski, kad god dođe napravi razliku i čini svoje suigrače 30% boljim igračima. Čestitke svima i okrećemo se teškom gostovanju u Kuzmici – poručio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

CROATIA (DO) – MLADOST 2:2

Sve je ostalo neodlučeno nakon dvoboja Croatije i Mladosti, po bod svakom iz ovog susreta i nastavak međusobne trke na ljestvici na kojoj dijele pozicije sa po četiri boda na računu. Mladostaši su bili blizu slavlja, golovima Tomislava Vinkovića s bijele točke i Roberta Kovačevića u posljednjih deset minuta ušli su sa značajnom prednosti, no na kraju se Croatija spašava golovima Tončija Savija i u samo pet minuta anulira prednost gostiju.

U 6. kolu, u subotu, 01. 10. 2022. u 18,15 sati sastaju se Kuzmica - Graničar dok će u nedjelju, 02. 10. 2022. u 16,15 sati igrati Slaven - Mladost, Sloga - Croatia (DO), Parasan - BSK Buk, Omladinac - Croatia (M), Dobrovac - Kaptol i Graševina - Dinamo. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 508 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Rujan 2022 09:52